ASUS P8Z77-V LX sistemde 2 RAM takınca çalışmıyor

Kawaseksy

Femtopat
Anakart
P8Z77-V LX
İşlemci
İ5 2500K
DH55TC 1156 soketli anakarttan P8Z77-V LX anakarta bugün geçiş yaptım (Xeon X3440'dan i5 2500K'ya geçtim). 8 GB X 2 RAM'im var ve birini taktığımda sistem normal bir şekilde çalışırken iki tanesini aynı anda taktığımda sorun oluyor. Çalışan 8 GB'lığı çıkarıp diğerini taktığımda da sistem açılmıyor. RAM bozuk gibisinden düşünmeyin çünkü bu sabah eski anakartımda 16 GB RAM'i tanırken şimdi sadece bir tanesini tanıyor.

Eski anakartımda işlemciye overclock yaptığımdan RAM'lerin MHz'ini düşürmek zorunda kaldım ve sonrasında sistem değişirken bunu defaulta çekmeyi unuttum, ondan olabilir mi bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim (dram ışığı yanıp sönüyor veya direkt yanılı kalıyor)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonrasında sistem değişirken bunu defaulta çekmeyi unuttum, ondan olabilir mi bilmiyorum.
Olmaz. RAM içinde frekans ayarı saklanmaz.

Aynı slotta bir RAM çalışıyor ama diğeri çalışmıyor ise o RAM gayet tabi bozuk olabilir.

RAM bir yuvada çalışıyor, diğerinde çalışmıyor ise -anakartın da LGA olduğu için (bunu yazmak zorunda kalmak beni sinir ediyor çünkü bu öneriyii AMD sistemlere yapanlar türedi)- işlemci soğutucuyu aşırı sıkmak bu soruna sebep olabilir.

Olmaz. RAM içinde frekans ayarı saklanmaz.

Aynı slotta bir RAM çalışıyor ama diğeri çalışmıyor ise o RAM gayet tabii bozuk olabilir.

RAM bir yuvada çalışıyor, diğerinde çalışmıyor ise -anakartın da LGA olduğu için (bunu yazmak zorunda kalmak beni sinir ediyor çünkü bu öneriyii AMD sistemlere yapanlar türedi)- işlemci soğutucuyu aşırı sıkmak bu soruna sebep olabilir.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Sabah DH55TC olan anakartım da 16 GB RAM'imi görürken bunda görmemesi tuhafıma gitti elime başka RAM geçerse deneme fırsatı bulacağım.
NOT: Kule tipi soğutucu kullanmaktayım Snowman X6

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı