Polis olmak zor mu?

Arkadaşlar 11. sınıfım ve şu anda polislik düşünüyorum. Liseden sonra direk PMYO sınavına girmek istiyorum. Sizce polislik iyi bir meslek mi? Önerebileceğiniz başka meslekler var mı? Bu arada eşit ağırlıktayım ve Anadolu lisesinde okuyorum.
Benim babam polis ileride çalışma saatlerini düzenleyeceklerini söylemişti maaşı annemde çalıştığı için çok rahat yaşıyorlar.

Arkadaşlar 11. sınıfım ve şu anda polislik düşünüyorum. Liseden sonra direk PMYO sınavına girmek istiyorum. Sizce polislik iyi bir meslek mi? Önerebileceğiniz başka meslekler var mı? Bu arada eşit ağırlıktayım ve Anadolu lisesinde okuyorum.
Sabaha kadar bıçak silah taşıyanından tut balicisine kadar kovalıyosun bişeyler yapıyorsun şahsen ben polis olmak istemedim zamanında.

Hocam şimdi polis var, polis var. Üniversite öğrencisini döven polis de var, saatlerce suçlu kovalayan, yaralanan polis de var, sabahtan akşama kadar arabayla gezen polis de var. Ceza kestikçe mutlu olup, trafikte arabada inatla kusur arayan polis de var...

Ve yoğun polis intiharı olan bir ülkede yaşıyoruz. Çok fazla mobbinge maruz kalıyorlar.

Bence yapılacak meslek değil. İç işlerine bağlı mesleklerde hep görevi sorgulamadan yapma durumu da var. Örneğin polisin gerekmedikçe şiddet kullanması doğru değil ama üstten emir gelirse ya onu yapacaksın ya da meslekten atılacaksın durumu var.

Güzel, daha zamanın varken bir meslek öğrenebilirsin. Evet para vermiyorlar bende o yollardan geçiyorum ancak birkaç sene dişini sıktıktan sonra kendi işini yapabilirsin. Muhtemelen o polisten alacağın maaşın 2-3 katını kazanırsın. Hem de kendi işinin patronu olursun. Zor bir süreç ancak sonucu güzel.

Geçen sene meslek lisesine gitmeyi denedim ama oradaki müdür yardımcısı millet öğrenmeye başladı onlardan geri kalırsın dedi çıraklık ise gerçekten zor ve çoğu yerde çırak var beni almaları zor.

Geçen sene meslek lisesine gitmeyi denedim ama oradaki müdür yardımcısı millet öğrenmeye başladı onlardan geri kalırsın dedi çıraklık ise gerçekten zor ve çoğu yerde çırak var beni almaları zor.
Çıraklık başlarda çok ezilirsin sonra alışırsın ve rahat edersin çırak almayacak adam bulmak zor ben bundan 4-5 sene önce çıraklık yapıyordum şimdi oto elektromekanik ustasıyım kendi dükkanını açarsan paraya para demezsin.

Ben 20 yaşında kuyumculuğu öğrenmeye başladım. 2026 yazında ustalık belgemi almış olacağım. Bir kaç sene daha bir yerlerde kuyumculuk yaptıktan sonra muhtemelen kendi dükkanımı açarım. Eğer illa polis olmak istiyorsan ben şahsen trafikçi olurdum en azından bana az daha eğlenceli geliyor.

Şahsen ben polislik önermem özellikle şu dönemlerde bence çekilecek çile değil diye düşünüyorum. Başka bir ilgi alanın varsa onla alakalı bir mesleğe yönelmen tavsiyemdir.

Hocam şimdi polis var, polis var. Üniversite öğrencisini döven polis de var, saatlerce suçlu kovalayan, yaralanan polis de var, sabahtan akşama kadar arabayla gezen polis de var. Ceza kestikçe mutlu olup, trafikte arabada inatla kusur arayan polis de var...

Ve yoğun polis intiharı olan bir ülkede yaşıyoruz. Çok fazla mobbinge maruz kalıyorlar.

Bence yapılacak meslek değil. İç işlerine bağlı mesleklerde hep görevi sorgulamadan yapma durumu da var. Örneğin polisin gerekmedikçe şiddet kullanması doğru değil ama üstten emir gelirse ya onu yapacaksın ya da meslekten atılacaksın durumu var.
Küçük şehirlerde genelde çok sorun olmuyor.

Eski bir basketbol antrenörü, 4 yıllık polis memuru olarak söylüyorum. Kesinlikle polislikten uzak dur. Hayatın değerini şu anda daha iyi anlıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı