ASUS PG258Q vs PG248Q Input Lag Değerleri Nedir?

DIABLO36

Kilopat
Selamlar, bahsettiğim iki monitörün giriş gecikmesi değerleri hakkında bilgisi olan var mı?

www.gpucheck.com sitesinde iki monitörün modellerini kıyasladığım zaman görseldeki bilgiler çıkmakta. Bunlar elbette doğru mu onu da bilmiyoruz. Daha sonra da Technopat üzerinden açılan bir konuda arkadaşımızın verdiği cevapta görülmekte. Bu bağlamda iki model arasındaki gerçek ınput lag sonuçları nedir?

@Recep Baltaş bu konuda eğer bilginiz var ise lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• 248q.png
    248q.png
    21 KB · Görüntüleme: 133
  • 258q.png
    258q.png
    21 KB · Görüntüleme: 139
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    20,9 KB · Görüntüleme: 121
Son düzenleyen: Moderatör:
İkiside 1ms. Ayrıca aralarında 2 ms fark olsa dahi gözlerinle bunu algılaman bence imkansız. Milisaniye gibi bir değer sonuçta o kadar iyi algılayacak birisi yoktur. Şahsi görüşüm. Ama iki monitöründe min değerleri 1 ms gözükmekte. İnternette aratınca da 1ms olarak satışta gözüküyor.

Son düzenleme:
@Pain00

İkisi de 1Ms mi? Sen ciddi misin? :D Şu an piyasada 1Ms'i gören monitör yok. Hepsi pazarlama taktiği.

Bilgilere buralardan erişebilirsin.
Buralara bakmıştım fakat ya ben pek anlamadığım için göremedim ya da bahsettiğim Input Lag için bilgiler verilmemiş.

İkiside 1ms. Ayrıca aralarında 2 ms fark olsa dahi gözlerinle bunu algılaman bence imkansız. Milisaniye gibi bir değer sonuçta o kadar iyi algılayacak birisi yoktur. Şahsi görüşüm. Ama iki monitöründe min değerleri 1 ms gözükmekte. İnternette aratınca da 1ms olarak satışta gözüküyor.
Olayı biraz yanlış anlamışsınız :) Bahsettiğim durum monitörlerin ve açıklamalarında yazan "1ms" vs. değil. Input Lag değerlerini birçok firma paylaşmamakta. Bunlar özel cihazlar ile test edilmekte. Input Lag yani Giriş Gecikmesi ile Response Time o da Tepkime süresi (sizin 1ms dediğiniz bu oluyor) ikisi birbirinden farklı.
Hatta kanalın en son videosunda bunun testi de uygulanıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    496,2 KB · Görüntüleme: 104
@DIABLO36

İlgili monitörün, ilgili sayfasında CTRL+F yaparak, söylediğim değerleri girersen, seni bahsedilen yere götürecek. Şu an telefondan giriyorum. Sürekli kopyala yapıştır yapmak işkence oluyor.

Bu arada PG258Q, gerçek 8bit monitör değil. 6bit+FRC. Bu da daha fazla color banding demek. İkisi arasından, PG248Q tercih edilebilir fakat ben olsam, ikisine de para vermezdim. TN panel bir cihaz için o kadar para verilmez. Ben MSI MAG271CQR'ı 2.350 TL'ye satın aldım.

@DIABLO36

İlgili monitörün, ilgili sayfasında CTRL+F yaparak, söylediğim değerleri girersen, seni bahsedilen yere götürecek. Şu an telefondan giriyorum. Sürekli kopyala yapıştır yapmak işkence oluyor.

Bu arada PG258Q, gerçek 8bit monitör değil. 6bit+FRC. Bu da daha fazla color banding demek. İkisi arasından, PG248Q tercih edilebilir fakat ben olsam, ikisine de para vermezdim. TN panel bir cihaz için o kadar para verilmez. Ben MSI MAG271CQR'ı 2.350 TL'ye satın aldım.
Evet bahsettiklerinizi CTRL+F ile buldum. Elimde PG258Q model monitör var ve satışta. Muhtelemen de satılacak birkaç gün içinde. Ben de PG248Q satın almayı düşünüyorum. Teşekkür ederim bilgiler için.

Buralara bakmıştım fakat ya ben pek anlamadığım için göremedim ya da bahsettiğim Input Lag için bilgiler verilmemiş.

Olayı biraz yanlış anlamışsınız :) Bahsettiğim durum monitörlerin ve açıklamalarında yazan "1ms" vs. değil. Input Lag değerlerini birçok firma paylaşmamakta. Bunlar özel cihazlar ile test edilmekte. Input Lag yani Giriş Gecikmesi ile Response Time o da Tepkime süresi (sizin 1ms dediğiniz bu oluyor) ikisi birbirinden farklı.
Hatta kanalın en son videosunda bunun testi de uygulanıyor.

Anladım pardon. Genelde Tepkime süresi sorulduğu için benim kafa oraya gitti direk.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı