ASUS PG279Q vs AOC AG241QG (IPS vs TN)

Sizce hangisi?

• ASUS PG279Q 27" 165hz 4ms IPS Panel G-Sync Monitör

• AOC AG241QG 24" 165hz 1ms TN Panel G-Sync Monitör

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Paister

Megapat
Merhabalar, aklımda Asus PG279Q almak geçiyor fakat fiyatı aşırı pahalı. Onun yarı fiyatı olan TN panel AOC AG241QG alabilirim. Her özelliği aynı, fakat TN panel olması beni üzüyor. Daha canlı renkler için IPS panel istiyorum ve profosyonel bir oyuncu değilim bu nedenle 4ms ile 1ms farkı beni alakadar etmiyor. Siz hangisini önerirsiniz ? Yarı fiyatı olan TN panel AOC marka monitörü mü? IPS panel olan çok pahalı ASUS marka monitörü mü? Cevaplarınızı beklemekteyim. Anketi cevapladıktan sonra yorumda yaparsanız mutlu olurum.

İki şey önemli:
1.Bütçe elbette eğer sizi gerçekten zorlayacaksa PG279Q için o kadar zorlamanıza gerek yok diye düşünüyorum.
2.Bunu size merakımdan soruyorum ama 27" monitör kullandınız mı daha önce? Çünkü ben merak edip biraz deneyimledim ama fazla büyük geldi oyun oynamak için. Eğer bu arada bütçe sıkıntısı varsa şunu tavsiye edebilirim AOC'un monitörü yerine.
Asus ROG SWIFT PG258Q 24.5” 1ms (HDMI+Display) Full HD Fiyatı
Bunun olayı 240 Hz olması aslında competetive oyun oynamıyorsanız 240 Hz olması çok işinize yaramayacak ama biraz daha ucuz olduğu için tercih edebilirsiniz belki. Yine TN panel gerçi ama dediğim gibi biraz da sizin ihtiyaçlarınıza bağlı.

İki şey önemli:
1.Bütçe elbette eğer sizi gerçekten zorlayacaksa PG279Q için o kadar zorlamanıza gerek yok diye düşünüyorum.
2.Bunu size merakımdan soruyorum ama 27" monitör kullandınız mı daha önce? Çünkü ben merak edip biraz deneyimledim ama fazla büyük geldi oyun oynamak için. Eğer bu arada bütçe sıkıntısı varsa şunu tavsiye edebilirim AOC'un monitörü yerine.
Asus ROG SWIFT PG258Q 24.5” 1ms (HDMI+Display) Full HD Fiyatı
Bunun olayı 240 Hz olması aslında competetive oyun oynamıyorsanız 240 Hz olması çok işinize yaramayacak ama biraz daha ucuz olduğu için tercih edebilirsiniz belki. Yine TN panel gerçi ama dediğim gibi biraz da sizin ihtiyaçlarınıza bağlı.

27" monitör hayatımda hiç kullanmadım. Birde 2k monitör arıyorum. Beni zorlar biraz 4000 lira ucuk bir fiyat. O kadar edeceğini düşünmüyorum maalesef, ama yinede insanın içinden alma isteği geliyor. AOC'nin monitörünü istememin sebebi TN panel olması, başka hiçbir sebebi yok. IPS panel için 1500 lira fark değermi bilemiyorum. Sizce değer mi? Yorumlarınızı bekliyorum.

.

O zaman size önerdiğim 240 Hz monitörü alın. Emin olun borca girip 2-3 ay beklemeye değmez. Bu arada neden 2K tercih ettiğinizi sorabilir miyim? Yani aslında ne tarz oyunlar oynadığınızı merak ettim. Çünkü competetive oyunlar oynamıyor da daha çok AAA yapımlar oynuyorsanız 165 Hz bir monitöre de gerek yok. Onun dışında dediğim sebepten 2K tercih edecekseniz ve 165 Hz olmasını istiyorsanız AOC'un monitörünü almanız daha iyi olur bence.

Son düzenleme:
Asus PB277Q ya bakabilirsiniz. Ürünü bugün aldım. Fiyat olarak çok iyi. 2K 75 Hz. Ağır FPS oyuncusu değilseniz kesin değerlendirin derim. (Sinerji.gen.tr de daha ucuza bulabilirsiniz.)

Ekran kartınız 1070 sanırım. Rekabetçi oyunlar oynamıyorsanız 240 Hz almaya değmez. Kaliteli IPS panel 2K 60Hz veya 75 Hz monitör işinizi görür kısaca,

Viewsonic VX2778-SMHD 27" 5ms (HDMI+Display+miniDisplay) Fiyatı

Bunu öneririm. IPS panelden vazgeçerseniz (Bence vazgeçmeyin bir kez IPS panel kullanırsanız bir daha TN panelin yüzüne bakmazsınız.) 1 MS monitör alabilirsiniz. 5 MS'de kötü bir süre değil. Ben yerinizde olsam bunu alırdım.

O zaman size önerdiğim 240 Hz monitörü alın. Emin olun borca girip 2-3 ay beklemeye değmez. Bu arada neden 2K tercih ettiğinizi sorabilir miyim? Yani aslında ne tarz oyunlar oynadığınızı merak ettim. Çünkü competetive oyunlar oynamıyor da daha çok AAA yapımlar oynuyorsanız 165 Hz bir monitöre de gerek yok. Onun dışında dediğim sebepten 2K tercih edecekseniz ve 165 Hz olmasını istiyorsanız AOC'un monitörünü almanız daha iyi olur bence.

2K tercih etmemin sebebi yüksek grafikli(AAA) oyunları oynamak istiyorum. CS:GO gibi oyunlarda oynuyorum, fakat profosyonel değil. Bu nedenle 240hz biraz abartı olur. 165'de çok ama 144hz kullananlar 60hz birdaha kullanmak istemiyor diyorlar. Bu yüzden 144hz üstü 2K bir monitör alıcam. AOC güzel bir fikir aslında, fiyatıda uygun.

Asus PB277Q ya bakabilirsiniz. Ürünü bugün aldım. Fiyat olarak çok iyi. 2K 75 Hz. Ağır FPS oyuncusu değilseniz kesin değerlendirin derim. (Sinerji.gen.tr de daha ucuza bulabilirsiniz.)

144hz monitör istiyorum, azda olsa CS:GO gibi oyunlar oynarım. Almışken iyisini alayım mantığı olsun.

Ekran kartınız 1070 sanırım. Rekabetçi oyunlar oynamıyorsanız 240 Hz almaya değmez. Kaliteli IPS panel 2K 60Hz veya 75 Hz monitör işinizi görür kısaca,

Viewsonic VX2778-SMHD 27" 5ms (HDMI+Display+miniDisplay) Fiyatı

Bunu öneririm. IPS panelden vazgeçerseniz (Bence vazgeçmeyin bir kez IPS panel kullanırsanız bir daha TN panelin yüzüne bakmazsınız.) 1 MS monitör alabilirsiniz. 5 MS'de kötü bir süre değil. Ben yerinizde olsam bunu alırdım.

En az 144hz almayı planlıyorum. Almışken hz değeride iyi olsun isterim. Fakat aradığım kriterlerde henüz monitör çıkmamış sanırsam, yada ben körüm. 2K 144hz 1-5 ms farketmez, G-Sync monitör, IPS panel.

2K 144hz 1-5 ms farketmez, G-Sync monitör, IPS panel.
O zaman birazcık paraya kıymanız gerekecek çünkü istekleriniz doğrultusunda eğer Amazon'dan almayı düşünmezseniz çokta alternatif olarak bir şey yok fiyat bakımından.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı