ASUS PG279Q vs Samsung CHC70 vs LG 27GL850 vs Aorus AD27QD

Hangi Monitör ?

• Oy verenlerin toplamı
    12

Karulman

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bu 4 monitör arasında kararsız kaldım. Benim için en önemli konular şunlar.
1- 1440P 144Hz olması
2- En iyi görüntü ve renk kalitesine sahip olması
Her türden oyun oynayan birisiyim ve genel olarak oyunlarımı karanlık ortamda oynarım. Odam gündüzleri pek ışık almaz, geceleri ise ışık kapalı oynarım.
Her monitörün kendi artıları ve beni çeken yanları var ama karar veremiyorum. PG279Q'nun IPS panele göre yüksek bir kontrastı olması ( 1333: 1 ) ve G sycn modulu olması iyi yanı, Samsung'un QLED olması ve HDR kalitesinin rtings.com'a göre 1440P de 1. Sırada olması, LG'nin 1 ms tepkime süresi ve sRGB de %135 alması, Aorus'un pek özelliğini bilmiyorum ama oda 1ms 144Hz IPS.

Stand ayağının büyük küçük olması önemli değil duvara monteleyeceğim. Aynı şekilde curved olmasıda önemli değil ve RGB olup olmamasıda ilgimi çekmiyor. En büyük etken bir film izlediğimde en canlı, gerçek ve güzel renkleri vermesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben de bu monitörü yada FI27Q olanını düşünüyorum. Nasıl karanlık ortamlarda? Işık sızması vs. memnun musunuz?
Benimkinin yeni çıkan modeli işte 165 hz e çıkartılmış boşa para vermenize gerek yok. Işık sızması var ama rahatsız etmiyor sağ üstte oldukça az var oda IPS ekranın doğası gereği öyle. %90 Karanlık ortamda oturan birisi olarak ( ışıktan nefret ediyorum :D ) beni hiç rahatsız etmedi. Gece ışığı modunda kullanıyorum ve ekran parlaklığım 13 seviyesinde ( bu seviyede 1367 kontrast oranına sahip ). Gözlerimi uzun kullanımda hiç yormuyor fakat aim stabilizer titreşimli olduğu için gözü yoruyor uzun kullanımda hissediyorsun bunu. Ben yerinizde olsam AD27QD alırdım 144 hz ve 165 hz arasındaki farkı hissetmeniz aşırı aşırı aşırı zor. Kendim 144 hz de kullanıyordum fakat twitch yayınlarımın 120hz de daha akıcı olduğunu fark edince 120 hz e çektim. Fark hissediyorsun geçişte ama pek bi fark yok yani 75 hz kullanırken 60 hz'e geçmişsiniz gibi oluyor.

Benimkinin yeni çıkan modeli işte 165 hz e çıkartılmış boşa para vermenize gerek yok. Işık sızması var ama rahatsız etmiyor sağ üstte oldukça az var oda IPS ekranın doğası gereği öyle. %90 Karanlık ortamda oturan birisi olarak ( ışıktan nefret ediyorum :D ) beni hiç rahatsız etmedi. Gece ışığı modunda kullanıyorum ve ekran parlaklığım 13 seviyesinde ( bu seviyede 1367 kontrast oranına sahip ). Gözlerimi uzun kullanımda hiç yormuyor fakat aim stabilizer titreşimli olduğu için gözü yoruyor uzun kullanımda hissediyorsun bunu. Ben yerinizde olsam AD27QD alırdım 144 hz ve 165 hz arasındaki farkı hissetmeniz aşırı aşırı aşırı zor. Kendim 144 hz de kullanıyordum fakat twitch yayınlarımın 120hz de daha akıcı olduğunu fark edince 120 hz e çektim. Fark hissediyorsun geçişte ama pek bi fark yok yani 75 hz kullanırken 60 hz'e geçmişsiniz gibi oluyor.
Daha önce de viewsonic'in monitörünü almıştım, sırf bu ışık sızması için iade ettim. Ancak sanırım bu durumdan kurtuluş yok gibi. Cevabınız için teşekkür ederim. AD27QD çok beğendiğim bir monitör olmazsa onu alacağım artık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı