ASUS Phoenix GTX 1650 Super yavaşladı

Makaleler
11
RAM
Corsair vengeance LPX 3000 MHz (2×8)
SSD veya HDD modeli
Teamgroup GX1 480 GB
Ekran kartı
Asus Phoenix GTX 1650 Super OC edition
Anakart
Asus prime B450M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600X
Merhaba. 3 yıldır kullandığım ASUS Phoenix GTX 1650 Super eskiden GTA 5 orta ayarlarda çok rahat oynatıyordu 1080P'de. Ancak şu anda FPS 40 üzerine çıkmıyor 30 FPS'lerde takılıyor ve çok kasıyor. Normalde GTA 5 orta ayarlarda 100 FPS'leri görürdüm hatta üstüne bile çıkardı. Aynı şekilde BeamNG Drive oyununda da Low ayarlara almama rağmen 5 6 tane araba spawnladıktan sonra oyun çok kasmaya başlıyor. Ekran kartı driver falan her şey en güncel.

Hiç temizlik yapılmadıysa ısınmadan dolayı olabilir.

Sıcaklık kaç derece? Isınma olabilir.
Zaten Asus Phoenix kartlar tek fan olduğu için ısınma sorunu en baştan beri ilk aldığımda vardı. Fortnite 1080P full ayarlarda ilk aldığım zamanlar bile 82 dereceyi görüyordu. Oyundan oyuna değişiyor mesela GTA 5'de 76 Derece sıcaklık alıyorum.

Alta alıp bakmanız doğru değerleri göstermez.
Afterburner ın menüsünde yazan sıcaklık ekran kartının sıcaklığı lapotplarda işlemci daha çok ısınır.
Afterburner ın oyun içi işlemci ve ekran kartı sıcaklık göstergesini açın öyle bakın.

Afterburner ın menüsünde yazan sıcaklık ekran kartının sıcaklığı lapotplarda işlemci daha çok ısınır.
Afterburner ın oyun içi işlemci ve ekran kartı sıcaklık göstergesini açın öyle bakın.
Bakıyorum.

Tam 80 derece gösteriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı