Asus Prime B350-Plus vs MSI B350 PC Mate

Mehmet düşmez

Hectopat
İki anakartdan hangisini önerirsiniz ikisinin fiyatı da aynı fiyat Ryzen 5 2400G ile kullanacağım.. Overclock anlamında ve diğer özellikler bakımından hangisini önerirsiniz ve sebepleri nelerdir?

İşin içine overclock girince renk değişiyor. Overclock yapacaksan MSI B450 Gaming Plus B450M Mortar ya da B450M Bazooka V2 öneririm. ASRock B450 Fatal1ty modeline de bakabilirsin. İşlemci için en baba MOSFET'ler, güç beslemeleri bu kartlarda mevcut.

Amma velakin işlemcinin 2400G olduğunu düşünürsek B350 PC Mate bile yeterli olacaktır. Asus'un MOSFET'leri pek de iyi olmasa da anakart doluluk açısından TUF B450 modeli de gayet alınabilir. Dediğim gibi 4 çekirdek bir işlemci için VRM'ler çok da önemli değil.

İşlemciyi kullanmak için B350 çipsete BIOS güncellemesi yapmak zorundasın.

İşlemciyi almadıysan 3400G'ye zorla derim.

Sen en iyisi bütçeni belirt de ona göre öneri yapayım 😀

Son düzenleme:
İşlemciyi tanıdıkdan alacam bütçe yok malesef ama ileride o.c yaparım daha yenilikci kaliteli olarak hangisini önerirdin sen o.c öyle çok abanmıyacam orta derece b350 pc mate çok hoş geldi tip olarak ama olumsuz şeyler duydum ve msi anakartlar 3 yıl mı garantili?

Anakart olarak B450 almanı öneririm.

B450 Tomahawk sınıfının en iyilerinden birisi ama fiyatı tuzlu biraz. Asus'un TUF B450 Plus modeli 600 TL'ydi Vatan'da KDV indirimiyle, gayet uygun fiyatta.

Şahsen kendim de kullandığım TUF B450'yi öneririm. Fiyatı şu an çok uygun. Technopat YouTube kanalında incelemesi mevcut.

Anakart olarak B450 almanı öneririm.

B450 Tomahawk sınıfının en iyilerinden birisi ama fiyatı tuzlu biraz. Asus'un TUF B450 Plus modeli 600 TL'ydi Vatan'da KDV indirimiyle, gayet uygun fiyatta.

Şahsen kendim de kullandığım TUF B450'yi öneririm. Fiyatı şu an çok uygun.

Anakart iyide fiyat çok ama çok fazla 450 veririm en fazla ve 4 slotlulara bakıyorum

İngilizcen iyiyse alttaki eleman gayet güzel açıklıyor, tek tek anakartları yorumluyor overclock ve VRM (işlemci güç beslemesi) açısından. Kısaca özetlersem B350 Prime+ modelini al overclock için. Ama M olan yani minnak modeli değil, kırmızılı olanı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı