ASUS Prime B650M-R anakart görüntü vermiyor

cmb19

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yeni aldığım ASUS Prime B650M-R anakarta Ryzen 5 9600X işlemci taktım, 2*16 32 GB RAM ile birlikte, ancak bilgisayarı çalıştırdığımda görüntü alamıyorum. Anakartta herhangi bir uyarı ışığıda yanmıyor, yeni Ryzen 9000 serisi işlemcilerin birçok anakartta sorun çıkarttığını biliyorum, yeni BIOS güncellemesi yapılması gerekiyor, aynı sorunu MSI anakarttada yaşamıştım, ürünü servise gönderip BIOS güncellemesi yapıldıktan sonra düzelmişti. Ancak ASUS'un bu modeli güncel BIOS'la geliyor diye biliyorum. Acaba anakart arızalı mı? Anakartta BIOS flash bölümü var ancak, USB ile yapmaya çalıştığımda sonuç alamadım. Sorunun çözümü için yardımcı olur musunuz? Yoksa yine servis yolu gözükecek bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yeni aldığım ASUS Prime B650M-R anakarta Ryzen 5 9600X işlemci taktım, 2*16 32 GB RAM ile birlikte, ancak bilgisayarı çalıştırdığımda görüntü alamıyorum. Anakartta herhangi bir uyarı ışığıda yanmıyor, yeni Ryzen 9000 serisi işlemcilerin birçok anakartta sorun çıkarttığını biliyorum, yeni BIOS güncellemesi yapılması gerekiyor, aynı sorunu MSI anakarttada yaşamıştım, ürünü servise gönderip BIOS güncellemesi yapıldıktan sonra düzelmişti. Ancak ASUS'un bu modeli güncel BIOS'la geliyor diye biliyorum. Acaba anakart arızalı mı? Anakartta BIOS flash bölümü var ancak, USB ile yapmaya çalıştığımda sonuç alamadım. Sorunun çözümü için yardımcı olur musunuz? Yoksa yine servis yolu gözükecek bana.
Bios update gerek. USB'ye güncel bios atın, bios flash başlatın bittikten sonra bilgisayarı açın USB takılı kalsın, devam edecek update.

yeni biosu usbye attım , anakarta taktım , bilgisayarı açıp bios flas tuşuna basılı tutuyorum ama ne bir ışık ne başka birşey olmuyor .
Bios flash takın, doğru yere taktığınızdan emin olun. İşlem sırasında PC kapalı, elektrik bağlantısı olması gerek. Update işlemi başlaması için 3-5 saniye kadar basılı tutup bırakmanız gerek. Update başlar ışık yanıp sönmeye başlar 5-6 dk sürer, bitince ışık yanmaz. Kasayı ilk açtığınızda beklersiniz biraz görüntü gelir update devam eder sonra yönlendiriyor. Bu şekilde mi yaptınız ?

Anakart eski üretimse belki yine bir bios uyumsuzluğu sorunudur. Yine aynı garanti işlemini yapabilirsiniz. Yada bir yerden 7500f ve bir ekran akrtı bulup güncelleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı