ASUS Prime Z270pP'ye kaç SSD takılır?

• Konuyu başlatan apex38
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 29
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, PC'de 1 adet 120 GB SSD var, sistem yüklü. Sonradan 240 GB SSD aldım, onu da SATA 2'ye taktım. SATA 3'te CD-ROM takılı. Bugün elimde 320 GB WD HDD var idi. Son kalan 4. SATA'ya taktım ama okumadı. CD-ROM'u söküp HDD'yi takarsam okuyor ama CD-ROM bağlı iken HDD'yi okumuyor. Sizce sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, PC'de 1 adet 120 GB SSD var, sistem yüklü. Sonradan 240 GB SSD aldım, onu da SATA 2'ye taktım. SATA 3'te CD-ROM takılı. Bugün elimde 320 GB WD HDD var idi. Son kalan 4. SATA'ya taktım ama okumadı. CD-ROM'u söküp HDD'yi takarsam okuyor ama CD-ROM bağlı iken HDD'yi okumuyor. Sizce sorun nedir?
M2 soketlerin var genişleme istersen.

1764963462822.png

BIOS'tan bir bak BIOS mod'larında bağlantılar ne durumda, AHCI olup CD ROM ve HDD'ni görebilmen gerek. Tabi bir BIOS güncellemen varsa yapman iyi olabilir.

VE tabi atlamışım, SATA kablolarını kontrol et, arızalı olan şey kablodur genelde.

M2 soketlerin var genişleme istersen.

Eki Görüntüle 2616711

BIOS'tan bir bak BIOS mod'larında bağlantılar ne durumda, AHCI olup CD ROM ve HDD'ni görebilmen gerek. Tabi bir BIOS güncellemen varsa yapman iyi olabilir.

VE tabi atlamışım, SATA kablolarını kontrol et, arızalı olan şey kablodur genelde.
Bios güncellemesi beta sürümü var o yüzden güncellemedim m2 slotu var ama şimdilik elimde yok hdd ile idare edeyim dedim başaramadım 🤷‍♂️

Bios güncellemesi beta sürümü var o yüzden güncellemedim m2 slotu var ama şimdilik elimde yok hdd ile idare edeyim dedim başaramadım 🤷‍♂️
SSD fiyatlarını uçurdu yapamayzeka kullanıcıları sağolsun.
Beta olmasın evet, güncelse beta öncesi gerek yok. AHCI kısmını kontrol etmelisin, bulamadım diyorsan BIOS fotoğraflarını paylaşman gerek - merak etme kişisel veriler zımbırtısıyla lakasız şeyler.
Kabloları bir çaprazla dene önce, çünkü PCI-Lane muhabbetine takılmadan tüm SATA portları çalışmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı