Asus Prime Z370-A EZ Mode Seçimi

zerosux

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir sistem topladım. Asus Prime Z370-A anakartım var. BIOS ayarlarına girdiğimde (EZ mode) 3 tane performans ayarı çıkıyor karşıma "normal mod, fast mod, extreme mod" diye, şu an normal seçili durumda. Diğer seçenekler ne işe yarıyor ve seçersem bir problem olur mu? Overclocktan pek anlamam bu modlar için ekstra voltage yükseltmesi vs. gerekiyor mu?

i7 8700k+ CM Seidon 240V
GTX 1080
16 GB DDR4 3000 MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Extreme Mod'u BIOS'tan aktif ettikten sonra, bir deneme yaptım. ATILLA: Total War oyununda 3-5 dakika çalıştıktan sonra sistem yeniden başladı, sanırım bu mod fazla geldi sisteme ya da yanlış bir şey yaptım. Bir de ASUS AI Suite programını kurmuştum sisteme, gerçi o program aracılığıyla bir şey de yapmadım sadece fan çalıştırma seçeneklerini biraz kurcalamıştım. Fast Mod'u denemek istedim. Aktif edip PRIME95'i açtım yine 5 dakika sonra sistem kapandı. Ben de korkumdan ötürü BIOS'tan tüm ayarları default yaptım. Bu işlerden hiç anlamıyorum ya da bir şeyleri yanlış yapıyorum.. Amacım sadece şu modları stabil kullanabilmekti. @Aolzarin

Son düzenleme:
Anladım. ASUS AI Suite programını bence kaldırın. Neden diyecek olursanız Bios üzerinde aldığınız overlock ayarlarını yok sayıyor ve frekanslar bir aşağı bir yukarı oynuyor. Siz Overclock yapsanız da masa üstüne geldiğiniz an ASUS AI Suite kendi bildiğini okuyor. Ben de kendim zaten o modları bir iki kere denedim. O modlardan her hangi birini denediğim zaman bu sefer ramlerimin frekansları düşüyor 3000 MHZ de çalışmıyor. Bende kendim modları kullanmayarak overclock yaptım. Bu şekilde hem ramlerim de 3000 MHZ de kalmış oldu işlemcide 4.7 ghz de sabit duruyor. Bana sorarsanız default ayarlarda kalsın. Zaten fazla performans gerektiğinde "Turbo Boost" devreye girip işlemci frekansını 4.7 GHZ'ye kendisi alıyor. Gel gelelim ki efendim, i7 8700K gerçekten çok güçlü bir işlemci :) Yine de içinize sinmez ise başka ardaşlar yardımcı olurlarsa iyi olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı