ASUS Prime Z690-A DDR5 vs MSI MAG B660 Tomahawk Wi-Fi

BloodNote

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 5200 Mhz DDR5 CL40
İşlemci
12900K
DDR5 sistem topluyorum çok bilgili değilim bir süredir araştırıyorum bu iki anakart arasında kararsız kaldım. Sistem render odaklı kullanılacaktır. OC yapmayı bilmiyorum ASUS anakartta yapay zekalı OC özelliği varmış o yüzden düşünüyorum. B660'larda işlemcilere OC yapılıyor mu onu da bilmiyorum. Render alırken işlemciye OC yapılması iyi midir? Bu arada soğutucu olarak sıvı soğutma tercih etmedim. Noctua NH D15 var. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Render amaçlı PC de çalıştığınız projenizin büyüklüğüne göre RAM kapasitesinin MHz'dan daha fazla önemi var artırabilirseniz güzel olur.
MSI anakartı şu an bende satın aldım OC desteğinin olmadığını bilerek aldım işlemciniz zaten çok iyi sistem kararlılığı için OC yapmasanız daha iyi olur.

Render amaçlı PC de çalıştığınız projenizin büyüklüğüne göre RAM kapasitesinin MHz'dan daha fazla önemi var artırabilirseniz güzel olur.
MSI anakartı şu an bende satın aldım OC desteğinin olmadığını bilerek aldım işlemciniz zaten çok iyi sistem kararlılığı için OC yapmasanız daha iyi olur.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Ram konusunda haklısınız sanırım 64 gb yapıcam ramleri yeterli olur diye düşünüyorum genelde iç mekan çalışıyorum. Asus'un yapay zekalı OC özelliğinin olması ve z690 chipsetine sahip olması nedeniyle prime modelini aldım. OC'li ve OC'siz iki türlü render alıp sonuçlara göre karar vericem artık soğutucu olarak zaten hava soğutucu seçtim. OC konusunu nasıl etkiler bilemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı