Çırak olarak nasıl iş bulunur?

@aziz.hin
O yüzden vale dedim hocam. Uzak sürüş yapmazsın. Lüks bir mekan olursa bahşiş iyi olur.
Çıraklık 24 yaşında zor olur. Dişini sıkıp gerekirse sadece yol parasına günde 10-12 saat çalışacaksın. Tüm ayak işlerini sen yapacaksın. 1 yıl sonra hâlâ çırak olursun. 1 yılda öğrenemezsin ve ögretmezler.

@aziz.hin
O yüzden vale dedim hocam. Uzak sürüş yapmazsın. Lüks bir mekan olursa bahşiş iyi olur.
Çıraklık 24 yaşında zor olur. Dişini sıkıp gerekirse sadece yol parasına günde 10-12 saat çalışacaksın. Tüm ayak işlerini sen yapacaksın. 1 yıl sonra hâlâ çırak olursun. 1 yılda öğrenemezsin ve ögretmezler.
Aslında bir yolum daha var, babam Rusya'da inşaatta kalfa olarak çalışıyor. Orda bir usta varmış topoğraf (haritacılık) alanında meslek öğretiyormuş. 1-1,5 sene civarında usta olur öğrenirsin bu işi dedi. Oraya gidersem o süre zarfında sigortam olmayacak ama işi öğrenmiş olacağım. Ama Türkiye'de bu işin ilanlarına bakınca genelde bu işin mühendisliğinden mezun olmuş kişileri arıyorlar. Bilmiyorum bu sektörü biraz daha araştırıcam son çare olarak orayı da tercih edebilirim.

Tersane kaynakçılık vesaire işlerini de araştırdım sektörü Hintler basmış ucuz iş gücü olarak. Kime sorsam git başka bir şey ol kaynakçılık yapma diyor. Sağlığa zararlı diyor. Sağlıklı düşünüyorum acele karar vermek istemiyorum ama hangi işe elimi atsam sıkıntı çıkıyor. Gerçekten Anadolu lisesi okuduğum için pişmanım ve zamanında yazılıma merak salıp onun peşinden gittim uzun zaman kendimi geliştirmek istedim ama yazılım sektörü de patladı ve maalesef bu alan da ölü yatırım oldu benim için. Artık bu saatten sonra sıfırdan başlayacağım ve ileride kalfası ustası olacağım bir iş edinmek istiyorum. Yoruldum artık hocam mental olarak.

Kanka sana bu iş çok iyi yap diyen olmayacak tabii ki de herkes işini kötüler saniyedeki ustalar genel olarak saf ve zeki birini seçmek isterler senin en ufak bir şeyde işi bırakıcagini bilir o yüzden çok zor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı