Asus R.02 MSA97 performans modu

• Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 3.353
P

pusat57

Ziyaretçi
Başlıktaki ana kartı'mın BİOS ayarları'na girdim ve performans modu'nu seçtim. PC'de ne gibi değişiklikler olur? Bide CPU ve CHA fan'ları turbo moduna aldım. Bir sorum daha olucak, şimdi BİOS'ta CPU sıcaklığı 30 derece filan gösterirken CORE TEMP pragra'mın da 10 ile 19 derece arası gösteriyor. Sizce bu program ne kadar güvenilir? HYPER 103 soğutucu kullanıyorum FX 8350 ile.

Arkadaşım bence Performance Mode'a alma. Optimalde dursun. Öbür türlü sistem daha da yavaşlıyor. Ayrıca o sıcaklıklara takma. Bende de kasayı sabah açıp BIOS'a daldığımda ise 20 dereceden 40 dereceye çıkıyor gösteriyor. Ama AIDA64'e girip baktığımda 22 derece :D

Yani eğer yavaşlık hissetmiyorsan kalsın Performance Mode 'de . Ama bende SSD olduğu halde yavaşlama söz konusu yaşayınca direk geri çektim yapılan ayarları.

Evet. Şimdi Asus'un sitesinden M5A97 için olan en son BIOS'u indiriyoruz ve ZIP dosyasından içindeki "M5A97_R20_2201_ASUS.cap" dosyasını flash belleğe atıyoruz.

Sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve Delete veya F2 ile BIOS'e girin. F7 basıp advenced settings'e geçin. Sonra Tool menüsü altından "Asus EZ Flash Utiliets" seçip EZ Flash'ı açıyoruz. Tabi bu sırada flash bellek takılı olmak zorunda.

Sonra Flash belleği seçip içindeki "M5A97_R20_2201_ASUS.cap" dosyasını seçip çıkan bütün sorulara Yes diyoruz. Maksimum 1 dakika içinde flashlama işlemi bitecektir. Sonra yeniden başlatın ve tekrar BIOS'a girin.

Son olarak F5 basıp Standart ayarlara geri çekin. Sonra üstünde kendi ayarlarınız yapıp F10 basarak kaydedin ve çıkın.

Yeni BIOS hayırlı uğurlu olsun :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı