Asus R7 370 ısınma sorunu

Önay Bilgen

Hectopat
Daha fazla  
60 dereceyi geçene kadar fan dönmüyor. 60 dereceden sonra ise fan hızı 22 olup yavaş biçimce dönüyor ve 60-65 derecede sıcaklık gelip gidiyor. Ve bunların hepsi boştayken oluyor ekran kartı. @Recep Baltaş

Ekran Alıntısı.PNG

Masaüstünde o değerler gayet normal. Yanlış bilgilendirme yapmayalım. Bunun sebebi ise şu;
Asus, bu ekran kartını boşta iken fanlar çalışmayacak şekilde tasarlamış. Bunun sebebi ise sessizlik. Kart boşta olduğu için aşırı ısınmıyor. Bu sayede fanlarını çalıştırmayabiliyor. Böylece karttan hiç ses gelmiyor. Bu nedenle boşta 40 derece yerine 50-60 derecede oluyor. Boşta 40 derece olması için fanların sürekli çalışması gerekiyor. Buna gerek yok. Zaten kart 60 dereceyi geçince fanlar çalışıyor demişsiniz. Boşta sorun yok. Siz yükteki sıcaklığı kontrol edin. 70den fazla değil ise sorun yok. Kartınız normal.
Kardeşim güç harcamayan bir kart nasıl o dereceye gelebiliyor? Bu kart masaüstünde fanları dönmüyorsa güç harcamıyor demektir. Harcasa bile %5 harcar. Bu harcamayla nasıl 60 derecede geziniyor bu kart? Herşeyden önce kasadaki fanlar bile masaüstünde 60 dereceye ulaştırmaz o kartı. "Fanları döndürmeme" teknolojisi boşta 60 dereceye getiriyorsa kartı ve kartın fanları 60 derecede dönüyorsa ben ne anladım bu teknolojiden? Kart yeni diyor eski olsa tozlanmış diyecem yada termal macunda sıkıntı var diyecem ama bana bu hiç normal gelmedi. Siz normal diyorsanız sizin bileceğiniz iş. Kartın yükteki durumuyla alakalı da resim atarsanız iyi olur.

Dosya Ekleri

• Adsız123.jpg
    Adsız123.jpg
    83,8 KB · Görüntüleme: 568
Oyunda.

Ama boştayken bukadar ısınması saçma değilmi.

Bide facebook ta gezinirken ekran kartına yük binermi.
Kardeşim facede gezdin diye 60 derece olmaz kart. 60 dereceye kadar kartların dönememsi teknolojisi lol,dota gibi oyunlarda ekran kartı ses yapmasın diyedir. Sen hiçbirşey yapmıyorken bu kadar ısınıyor bu kart. Bence normal değil. @MF Reis ne söyler bilemiyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı