ASUS R9 290 Isınma Sorunu

ferhan33

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, henuz yeni almış olduğum ASUS R9 290 ekran kartım var ve alalı 1 ay oluyor fakat yeni yukledğım Crysis 3, State of Decay gibi hafif grafikli oyunlarda sıcaklık çok artıyor. 85 ile 93 arasına kadar çıkıyor. Çogu zaman ekran birden kapatıyor kendını ve monitor devre dışı kalıyor. Zannediyorum ki kart kendini kapatıyor. Ne yapmam lazım arkadaşlar? Kart kendısı fan derecesini de arttırmıyor. Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kart referans soğutmalı. GPU Tweak zaten kurulu fakat fan seçeneği otomatik ayarda olmasına rağmen fanın hızı yukselmiyor. Yukselse de sogutmaya yetmıyor. Galiba kart ekranı kapatıyor ve restart yapmadan açamıyorum bilgisayarı.

Şu anda bilgisayar açıkken 42 derecede masa üstünde arkadaşlar. Sonra oyuna giriyorum oyundan atma süreleri Crysis 3'te farklı, State of Decay'da farklı ve Euro Truck Simulator'de farklı arkadaşlar. Mesela Crysis 3'te 20-25 dk sonra, State of Decay'da 10 dk sonra atıyor ve oyun oynarken ara ara bakıyorum, git gide artan grafik şeklinde 93 derece kadar şu anda. GPU Tweak'te de otomatikte olmasına rağmen fan performansı hiç artmıyor.

Güç kaynağim Xigmatek 700W'lık bir güç kaynağı. Kasa ile birlikte almiştim.

Çözüm üretebilecek kimse yok mu arkadaşlar? Garantisine vermeyi düşünüyorum böyle giderse. Oyun falan oynayamıyorum, monitör kapanıyor hiç durmadan.

Güç kaynağının yanında özelliklerinin yazılı olduğu bir etiket olması lazım. Onun fotoğrafını çekip paylaşır mısınız? Ayrıca sistemin tamamını mı yeni topladınız yoksa sadece ekran kartı mı yeni?

image.jpg

Sistemi 2011 yılının sonunda topladım, ekran kartı yeni.

• i3 işlemci
  • Asus P8P67 Delux anakart
  • 2x4 GB Corsair 1600 MHz RAM

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı