ASUS ROG G15 2021 GTX 1650 alınır mı?

Makaleler
15
Arkadaşlar, Sahibinden'de zepyhrus G14 GTX 1650 Ti ve R5 4600H olan modeli buldum. Biraz araştırdığımda dynamic Boost ile 1650'nin Ti modele yakınlaştığını gördüm. Hatta aynı seviyeye geldiği olabiliyormuş doğru mu?

STRIX serisi malzeme ve batarya ayrıca BMW tasarımcılarının geliştirmesi ile aşırı çekici bir ürün. Seneye üniversiteye başlıyorum artık 4 senedir kullandığım bilgisayardan sıkıldım. Netflix sevdam ve laptop merakı buralara kadar taşıdı. Malum para değerli ve kazanması zor sizce bu parasını hak ediyor mu?

TUF, Casper, Monster, HP, Dell gibi modelleri önermeyin lütfen. Özellikle Monster almaktansa FX6300 kullanmaya devam ederim daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Alınır ama o fiyata daha iyi ekran kartlısını bulursun ama gerek yok bence. Hele bu ASUS ROG bence al. Pişman olacağını zannetmiyorum eğer ki çok yüksek oyunlar(AAA oyunlar. Cyberpunk 2077 vb) oynamıyorsan. Oynuyorsan tatmin etmeyebilir.

Aslında AAA oynuyorum ama bunun gücü ortalama 1650Ti gücünde belkide aynı. Ayrıca işlemcisi çok güzel. Gönül isterdi 3060 bilgisayar almak ama 20K olunca yeni çıkan Lenovo'nun yanına bile yaklaşamadım.

@Ek01000 @Ramazan Ö @Dark Lord of the Sith @Radeon RX 5500M @Turkish Kebab Laptop ustalarını çağırıyorum

Alınabilir bir bilgisayar hocam. Ama düz 1650 üzebilir sizi. Ayrıca 8GB tek kanal ram yetersiz kalıcaktır sisteminiz için, bir de ryzen işlemci kullanıyorken. Bence en az 8x2 çift kanal rame sahip ve 1650ti olan bir modele bakmalısınız. 1650ti ile 1650 arasında çok fark var hocam bu arada. Oyununa göre 5-15 fps fark ettirebiliyor. Uzun vadede 1650ti daha çok iş görür.

Bu fiyatta kesinlikle önerdiğim bir modeldir. Kamera ve MUX yok, belki gözünüzden kaçmıştır diye söyleyeyim dedim. MUX zaten bu bütçede aranacak bir özellik değil ancak kasası cidden kaliteli ve işlemcisi bayağı güzel. MUX olmadığı için çift kanal RAM yapmanız lazım. 3000 serisi dediğiniz gibi, pahalı. Çoğu ürünün F/P sayılmaz. GF serisi bile 15 binden satılıyordu. Eğer ki kalite arıyorsanız bunu öneriyorum, biraz daha fazla FPS arıyorsanız başka model bulunabilir belki. Ben kalite adamıyım, bu bütçede tercih edeceğim cihaz bu olurdu. Kaliteli bir cihazı kullanmanın hissiyatının bile güzel olduğunu düşünüyorum.

Bu arada, ben 4300GE gibi bir sistemle bile RDR 2 ve Cyberpunk oynamayı düşünüyorum. Uygun ayarlarla 1650'de oynarsınız bence.

-Hocam VX2458 ile kullanacağım evde iken FPS oyunlarında vs. Galiba bu durumda MUX işime yarıyor mu?
-RAM takviye yaparım 1 sene içinde ama garanti bozulur mu?
-Kamera olmasın ya önceden çok kızardım bilirsiniz ama 720P düşük kalite koyacaksa çerçeve ince olsun daha iyi.
-1650Ti olan modeli 12K. O yüzden değmeyeceğini düşünüyorum. 1660Ti olan başka markalar da 12K ama aramızda 3 bin var en kötü. O yüzden 1080P oyunlarda işimi görür diye düşünüyorum.

Monitöre bağlayacaksanız MUX'a ihtiyacınız yok mux görevi görüyor, ekran kartını direkt monitöre bağlıyorsun mux da bunu yapıyor zaten. Direkt monitöre bağlayınca FPS'in artıyor.
Evet 1650'nin birkaç senesi daha var 1080p medium/high ayarlarda, FSR da geldi hem.
RTX 3050Ti şahsen olmamış 4GB vramle
1650 ile aynı fpsi alıyor valhallada vramsizlikten şaka gibi.
Ya 1650/1650Ti ya da bütçe az daha yüksekse 1660Ti/2060 alınmalı sırf VRAM için.

Ben şuan GTX960 kullanıyorum. Normalde ömrü doldu High seçenekler için ama göründüğü gibi bıraksam daha 4 sene daha oynatır bir şekilde. Bu laptop beni 4 seneden fazla götürür.

-Hocam VX2458 ile kullanacağım evde iken, FPS oyunlarında vs. galiba bu durumda MUX işime yarıyor mu?
Monitör ile mi yani? Eğer HDMI portunuzun çıkışı NVIDIA ekran kartından geliyorsa ki büyük ihtimalle böyledir, MUX olmaması sizi etkilemez. @xbea ve @egeoz316 ROG kullanıcıları, doğrulayabilirler sanırım.

-RAM takviye yaparım 1 sene içinde ama garanti bozulur mu?
Asus'ta bildiğim kadarıyla bozuluyordu. Yine de bunun cevabını @xbea ve @egeoz316 hocalarıma bırakıyorum.

-Kamera olmasın ya önceden çok kızardım bilirsiniz ama 720p düşük kalite koyacaksa çerçeve ince olsun daha iyi.
Pek bilgim yok ama 100 TL civarına kameralar vardı sanırım. Zaten kimisi kamera için bant falan çekiyor.

-1650 Ti olan modeli 12K. O yüzden değmeyeceğini düşünüyorum. 1660 Ti olan başka markalar da 12K ama aramızda 3 bin var en kötü. O yüzden 1080p oyunlarda işimi görür diye düşünüyorum.
Onlar için değmez zaten, ufak tefek oynamalar yapıp fiyatı çoğaltmışlar. Ben, aynı fiyata daha kalitesiz ama daha performanslı bir laptop bulunup bulunmamasından bahsetmiştim.
Sabah daha ucuzdu ama buna da bakılabilir, isterseniz. Ama ROG'un da üzeceğini sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…