Hocam açıkcası bana çok küçük geldi ama mobilite olarak çok iyi onu söyleyebilirim kitap gibi aynı. Büyük boy defter gibiG14'ün ekranı küçük kalır mı tereddüdü içerisindeyim![]()
Hocam açıkcası bana çok küçük geldi ama mobilite olarak çok iyi onu söyleyebilirim kitap gibi aynı. Büyük boy defter gibiG14'ün ekranı küçük kalır mı tereddüdü içerisindeyim![]()
Bence tam orta kalır. Yani 13"inç desen tamam çok ufak. Ancak 14"inç yani orta şeker gibi. Şahsen bana 15.6"inç yetiyor hatta 17"inç bana fazla geliyor. Tercih senin. Ben senin ne tür bir ekran boyutu istediğini bilemem ki.G14'ün ekranı küçük kalır mı tereddüdü içerisindeyim![]()
Oyun oynamak istediğimde veya birkaç saat boyunca bilgisayarla uğraştığımda 14" tatmin eder değil mi?Bence tam orta kalır. Yani 13"inç desen tamam çok ufak. Ancak 14"inç yani orta şeker gibi. Şahsen bana 15.6"inç yetiyor hatta 17"inç bana fazla geliyor. Tercih senin. Ben senin ne tür bir ekran boyutu istediğini bilemem ki.
Yani şimdi oyun oynamak işi biraz bozuyor. Bazılarına 15.6"inç ekran oyun oynarken az gelir. Yani burada biraz senin boyutu hayal etmen ve o ekran boyutunda oyun oynamaktan zevk alır mıyım? Diye kendine sorman gerek.Oyun oynamak istediğimde veya birkaç saat boyunca bilgisayarla uğraştığımda 14" tatmin eder değil mi?
G14'e epey ilgiliyim açıkçası hocam. 120hz için 2 bin daha koymaya değer mi emin değilim ama.Yani şimdi oyun oynamak işi biraz bozuyor. Bazılarına 15.6"inç ekran oyun oynarken az gelir. Yani burada biraz senin boyutu hayal etmen ve o ekran boyutunda oyun oynamaktan zevk alır mıyım? Diye kendine sorman gerek.
İki cihaz arasında bariz bir güç farkı da var. Yani bir tarafta G14 işlemcisi daha güçlü ancak ekran kartı tarafında RTX 2060 ama Max-Q olduğu için neredeyse GTX 1660 Super gücünde bir cihaz. Bir tarafta işlemcisi gayet iyi ve ekran kartı RTX 2070 (Max-Q olmayan) olan bir G15. Burada seçim sizin oyun içinse her türlü G15 ezer geçer. Ancak siz sadece işlemci gücü değil aynı zamanda çekirdek sayısında ihtiyacınız vardır o zaman G14. Çünkü ekran kartı tarafında G15 çok güçlü. G15 işlemci gücü olarak zaten gayet iyi sadece 6 çekirdek 12 iş parçacığı var. G14'de ise 8 çekirdek 16 iş parçacığı var. Tercih sizin. Yani o 2000 TL sadece ekran yenileme hızına gitmiyor. Bunu açıklamak istedim.G14'e epey ilgiliyim açıkçası hocam. 120hz için 2 bin daha koymaya değer mi emin değilim ama.
Bahsettiğim G14'ün qhd 60hz modeliyle fhd 120hz modeli arasındaydı hocam.İki cihaz arasında bariz bir güç farkı da var. Yani bir tarafta G14 işlemcisi daha güçlü ancak ekran kartı tarafında RTX 2060 ama Max-Q olduğu için neredeyse GTX 1660 Super gücünde bir cihaz. Bir tarafta işlemcisi gayet iyi ve ekran kartı RTX 2070 (Max-Q olmayan) olan bir G15. Burada seçim sizin oyun içinse her türlü G15 ezer geçer. Ancak siz sadece işlemci gücü değil aynı zamanda çekirdek sayısında ihtiyacınız vardır o zaman G14. Çünkü ekran kartı tarafında G15 çok güçlü. G15 işlemci gücü olarak zaten gayet iyi sadece 6 çekirdek 12 iş parçacığı var. G14'de ise 8 çekirdek 16 iş parçacığı var. Tercih sizin. Yani o 2000 TL sadece ekran yenileme hızına gitmiyor. Bunu açıklamak istedim.
Bahsettiğim G14'ün QHD 60Hz modeliyle FHD 120Hz modeli arasındaydı hocam.
Bahsettiğim G14'ün QHD 60Hz modeliyle FHD 120Hz modeli arasındaydı hocam.
Hocam daha ucuz olması gerekirken 120Hz'liği neden 60 Hz'liğinden daha pahalı?
Aslında FHd yurt dışında daha ucuz. Türkiye'ye gelmediğinden ötürü satıcılar yüksek fiyat çekiyor sanırım.Şimdi tahminimce bu cihaz tasarım için istiyorsunuz. Çünkü oyun için istiyor olsaydınız bu cihazın RTX 2060 Max-Q ile 4K çözünürlükte 60 FPS veremeyeceğini biliyor olmalısınız. Bu yüzden 4K olması sadece tasarım yapacaksanız işinizi görür. Ancak 1080P ise 120 FPS alabilirsiniz. Bundan dolayı fiyat farkı vardır. Yani kullanım tarzı gibi düşünün. Siz 4K alırsanız bunu film izlerken, tasarım yaparken, internette gezinirken kullanabilirsiniz. 1080P ise oyunda, tasarımda, film izlerken, internette gezinirken her alanda tam performansta kullanırsınız. Fiyat farkının sebebi bu olsa gerek.
Ayrıca şimdi baktım ekran özelliklerine 4K değil. Yani ne tam 2K desem yanlış olmaz. Bilgilendirmek istedim. Burada şunu söylemeliyim. 2K çözünürlükte oyun oynarsanız RTX 2060 bir nebze idare edebilir. Biraz araştırdım ve yorumlarda 2K çözünürlükte 30 FPS altına düşmüyormuş. 40 FPS civarı diyorlar. Tercih sizin. Ben sizin tercihinize etki etmek istemem. Sadece ağır oyunlarda Ultra-High ayarlarda 2K çözünürlükte 60 FPS alacağınızı ben düşünmüyorum. İnternetten oyun testlerine bakın ve FPS'leri görün ona göre karar verin.
Siz bu cihazı eğer şarjı uzun gitsin hem de istediğimde elimde oyunları rahat oynayabileceğim bir cihaz olsun diye alıyorsanız ve oyunlardan yüksek FPS değil de açsın akıcı olsun yeter diyorsanız alabilirsiniz.
60 FPS eğer hikaye oyunu ve aksiyonu az olan oyun oynarsanız evet yeterli. Ancak FPS oyunları ve aksiyon geçişleri çok olan oyunlarda gerçekten ekran tazeleme fark ediyor.Aslında FHd yurt dışında daha ucuz. Türkiye'ye gelmediğinden ötürü satıcılar yüksek fiyat çekiyor sanırım.
Tasarım içi istemiyorum açıkçası günlük kullanım (okul işleri,dokümanlar,kod yazma,film izleme vesaire)
Cihaz oyunlarda epey tatmin ediyor insanları ki önceliğim oyun değil ayriyeten.
Nadiren oyun oynamama karşın oyunlarda 60 fps tatmin eder mi onu merak ediyorum açıkçası.
Mesela RDR2 hikaye bazlı aksiyonu olan ama aşırı aksiyon geçişine sahip olmayan bir oyun. Bu oyunda 60 FPS çok rahat sizi tatmin eder. Ancak Cyberpunk 2077 gibi aksiyonu bol bir RPG oyunu oynamak isterseniz burada 60 FPS sizi üzer. Hafif yırtılmalar başta olmak üzere aksiyon sahnelerinin geçişinde bulanıklık olur. Bunu internete yazıp Ekran yenileme hızlarının oyunlara nasıl etki ettiğini görebilirsiniz.Aslında FHd yurt dışında daha ucuz. Türkiye'ye gelmediğinden ötürü satıcılar yüksek fiyat çekiyor sanırım.
Tasarım içi istemiyorum açıkçası günlük kullanım (okul işleri,dokümanlar,kod yazma,film izleme vesaire)
Cihaz oyunlarda epey tatmin ediyor insanları ki önceliğim oyun değil ayriyeten.
Nadiren oyun oynamama karşın oyunlarda 60 fps tatmin eder mi onu merak ediyorum açıkçası.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.