Asus ROG GL502VE-DM032 vs Monster Abra A5 V11.1

Monster a5 16.3 kullanıyorum ısınma problemi yok ama çok fan sesi var. Ben rahatsız olmuyorum kulaklık olduğu için ama arkadaşlar arasında alay konusu oldum. Klimayı açıyoruz, ne yaptın pc'yi mi açtın diye alay ediyorlar. Yakın zamanda msi'ın aynı özelliklerine baktım sadece win 10 vardı msi'da, aradaki fark 4200 Tl malesef(Monster'ı 6650 tl ye aldım).

Monster v11 hakkında bir şey söyleyemeyeceğim fakat arkadaşımla PUBG oynarken gerçekleşenleri yazayım. v13.4 Monster i7 8750H ve 1050Ti ile sıkıntısız oynuyorum bilgisayar serin genelde. Arkadaşımda bahsettiğiniz Asus laptop mevcut ve aşırı ısınıyor PUBG de. Fanlar ekrana doğru üflüyor sıcak havayı ve bilgisayar masaüstündeyken hava çekmiyor. Arkadaşım kalın bi kitabın üstüne koyarak oynuyor fakat 2 saatten sonra ısınma performans kaybına, ardından oyunun çökmesine ya da PC nin kapanmasına neden oluyor. Ha derseniz ben ek soğutma ürünleri alır kullanırım o başka. Merak ettiğiniz başka kısımlar varsa sorabilirsiniz.
Soracağım birşey yok Asus modelini gözden çıkarttım. Asus ile aynı olan özelliklerde hatta bir tık fazlasını bulunduran Acer Nitro 5 modeline bakıyorum.
Monster a5 16.3 kullanıyorum ısınma problemi yok ama çok fan sesi var. Ben rahatsız olmuyorum kulaklık olduğu için ama arkadaşlar arasında alay konusu oldum. Klimayı açıyoruz, ne yaptın pc'yi mi açtın diye alay ediyorlar. Yakın zamanda msi'ın aynı özelliklerine baktım sadece win 10 vardı msi'da, aradaki fark 4200 Tl malesef(Monster'ı 6650 tl ye aldım).
Maalesef ki öyle benim kendi bilgisayarım da Monster fan sesi kulaklık olmadığı zaman ciddi anlamda kafa ütülüyor. Overvolting işlemi uyguladım bakalım düşecek mi ses şimdilik ısı olarak düşüş gördüm.

Soracağım birşey yok Asus modelini gözden çıkarttım. Asus ile aynı olan özelliklerde hatta bir tık fazlasını bulunduran Acer Nitro 5 modeline bakıyorum.

Maalesef ki öyle benim kendi bilgisayarım da Monster fan sesi kulaklık olmadığı zaman ciddi anlamda kafa ütülüyor. Overvolting işlemi uyguladım bakalım düşecek mi ses şimdilik ısı olarak düşüş gördüm.

Bugün fark ettim control center dan profil ayarını sessize alınca baya sessiz çalışıyormuş oyuna falan girdim ama yinede fan hızını çoğaltmadı. pek oynamadım oyunu ama fps de de sıkıntı yoktu .

Bugün fark ettim control center dan profil ayarını sessize alınca baya sessiz çalışıyormuş oyuna falan girdim ama yinede fan hızını çoğaltmadı. pek oynamadım oyunu ama fps de de sıkıntı yoktu .
Overvolting yaparak çözüme ulaştım fan seslerinde şu anda gayet normal.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı