Çözüm ASUS ROG Gladius 3 Wireless (aimpoint) 2.4 GHz bağlantı problemi

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

f4thcq

Decapat
Daha fazla  
•Sorun tanısı koyma•
•Eğer fareniz normal şekilde bağlanıyor ve bir süre sonra kendi kendine renk değiştiriyor ve tıklamalarınızı algılamıyorsa bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz.
•Eğer fareniz normal şekilde bağlanıyor ve siz bir tuşa bastıktan birkaç saniye sonra kendi kendine renk değiştiriyor ve tıklamalarınızı algılamıyorsa bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz.
•Eğer farenizi kablolu şekilde bağlanıyor, tıkladığınız da bir süre sonra renk değiştiriyor ve tıklamalarınızı algılamıyorsa bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz.
•Eğer farenizi Bluetooth moduna aldıktan bir süre sonra kendi kendine renk değiştiriyor ve tıklamaları algılamıyorsa muhtemelen bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

•Çözüm yolu•
•1. adım) öncelikle aşağıda ki komutu CMD'ye girin ve görünüm kısmından -gizli aygıtları göster- seçeneğini seçin, daha -sonra fare ve diğer işaret aygıtları- kısmını genişletin ve çıkan bütün seçenekleri sürücüleri ile beraber kaldırın (sağ tık yaptıktan sonra kaldır deyin sürücüleri de kaldır seçeneği otomatik olarak çıkacaktır.)(fare kablolu şekilde takılı olsun, aynı şekilde Dongle'de bilgisayarınıza takılı olsun.)
Set devmgr_show_nonpresent_devices = 1
devmgmt.msc
•2. adım) Armoury Crate yazılımını tamamen kaldırın ve temiz bir kurlum yapın. Gelen güncellemeleri indirin.
•3. adım) farenizi kapalı konuma getirin. Bilgisayarınıza farenin Dongle'sini takın. Farenize şu sırayla: 1. tıklama tuşu, 2. tıklama tuşu ve ortada ki tekerlek tuşuna aynı anda basarak bir kablo ile bilgisayarınıza bağlayın.
•4. adım) şu an fareniz resetlendi, Armoury Crate üzerinden bir adet güncelleme gelecek, o güncellemeyi indirin ve bu şekilde test edin.
•5. adım) fare halen düzelmediyse, farenizi kablolu moda alın, Dongle'yi bilgisayarınıza takın, fareyi bilgisayara bağlıysa çıkarın, kablolu modda yukarıda anlattığım gibi farenizi resetleyin, bilgisayara kablo ile bağlayın (bu aşama da fare çalışmalı ama hiçbir şekilde ışıklarının açık olmaması gerekli, eğer bu şekildeyse fareniniz doğru ilerliyorsunuz demektir.) Kablodan çıkarın, 2.4 GHz modunu açın, hiçbir tuşa basmadan Dongle'yi çıkarıp takın, taktıktan sonra yine hiçbir tuşa basmadan, fareyi kablolu moda yani kapalı moda alın ve tekrar kablosuz moda alın ve bir kez daha kablolu moda alıp kablosuz moda alın, burada ki amaç bağlantıyı sıfırlamak. Bunun üzerine ilk basacağınız tuş rastlgele bir sitede orta tekerlek tuşu, bir kere basın ve aşağı yukarı kaydırın siteyi, daha sonra tekrar basın ve kaydırma modunu kapatın, birkaç daha tekrarlayın, sorun düzelmiş olmalı.
•6. adım) yukarıdaki adımlardan sonra sorun halen devam ediyorsa, sorun kesin olarak donanımsal yani soğuk lehim demektir. Farenizi açın. İlk önce kesinlikle batarya pinini çıkarın! Daha sonra bir fön ile soğuk modda tozları alın, eğer evinizde alkol var ise alkol ile ve bir fırça yardımıyla nazikçe fırçalayın, daha sonra eliniz ile nazikçe çiplerin üzerine baskı uygulayın, batarya pinini takın kablosuz modu test edin, sorun düzelene kadar bu işlemi deneyebilirsiniz.
•Not: Son işlemde yapacağınız hatalar farenin tamamen bozulmasına sebep olabilir, o yüzden bu adımda nazik olun ve fazla baskı uygulamayın.
•Bütün bu adımlar sonucu umarım çözüme ulaşırsınız, eğer çözüme ulaşamadıysanız lehimler yerine oturmamış olabilir, elektronik tamirciler, telefoncular, lehimleri yenileyebilir. Cüzi miktara anlaşıp deneyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son zamanlarda takılmalar yaşıyorum bende sıfırlıyorum birkaç gün sorun yok sonra yine başlıyor. Garantiye yollamayı düşünüyorum ama ne zaman donacağı hiç belli olmuyor. Orada deneyen yetkilide donmama ihtimali çok yüksek bu yüzdende red yerim gibi.

Son zamanlarda takılmalar yaşıyorum bende sıfırlıyorum birkaç gün sorun yok sonra yine başlıyor. Garantiye yollamayı düşünüyorum ama ne zaman donacağı hiç belli olmuyor. Orada deneyen yetkilide donmama ihtimali çok yüksek bu yüzdende red yerim gibi.
Wireless modunda mı takılıyor hocam yoksa bluetooht mu?

Wireless modunda mı takılıyor hocam yoksa Bluetooth mu?

BT modunu hiç kullanmadım 2.4GHz kablosuz modda yapıyor. Yeni sisteme geçtim yapmaya başladı. Sıfırladım bir süre sorun çıkarmadı sonra yine oldu. Yine sıfırladım yine birkaç gün gidiyor tekrar başlıyor. Bu sizin taktiği dün denedim bu sefer de ışıkları kapadığım halde kendi kendine tekrar açılmaya başladı yine sıfırladım düzeldi. Bakalım biraz daha kullanacağım yapacak mı? Garantiye yollasamda anlamasi için birkaç gün kullanması gerekiyor ne zaman donacağı belli olmuyor o yüzden garantinin kabul edeceğini de sanmıyorum.

Kronik bir sorun galiba araştırdımda bu sorunu yaşayan azımsanmayacak kadar kişi var.

Mouse pad diyenler var ama sanmıyorum. 1 yıla yakındır sorun çıkarmadı ve donunca tuşlarda çalışmıyor. Alıcıyla bağlantısı anlık kopuyor belli ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı