ASUS ROG RX 480 Çıkış Tarihi

Asus ROG RX480 ekran kartının çıkışını Republic of Gamers sitesinden yapılan duyurruda yurtdışı çıkış tarihi 15 agustos olarak gösterilmişti. Ancak yurtdışında bile ekran kartının partner sürümleri bulunmamakta uzman kişilerin görüşlerine göre firmalaraın ellerindeki AMD stogunu eritmeye çalıştıklarını söylüyor Nvidia'nın hızlı gelişen 1060 atagı ise hala sürerken bunun öncek yıllardaki Nvidia'nın %75 oranındaki pazar üstünlügünden kaynakladıgıda söylenen dedikodular arasında ayrıca çogu mizah site ve dergilerde bile AMD fanboylarının "acaba GTX 1060 mı alsam" gibi komik karkitürler yapılmasına da sebep oldu ve RX 470 referan süreme yakın bir performans sergilemeside kafadaki soru işaretlerini çogaltmışa benziyor. Çıkan RX 480 sürümlerinde bir sorun yaşanıp yaşanmadıgıda gecikmeye sebep olan durumlardan biri oldugu söylenebilir çünkü fiyat/performans oranında 470 daha üstün bir güce sahip oldugu söylenebilir umarım. Bu heycanlı bekleyiş biter ve piyasdaki rekabet eski günlerine geri döner.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RX480'in bu kadar gecikmesi bana GPU'da bir problem varmış hissi veriyor. RX470 alıp, 1 sene sonra satıp RX590 almakla uğraşmak istemediğimden RX480 alıp 2 sene kullanmak istiyorum :/

Ama cidden feci can sıktı yanii bu RX480 işi. Kendi adıma konuşayım, amd'e olan tüm sempatim eridi gitti.
 
Özel soğutuculu 470'in performansını gördükten sonra çıkacak özel soğutuculu 480 ile performans farkı önceki mimarideki 380 ile 380x arasındaki performans farkı kadar olacak gibi görünüyor. AMD önceki mimarilere nazaran bu seneki X70 serisini baya güçlü yaptı çıtayı yükseltti. Şimdi 490'ı baya performanslı yapmaları gerekecek öyleki Nvidia 1080 ile kafa kafaya performans verebilir.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı