ASUS ROG RX 5700 XT ısınıyor

BSimsek

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, satın aldığım ekran kartım cuma günü elime ulaştı. Bende kendimce birkaç test yaptım. Ekran kartı stres testi yaptığımda kart 83 °C derecelere ulaştı. 83 dereceye çıktığında fanlar otomatik modda oluyor. Bende denemek amacıyla kartın fanlarını %100 çalıştırdım ve bir de böyle test yaptım bu sefer kart 70 derecenin üstüne çıkmıyor. Merak ettiğim birkaç soru var:
- Kartın fanları otomatik modda olarak 83 derecede çalışmasının karta zararı var mıdır?
- Fanları %100 çalıştırarak kullandığım zaman Max 70 dereceye çıkıyor ama gürültülü çalışıyor bir şekilde bu sese katlandığımı varsayarsak oyun oynarken fanları %100 çalıştırarak kullanmamın bir zararı olur mu?
- Forumda bu kartın sorunlu olduğunu gördüm ve vidaları değiştirerek sıcaklık sorununun çözüldüğünü duydum acaba aramızda bu sorunu yaşayıp vida değişkliği yaparak bu sorunu çözen birileri var mıdır?
Bu videoda bahsettiğim vidaları değiştirerek sıcaklık sorununun çözümü.

AMD kullanıcıları için "Gayet normal kardeşim ne var bunda?" diye yorumlanacak, NVIDIA kullanıcıları için ise "Aşırı" bulunacak sıcaklık değerleri.
Fan devri %50 bile olmadan dün akşam 144FPS kitleyerek oyun oynadım saatlerce, 55 dereceyi geçmedi. Evet Nvidia kart kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı