ASUS ROG Spatha nasıldır?

NorwayTurk34

Hectopat
Yer
Istanbul & Oslo
Merhaba arkadaşlar,

Konu başlığında yer alan ürünü kullananlar var mı aramızda?
Farklı bir mouse hakkında bilgi almak istemiyorum, sadece bu mouse hakkında deneyimlerini anlatabilecek biri var mıdır?

Sorularım;
1-Kaç zamandır kullanıyorsunuz?
2-Hiç problem yaşadınız mı?
3-Malzeme kalitesinden yana rahatsızlık duyacağınız bir şey oldu mu?
(Soyulma, parlama, yapışkan akması vb.)
4-Çift tıklama vb. bir sorun ile karşılaştınız mı?
5-Garanti süresi içinde herhangi bir arızadan dolayı teknik servise gönderdiniz mi?

Mouse'u tercih etmem için gerekçelerim aşağıda :)

Beni etkileyen kısımları;

+Özgün tasarım(kaç sene geçmiş hala müthiş duruyor)
+Malzeme kalitesi.
+Görsel olarak doyurması.
+Ağır olması.
+Büyük eller için ideal bir tasarım.
+Kablolu ve kablosuz kullanım.
+Şarj standının karizmatik ve hoş durması.
+Değiştirilebilir Omron Switch.
+Makro tuşlarının farklı boyutlarda ve ölçülerde olması
(Tuşları karıştırma ihtimalimi azaltacağını düşünüyorum)

Fikirlerini paylaşan herkese teşekkürler.
Bugün ya da yarın kesin alacağım, çok araştırdım artık beynim sulandı :)

ASUS-ROG-Spatha-Review-Lighting-4.jpg
asus-rog-spatha-gaming-mouse-730px-v2.jpg

Ürünü aldım, artık ben yorumlarım ilerleyen zamanda 😂
01A7A21C-6FDB-4393-BED2-2C3667D968C1.jpeg
A728E558-B546-4675-B4AD-73742453F578.jpeg
AB076A2C-2FCD-46A5-85E8-095BEF182F78.jpeg
196C927B-E031-402C-9F26-286486AADE56.jpeg

Son düzenleme:
Yorumların nasıl almayı düşünüyorum bende.
Beni korkutan kısmı soldaki aşırı fazla tuş olması yanlışlıkla basmaktan korkuyorum.

Deneyimlerim şöyle,
İleride almayı düşünen kişilere yardımcı olmak adına yazıyorum.
Kırmızı renk ile yazdıklarım, bana göre '' EKSİ '' tarafları.

Eliniz eğer büyükse çok rahat ve konforlu bir mouse, küçükse hiç bulaşmayın.
Tuş dizilimlerine zamanla alıştım, ilk başlarda çok zorladı. Yan tuşlara yanlışlıkla basmanız için elinizin ufak olması lazım, zamanla alışıyorsunuz zaten basmazsınız diye düşünüyorum.
Yan tarafta olan tüm tuşların programlanabilmesi güzel, multimedya, fare işlevi, klavye kısayolları vb. gibi.
Şarj süresi tatmin edici %25 parlaklıkta 2-3 gün şarj etmeden kullanıyorum ama aktif kullanımda ve %100 parlaklıkta bu kadar uzun gideceğini sanmıyorum.(RGB Parlaklık)
Kablosuz modu kullanırken çok nadirde olsa bazen mouse mevcut DPI'dan daha düşük DPI'daymış gibi tepki veriyor, çok saniyelik bir olay. Kablolu kullanımda bu olay yok. Bir sorun mu emin olamadım ama yine de anlık bir performans kaybı yaşatıyor. İlk iki gün yaşadım bu sorunu, firmware update yapınca daha rastlamadım ama sonuçta başta yaşadım bunu. Yine yaşar mıyım bilemiyorum.
Ürün, görsel olarak çok tatmin edici, 3 farklı programlanabilir aydınlatması ile göze hoş geliyor.
Kutu içeriği bir mouse'a göre aşırı zengin, yedek switchler, kablo kalitesi, taşıma çantası, sticker vs.
Malzeme kalitesi ise, şu ana kadar çok üst segment mouse kullandığım için ben de muazzam bir etki bırakmadı ama ağır ve oturaklı mouse. Hafif bir mouse istiyorsanız bu mouse size göre değil, uzak durunuz.
Yazılımını çok beğendim, yüzeye göre kendini kalibre ediyor, eğer elinizde Rog Armoury uygulamasında yer alan kayıtlı mousepad'ler varsa direkt ordan seçebiliyorsunuz, yoksa zaten yüzeye göre kalibrasyonu var, kendisi ayarlamayı yapıyor. Ahşap,kumaş,cam vs.
Şarj pedi çok kullanışlı ve şarj süresi ortalama 1 saatte %100 yapıyor. USB çıkış portunuza göre mouse'dan alacağınız verim değişiyor. Kitapcığında belirtmiş ben de 3.1 çıkışına bağladım.
Profilleri kaydetmek için dahili belleği var, farklı bir pc geçtiğinizde uğraşmıyorsunuz, kayıtlı profiller geliyor.
ROG Armoury uygulaması çok yalın ve kullanıcı dostu. Macro vb. tüm tuş atamalarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz, diğer marka ürünler gibi karışık kuruşuk değil.
Palm ve Claw kullanım için ikiside ideal, elim büyük olduğu için bana ikisi de uygun.
Çok ince bir bilgi bence bu ama sol tuşun, sağ tuşa nazaran basım aralığı daha iyi. Çok daha seri sol tuşa basabiliyorsunuz yani. Güzel düşünmüşler.
Kaydırma tekerliğinde ki tüm aralıkları hissediyorsunuz ve tuşa bastığınızda gelen o tokluk sesi hoş. VW kapılar gibi, doyurucu ve zamanla alıştığınızda diğer araç kapıları tırt geliyor, bu da öyle olacak sanırım.
Yan tuşların, tuş sesleri çok iyi ve tuş kalitesi başarılı. Sallantı yok en çok merak ettiğim buydu, üzmedi.
Farenin pil değerlerini, şarj ünitesinde olan led bölmeden takip etmek çok iyi bir şey. Sürekli acaba şarjım % kaç kaldı gibi triplere girmiyorsunuz. %10'da uyarı ver dediğiniz de ışık yanıp sönüyor, bu dilimleri yazılım programından siz yapabiliyorsunuz. %10,15,20,25,30 vs. uyarması için.
Farenin demonte olması çok iyi, hızlı bir şekilde switch değiştirebiliyorsunuz kutu içerisinde olan tornavida ile. Ürünü garanti dışı bırakmaması güzel bir durum, zaten yedek switchleri Asus kendisi veriyor, bu da büyük bir artı. Switchler bozulursa fare çöp olmuyor ya da servise göndererek faresiz kalmıyorsunuz, kendiniz yedek switchleri 1 dakika gibi kısa süre içinde değiştirerek yola devam ediyorsunuz. Bu da tahminen mouse'un sizlerle yaşlanacağı anlamına geliyor.
DPI butonunda sadece 2 profil arasında geçiş yapabiliyorsunuz, daha çok geçiş olsun isterdim.
Sol tuşun yanında olan 2 adet tuşa basmak konusunda sorun yaşıyorum oraya alışamadım, ya da alışmak istemedim, pek ihtiyaç duymadığım içinde olabilir bilemiyorum. Bu tuşlar olmasa da olurmuş, gereksiz buldum şahsen.

@vKai

Son düzenleme:
Merhaba. İnceleme için çok teşekkürler çok faydalı oldu. Yalnız 1 yılın ardından görüşleriniz hemen hemen aynı mı? İlk kez bu seviyede bir mouse almak istiyorum. Paylaşırsanız memnun olurum teşekkürler.

alınmaz bence hala kullanan varsa en sonki güncellemeden sonra kablosuz kullanamıyor nasıl halledicm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı