ASUS ROG STRIX B350-F anakartta RAM'lere OC yapıldığı zaman Windows açılmıyor

Mchwair

Hectopat
Daha fazla  
ASUS ROG STRIX B350-F Gaming.

BIOS'ta Corsair 3200MHz 8x8 16 GB RAM'ları 3200'e çekiyorum önceden de böyle kullanırdım, 3200'lük RAM'lar zaten ama kaydedip çıkarsam anakartta VGA'a ışığı beyaz olarak yanıyor ve ekranda DPI port sinyal yok yazıyor. BIOS Update'yi sorunsuz şekilde yapabiliyorum. PC'yi kapattığım zaman başlamıyor BIOS'u sıfırlamam gerekiyor o yüzden BIOS pilini kullanmıyorum, bilgisayar açıldığında F1'e basıp hiçbir şey yapmayıp kaydetmeden çıkarsam Windows başlıyor. Sizce sorun nerededir?

Başlığı yanlış yazmışlar herhangi bir şeyi kaydetip çıkarsam da başlamıyor RAM OC ile alakası yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Fotoğrafını atın, muhtemelen çip XMP değerini yapamıyor.

@the Prodigy

Abi sorun RAM o.csinde degil kuzenimdeydi PC RAM'lar zaten 3200'de çalışıyordu performanstan baktığımda kuzen bir gece kullandı sabah kalktık PC'ye Power tuşuna bastım ekrana görüntü gelmedi anakartta da VGA isigi yanıyordu o kadar yani ben Ryzen 7 1700X işlemciyi 3.8 GHz'ye o.c yapsam da veya hiçbir şey yapmayıp kaydetip çıksam da Windows başlamıyor sadece BIOS'ta ESC basıp kaydetmeden çıkarsam direkt Windows açılıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    48,9 KB · Görüntüleme: 33
Bunu ve
bunu deneyin. Yazdığım kişinin de çipi aynıydı, onda bu şekilde çözülmüştü. DRAM(Dimm olarak da geçebilir) Voltage 1.35V, DRAM Frequency 3200 girip DRAM Timing Control kısmından da yazdığım ayarları deneyeceksiniz.
Normalde sorunlu olmayan bir model. Sırayla

3200MHz 1.35V 16-21-21-21-39
Voltaj ve frekans aynı, 18-20-20-20-40
Yine aynı, 18-21-21-21-41

Dener misiniz? Hiçbir şekilde olmazsa garantiye göndermenizi öneririm.
Ekran kartından önce RAM'den şüphelenin.

ekran kartında sorun yok driveri yükledim her türlü oyunu oynuyorum ama ramlar default olarak 2133 mhzde çalıştığı için ağır fps drop yiyorum. başka bi ekran kartı ile de denedim sistem de aynı sorunlar devam etmekte

Şimdi ben ne yapacağım o dediğiniz değerleri mi yapacağım.

biostan mı yapacağım bu ayarları?

Şimdi ben ne yapacağım o dediğiniz değerleri mi yapacağım.

biostan mı yapacağım bu ayarları?
Evet, anakart markasına göre değişir fakat genelde adı DRAM Timings Control'dür adı, oradan (yine adları benzer şekilde geçer ama sırası aynıdır) gireceksiniz.

5 sayıdan oluşanların adları.(XX-XX-XX-XX-XX şeklinde olanlar)

1. tCL
2. tRCDRD
3. tRCDWR
4. tRP
5. tRAS

3200MHz 1.35V 16-21-21-21-39
3200MHz 1.35V 18-20-20-20-40
3200MHz 1.35V 18-21-21-21-41

DRAM Frequency ayarını 3200 MHz ve DRAM Voltage ayarını 1.35V yapacaksınız.

burda otomatik olarak böyle gözüküyor

tamam abi bakıyorum hemen ilgilendiğin için çok teşekkür ederim

Dosya Ekleri

• IMG_20230227_194042.jpg
    136,6 KB · Görüntüleme: 32
DOCP kapalı olacak ama açık olsa da sorun olmaz.

DOCP açın, frekans ile voltajı zaten dediğim yere getirecek. Sonra aşağı inin ordan,

İlk beş ayar dediğim ayarlar, CAS Latency dediği tCL
RAS PRE TIME dediği tRP
RAS ACT TIME dediği tRAS.

Dediğim değerlerle boot etmezse, edecektir muhtemelen, 18-22-22-22-42 deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…