ASUS ROG STRIX B350-F anakartta RAM'lere OC yapıldığı zaman Windows açılmıyor

Mchwair

Hectopat
Daha fazla  
ASUS ROG STRIX B350-F Gaming.

BIOS'ta Corsair 3200MHz 8x8 16 GB RAM'ları 3200'e çekiyorum önceden de böyle kullanırdım, 3200'lük RAM'lar zaten ama kaydedip çıkarsam anakartta VGA'a ışığı beyaz olarak yanıyor ve ekranda DPI port sinyal yok yazıyor. BIOS Update'yi sorunsuz şekilde yapabiliyorum. PC'yi kapattığım zaman başlamıyor BIOS'u sıfırlamam gerekiyor o yüzden BIOS pilini kullanmıyorum, bilgisayar açıldığında F1'e basıp hiçbir şey yapmayıp kaydetmeden çıkarsam Windows başlıyor. Sizce sorun nerededir?

Başlığı yanlış yazmışlar herhangi bir şeyi kaydetip çıkarsam da başlamıyor RAM OC ile alakası yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
2133 MHz açılıyor mu?

2133MHz default şekli zaten evet öyle açılıyor çalışıyor yani sistem.

iki değerleride denedim olmadı yine aynı sorun

Abi ben BIOS'ta saati bile ayarlayıp hiçbir şekilde RAM'lara işlemciye dokunmadan kaydetip çıkarsam sistem başlamıyor yani hiçbir şey yapmayıp kaydetip çıksam bile başlamıyor.

Ama eğer ESC basıp kaydetmeden çıkarsam Windows başlıyor sistemde bir sorun gözükmüyor sadece RAM'lar Görev Yöneticisi'nin performans sekmesinde 2133MHz işlemci ise 3.4GHz de çalışıyor olarak gözüküyor bu da bayağı bir FPS kaybına yol açıyor CS:GO'da 300 FPS falan alıyorum gayet akıcı oynanıyor ama drop falan fazla oluyor ve Valorant hiç oynanmıyor 200 300FPS'den bir anda 70e kadar düşüyor.

@the Prodigy abi abi abi vallaha yaptım BIOS downgrade yaptım oldu abbiiihinibşbşbl.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı