Asus ROG Strix B550-f Gaming Wi-Fi II BIOS çip değişimi

berati kurnaz

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, birkaç gün önce akşamdan açık bıraktığım PC sabah kalktığımda kapalıydı ve hiçbir şekilde açılmadı. Mahallede bir tamirciye götürdüm, sorununu anlamak için güç kaynağı ve anakarttaki BIOS çipi bozulmuş dedi, anakartı farklı bir PSU da denedim çalışıyor yeni bir PSU alacağım. Buraya kadar her şey okey ama BIOS çipi daha önce hiç duymadığım bir şey ve anakartın garantisi hala devam ediyor. Bu arıza garantiye giriyor mu bilmiyorum, bilen biri aydınlatırsa sevinirim. Ayrıca BIOS çipi anakartın neresinde yer alıyor bir türlü bulamadım, belki de tamirci dümen yaptı, bilmiyorum ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Konuya vakıf arkadaşlar rica ediyorum bir fikir verin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopatın böyle videosunu buldum umarım işinize yarar.

Teşekkürler fakat bu beni çok aşan bir işlem amacım bios çipi gerçekten arızalı mi bunu öğrenmek istiyorum ona göre garantiye veya tamirciye götürmem lazım

Farklı güç kaynağında sistem çalıştı demişsin. Demek ki anakartta sıkıntı yok.
Hocam sadece anakartin ışığının yanıp yapmadığını kontrol ettim desem yeridir. Güç kaynağını denerken anakarta başka hiç bir şey takılı değildi ekran kartını vs söküp denedim çünkü denedigim psu 250 watt.

Ben de birkaç ay önce güç kaynağından diye sandığım sorun yüzünden yeni güç kaynağı aldım ve sonra sorunun başka olduğunu öğrenince iade ettim boş yere uğraş oldu. O zaman bir arkadaşının güç kaynağını kullanmak daha sağlıklı sonuç verecektir muhtemelen.
Hocam onu yapacak arkadaşım yok maalesef güç kaynağım kesin bozuk onu biliyorum. Garantiye giriyor mu girmiyor mu onu bilmiyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı