ASUS ROG STRIX flareyanlış tuşa basması

Delaney

Hectopat
Makaleler
1
Klavyeyi aldığımdan yaklaşık 5-6 ay sonra beyaz renkte olan multimedya tuşlarının ışığı bozuldu. Çok kafaya takmadım çünkü klavyeden memnundum. Şimdi de 1 yılı biraz geçti. Resimde gözüktüğü gibi b ve alt gr tuşları boşta kırmızı yanıyor. RGB ayarladığım zaman ayarladığım rengi veriyor ama RGB'yi kapatınca ya da tuşa basınca yansın şeklinde ayarladığımda kırmızı yanıyor.

IMG20220210182239.jpg

BOZUKTUSLAR.png

Tuşlar da bozuldu. C, V, virgül tuşu çalışmıyor. Y tuşu yerine silme işlemi yapıyor kabloyu çıkarıp taktım. Aygıt yöneticisinden devre dışı koyup aktifleştirince düzelttim. Ertesi gün bilgisayarı açtım. Bu sefer de ESC'ye basınca 7, 8, 3 gibi rakamlar yazıyor. NumLock kısmında 9'a basıyorum 8 yazıyor. Klavye saçmalıyor. Bilgisayarı açıp kapatınca tuşlar rastgele olarak bozuluyor. İngilizce klavye oldu desem alakası yok. Sizin başınıza böyle bir durum geldi mi? Ya da böyle bir olayı gördünüz mü? Şimdi G103 klavyeyi bağladım. Çatır çatır yazıyor.

öncelikle merhaba bende bir flare kullanıcısıyım ve bir süredir tuşların karışma sorununu yaşıyorum ve bende g103 takıp kullanmak zorunda kaldım :) flare dan sonra g103 tuşları taş gibi gelsene en azından doğru basıyor 😀 ürünü servise yolladım ve hiç bir problem yok ürün sağlam diye dönüş aldım sanırım sorun yazılımdan kaynaklanıyor bir kaç arkadaşında başına aynı şeyler gelmiş son zamanlarda yüksek ihtimalle bir güncelleme bile düzelecek ama ne zaman eğer bir çözüm yolu bulduysanız lütfen paylaşın

Merhaba aynı klavyeyi kullanıyorum ve aynı sorunu yaşıyorum Default profili seçince sorun olmuyor diğer profillerde oluyor servise göndermeyi düşünüyordum cevabımı almış oldum böylece güncellemeyi bekleyeceğiz artık ama çok uzun zaman oldu şu ana kadar çözülmesi gerekirdi ASUS'a hiç yakışmıyor farklı çözüm ya da servisten gelen geri dönüşleri paylaşırsak hepimiz için faydalı olur.

Merhaba aynı sorunu şuan itibariyle yaşamaya başladım :D Nasıl yapacağız nasıl yapılacak, çözğme ulaşan oldu mu ? Bugün sabah güncelledim gittim geldim ve durum böyle. "m" tuşu aşşağı inme işlevi görmeye başladı, "1" basınca 3, 6'ya basınca 2, x'e basınca bir işlem yapamıyor gibi gözüküyor.. Aşırı saçma bir sorun ve firmanın adı "Asus", çözülememiş olması gerçekten rezalet bir durum..
Not : Default çözümünü görmemiştim, iyi oldu şuan o şekilde kullanıyorum ama umarım düzeltirler.

Son düzenleme:
Biri şöyle çözmüş:

"Hocam ben çözdüm. ROG Armoury 2'yi indirin, klavye için Default profili seçin. Düzeliyor."

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı