ASUS ROG STRIX G15 G513QE-HN059 vs Monster Tulpar T5 v19.2

Spinzz

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar öncelikle konuyu izah edeyim.
Bende (outlet)Legion 5 15ımh05h model 10750H RTX2060 laptop vardı.
Ekranı sorunluydu son zamanlarda komple ekran gitti. Ve panel pahalı olduğu için bana aynı işlemci ve model 1660 Ti'lı olanı gönderdiler bende satın aldığım adama dedimki abi bu içime sinmedi başka cihaz var mı?
O da aramızdaki samimiyetten dolayı bana anlık olarak iki seçenek sundu biri;
ASUS ROG STRIX G15 G513QE-HN059
Ryzen 7 5800H RTX 3050 Ti 16 RAM (tek slot olabilir)
15 ay Türkiye ASUS garantili.
Ve.

Monster Tulpar T5 v19.2 i7 10750H RTX2060 16RAM.
8 ay TR Monster garantili.

Bu cihazlarda outlet, elimdeki 1660 Ti cihaza karşılık başa baş takas yapalım dedi sırf gönlüm olsun diye sizce 2060'lı cihazı mı seçmeliyim yoksa ROG 3050 Ti cihazı mı? CS:GO balo Far Cry6 gibi oyunlar oynuyorum gidip de Cyberpunk oynayan biride değilim. İleride satmak isterken de zorlanmadan satabileceğim kaliteli uzun ömürlü işimi görebilecek olarak kıyaslamanızı rica edeceğim.

Cihazı öncesinde Hackintosh için tercih etmiştim ASUS seçersem Hackintosh'a da veda edeceğim ama çok da önemli değil velhasıl kelam bana bir fikir verin :)

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS alırsanız 4 GB ekran kartı, Monster 6 GB ekran kartı tabii ki de Monster.
Şöyle birşey de var çoğu oyunda DLSS teknolojisi FSR Teknolojisi var artık çok FPS takıntılısı değilim ama 3050Ti beni bi süre sonra ulan keşke 2060 alsaydım dedirtir mi?
Siz arkadaşların da fikri değerli ama şöyle üst makamlardan @recepbaltas @aligungor fikir verse daha hoşnut olurum :)

Peki ryzen laptopta masaüstü gibi çift kanal ram yapınca performans farkı belli olur mu tek kanal 16 var sanırım 1x16 daha alsam yanına

Dedirtir, kalite farkı olsa da ben Monster derim çunku 2060 var.

Kesinlikle 4 GB artık neredeyse bitiyor önümüzdeki yıl o 4 GB zorlanacak ama kaç sene önce çıkan 2060 halen daha rahat bir şekilde çalışmaya devam edecek.
Peki Ryzen laptopta masaüstü gibi çift kanal RAM yapınca performans farkı belli olur mu tek kanal 16 var sanırım 1x16 daha alsam yanına.

Kesinlikle artar hele bir de araştırmaya girip aynı MHz değerine sahip ama daha düşük CL'si olan bir RAM takarsanız çok çok daha iyi olur aynı benim yaptığım gibi.

Kesinlikle 4 GB artık neredeyse bitiyor önümüzdeki yıl o 4 GB zorlanacak ama kaç sene önce çıkan 2060 halen daha rahat bir şekilde çalışmaya devam edecek.

Kesinlikle artar hele bir de araştırmaya girip aynı MHz değerine sahip ama daha düşük CL'si olan bir RAM takarsanız çok çok daha iyi olur aynı benim yaptığım gibi.
Asus ROG istedim kargoladı adam , aman aman yüksek grafik oyun oynamıyorum ileride satmam takaslamam kolay olur diye düşünüyorum, ki adamla abi kardeş gibi olduk beğendiğim cihaz olur ileride 3060 falan takaslarız ufak farkla , bakalım taş çatlasın 32 ram yaparım ryzen 7 5800H işlemcide eşek değil ya performansını verir elbet :)

Asus ROG istedim kargoladı adam , aman aman yüksek grafik oyun oynamıyorum ileride satmam takaslamam kolay olur diye düşünüyorum, ki adamla abi kardeş gibi olduk beğendiğim cihaz olur ileride 3060 falan takaslarız ufak farkla , bakalım taş çatlasın 32 ram yaparım ryzen 7 5800H işlemcide eşek değil ya performansını verir elbet :)
Hayırli olsun demek düser bize.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı