ASUS ROG STRIX G15 G513RM-HF266 vs TUF Gaming A15 FA507RM-HN095

Hocam bir şey demek için çok erken daha dün kargodan geldi Windows kurması oyunları kurması yeni yeni testlerw başlayacağım hemen almayacaksanız bir hafta sonra özelden hatırlatın size deneyimlerimi aktarırım.
hocam en geç yarın pc almam gerek önerir misiniz? tuf a15 ile arasında kaldım 3bin lira fark zorlicak

Asus ROG Strix tabii ki. Asus TUF serisi sorunlu bir model. Kasanın hava akımı iyi değil. TUF mühendisleri çok sapıtıyor. Özellikle ekran kartı konusunda GTX 1660 Tİ kartının çıktığı dönemlerde dibe vurmuşlardı. Çok fazla ısınma sorunu vardı çıkarttıkları kartların. Son senelerde bayağı bir düzelttiler bu sorunları. Fakat laptopları hâlâ sorunlu. ROG, TUF'a göre daha üst segment bir model. Fakat Asus ROG Strix "G15" modelleri de kronik sorunları olan laptop modelleridir. Açıkçası ben bir RTX 3060'lı laptop satın alsam Asus ROG Strix tercih ederim. Performans anlamında çok daha üstün bir cihaz diğer RTX 3060'lara nazaran. Bir ara bu modelin GPU'nun tüm gücünü kullanmama sorunu vardı, 140w çekemiyordu fakat sonrasında gelen bios güncellemeleri ile bu sorun aşıldı diye okumuştum. O yüzden şuan ki piyasada bir gaming laptop alınacaksa ROG Strix öneririm. Eğer beklenme şansı varsa beklediğiniz süre boyunca biraz biraz bütçenizin üstüne de ekleyebilirseniz RTX 40** serili gaming laptoplar beklenebilir. 30-40K bandında bir fiyatının olacağını düşünüyorum RTX 4050 - RTX 4060'lı gaming laptopların. Şuan da alınabilecek en iyi gaming laptop RTX 3060'lı laptoplar. Çünkü RTX 3060 mobil ekran kartı masaüstü ekran kartıyla neredeyse aynı performansı veriyor. Çok iyi optimize edilmiş bir kart. RTX 40** serisinin(RTX 4050, RTX 4060) az TDP değerlerinde çıkacağını biliyoruz. RTX 3000 serisine göre daha az TDP değerleri olacak. Bu da demek oluyor ki mobil tarafında bu kartlar çok iyi optimize edilebilir. O yüzden bekleyebiliyorsanız, idareten kullanacağınız PC varsa, her gün de bütçenizin üstüne biraz daha ekleyip, biriktirip bekleyin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı