Çözüldü ASUS ROG STRIX G15'de XMP ayarı var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rockco

Megapat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Rog Strix G15
Meslek
webmaster
Merhaba. CPU-Z ile baktığımda RAM kısmında 3200 (1600) şeklinde yazdığını gördüm BIOS'a girdiğimde XMP için hiçbir ayar bulamadım acaba kendisi otomatik mi ayarlıyor yoksa yapmam gereken bir ayar var mı? 16 GB RAM takılı.

Çözüm
Laptoplarin çoğunluğunda XMP olmaz, o modelde de yok. Ek olarak SPD kısmında çalıştığı değerleri belirtmez ve CPU-Z değerlerini 2 ile çarpman gerek.
Merhaba. CPU-Z ile baktığımda RAM kısmında 3200 (1600) şeklinde yazdığını gördüm BIOS'a girdiğimde XMP için hiçbir ayar bulamadım acaba kendisi otomatik mi ayarlıyor yoksa yapmam gereken bir ayar var mı? 16 GB RAM takılı.

D.OC.P'yi bulman lazım AMD kartta öyle.

Bir de CPU Z de gostereni 2'yle carpiyorsun o senin normal degerini gosteriyor ama yine de attigim ayari bir arastir normal RAM 3200MHz ise tahmini 2666MHz kullanmani sagliyor.

Teşekkürler bilgiler için D. OC H kısmı da yok sanırım arkadaşların dediği gibi böyle bir ayar yok laptopta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı