ASUS ROG STRIX G16 alınır mı?

Ürün önermeye öneririm ama hem 18' hem fiyatı pahalı (Lenovo)
Yegane tavsiyem biraz bekleyin şu ürünün fiyatı düşecektir (sadece tahmini) taksit seçeneği de çok güzel.
Aynı Lenovo tahmini en uygun alabileceğiniz yer Trendyol (145-147k satıldı )

Bir aydır Legion 5070 Ti fiyatı neredeyse hiç değişmedi (148/150k) o fiyata zaten soygun olur. Pek alternatifiniz yok.

Alternatif ASUS ne yazık ki 18' (141/145k arası satıcı farkları var)

Ben yerinizde olsam sarısiteden garantili, iade seçenekli ürün bakardım. Gerçekten harika modeller var. Ya da 5000 sevdasını bırakıp tank gibi bir Lenovo Legion i9 14900HX 4080/4090 alın. 116-148k
ASUS için fiyat bence fazla. Çünkü o fiyata MiniLED olmadan ben almazdım. MiniLED Scar serisinde var. MSI hakkında her şeyi yazdığımı düşünüyorum. O fiyatta durmaz satılır ya da fiyatı artar. Döküntü Vector 5070 Ti 90-95k
Geçen yıl döküntü ROG ve Vector (paneli, CPU) 4080 60-80k+ satıldı.
En kral ürün OLED olan 5080 Legion. Elbette indirim gelirse.
Bu arada vatan Predator Helios gelmiş. Ultra 9 5070 Ti 113/130k sanırım. Alınır alınmaz emin değilim. Detaylı araştırın. OLED de olabilir IPS de. Açıklamalar çok uyumsuz.

MiniLED nedir tam olarak?
Bir de ben 5080'li MSI konusunda tam ikna olamadım, 16 RAM var, kendim RAM eklesem baktım biraz çok kasıntı bir kasa yapmişlar 1 saatte açabilmiş adam kasayı videoda elimde falan kalır açarken sıkıntı olur gibime geliyor. Sıcaklıklar tam istediğim seviyede değil 95'lerde geziyor bazı oyunlarda o yüzden arada kaldım biraz, 120bin TL cidden çok mu uygun o bilgisayar için. ASUS soğutma konusunda VaporChamber vs daha iyi gelmisti bana, ayrıca MSI modelinde dediğiniz MiniLED falan var mı? MSI kolay arıza yapabilen bir marka mı uzun kullanımlarda, oyun motorlarında veya render alırken sıkıntı olur mu?

Son düzenleme:
OLED'den sonra en iyi teknoloji (benim için)
Kabaca temelde bir IPS. Standart ya da kaliteli bir IPS'den çok daha kaliteli, nit(parlaklık) kontrast oranı (doğru renk oranı), çok daha iyi HDR performansı.

Daha teknik LED, OLED, QLED, QD-OLED ve Mini-LED Arasındaki Farklar Neler?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kabaca temelde bir IPS. Standart ya da kaliteli bir IPS'den çok daha kaliteli, nit(parlaklık) kontrast oranı (doğru renk oranı), çok daha iyi HDR performansı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

anladım ben zaten evdeyken 29inç ayrı monitor kullanacağım için ekran o kadar da önemli değil, sıcaklık ve performans önemli, bikaç şey daha yazmıştım onlara da bakarmısın?

msi da miniLed varmış bu arada

RAM ağırlıklı uygulamalarda (AutoCAD, Ansys, Blender gibi mühendislik uygulamaları) sıkıntı çıkarabilir, oyunlarda ise hala yeterli diyebiliriz.

Eki Görüntüle 2556913
MSI'a mail atınca bunun gibi bir cevap alıyorsunuz zaten, temiz bir şekilde RAM yükseltilmesi garantiyi bozmuyor MSI tarafında (kendim telefon açtığımda da aynı cevap verilmişti, siz yine emin olmak için onlara sorabilirsiniz). HP derken iyi anlamda dedim. Türkiye'deki en iyi servis onların şahsen.

Yarın MSI 5080 modeli alacağım galiba 120bine onda karar kıldım, var mı eklemek istediğiniz bir şey veya daha iyi bir model? Umarım GameGaraj'daki gibi bir problem yaşamam ve uzun süre sorunsuz kullanabilirim.
Teşekkürler yardımlarınız için.

Son düzenleme:
Anladım ben zaten evdeyken 29inç ayrı monitor kullanacağım için ekran o kadar da önemli değil, sıcaklık ve performans önemli, birkaç şey daha yazmıştım onlara da bakar mısın?

MSI da MiniLED varmış bu arada.

Yarın MSI 5080 modeli alacağım galiba 120bine onda karar kıldım, var mı eklemek istediğiniz bir şey veya daha iyi bir model? Umarım GameGaraj'daki gibi bir problem yaşamam ve uzun süre sorunsuz kullanabilirim.

Şimdi düşününce OLED size uygun olmaz zaten. PWM yüzünden bazı kişilere göz rahatsızlığı verebilir. Kod yazma Office vs IPS daha rahat olur. MSI'ya da ASUS'ya da diğer marka bu fiyata MiniLED'ya da OLED yok. En ucuz MSI MiniLED Raider/stealth serisinde olur. Fiyatı can yakar. ASUS Scar bazı STRIX olur yine fiyatı can yakar.

MiniLED nedir tam olarak?
Bir de ben 5080'li MSI konusunda tam ikna olamadım, 16 RAM var, kendim RAM eklesem baktım biraz çok kasıntı bir kasa yapmişlar 1 saatte açabilmiş adam kasayı videoda elimde falan kalır açarken sıkıntı olur gibime geliyor. Sıcaklıklar tam istediğim seviyede değil 95'lerde geziyor bazı oyunlarda o yüzden arada kaldım biraz, 120bin TL cidden çok mu uygun o bilgisayar için. ASUS soğutma konusunda vaporchamber vs daha iyi gelmisti bana, ayrıca MSI modelinde dediğiniz MiniLED falan var mı? MSI kolay arıza yapabilen bir marka mı uzun kullanımlarda, oyun motorlarında veya render alırken sıkıntı olur mu?

Benim amacım sizi MSI'ya da diğer ürüne ikna etmek değil. Sadece gördüğümü, biraz deneyim ve piyasa fiyatlarına göre yorum yapıyorum. Ürün şu anda globalde indirimde (ab hariç) ABD 2100$. Ee ASUS kasasına göre ürünü açmak zahmetli olabilir. 1 saat neymiş yahu. Abartın az daha. En baba marka da alsanız zaten 95-105C göreceksiniz. Bu kaçınılmaz. Zamanla ürünün dilini anlayıp ideal performansı bulursunuz (BIOS, XTU, ThrottleStop UV gibi)
Bu fiyata şu üründe 5080 olması başlı başına seçim sebebiyken gen 5 SSD yuvası, Thunderbolt 5 (pahalı çoğu ürünlerde bile yok) hızlı veri/görüntü aktarımı /pd 140W şarj imkanı. Vapor chamber olunca soğutma iyi ya da kusursuz olacak diye bir şey yok. Fazlaca örneği var. Biraz bakın size attığım testlere.
Bu MSI kalın bir model ve dolasıyla biraz ağır (en azından 16' göre) 2'4-2'9 cm kalınlık 2'70 ya da 80 kg ağırlığı var. G-Sync yok. Fan sesi yüksek (maksimum modda). Günlük kullanımda abartılı fan sesi olmaz. MSI Center çok iyi değil (işini yapıyor ama gelişmiş değil. Arayüzünde CPU GPU performans ayarı yok. Bunun aksine BIOS en başarılı ve özgür marka)
Kasa kalitesi olarak kesinlikle ASUS seviyesinde. RGB yok. Kapak metal geri kısım plastik. İki gün sonra dökülen HP X Acer Predator bazı ASUS gibi çöp değil. Diğer ürünleri kullanmadım. Rusya da satışı pek yok.( forum kullanıcı yorumu, mağaza yorumu ve eski servis erişimime göre konuşuyorum)
Potansiyel rakip olmasa bile çünkü bende bir dönem Raider kullandım. 3080 Ti 4K IPS hk serisi bir i9. soğutmasından kalitesinden çok memnun kaldım. OLED aşkına satıp başka markaya geçtim. Sattığım adam hala canavar gibi kullanıyor. Elinize sağlam bir ürün gelirse (olası fabrika üretim ya da kalite kontrol hataları hariç. Her markada 3-5 yıldır ne yazık ki fazla) performansı sizi üzmeyeceğini düşünüyorum. Kolay arıza yapma durumu: Sadece şans ve sizin kulkanım şekliniz. Bu her marka için geçerli. Ürünü kesinlikle stant ya da soğutucu üstünde kullanmanız lazım. Sadece bu - 10 derece fark yaratır. Ne kadar hava akışı fazlaysa o kadar iyi. MSI Stealth serisi alıp kullanan çokça tanıdık var(17'18 MiniLED 4080/90) pişman olan görmedim ben.
Sizin hatanız bu seviyede garaj gibi dandik markaya güvenip olası senaryoda endişelendiniz. Size örneğiyle gösterdim konunuzda. Garaj Rusya'da farklı marka altında satışı var. Zaten Çin malı. (machevero, chuvi, hasse, Haier, bazı XMG, thunderebod... Adını saymaya bile üşendiğim diğer markalar.) Çok uygun gerçekten beleş fiyata 5070 Ti 5080 satıyor.( hem de Türkiye gibi yeni piyasa değil.)
Pek yüzüne bakan yok. Önceki nesilden 4050/90 alıp pişman olan fazlasıyla adam var. Yeni 5000 beğenmeyen oranı beğenenden fazla. Bu fiyata iyi ürün olsa herkes havada kapar (Rusya için konuşuyorum) konu dağıldı biraz kusura bakmayın.
Satın alma niyetiniz varsa 2K fazla Amazon alın. Beğenmezseniz sanırım Türkiye de en kolay iade bu seçenek (%100 bilmiyorum)
Ya da içiniz tamamen rahat edecekse ASUS bekleyin. İllaki iyi bir satıcı bulursunuz. Ya da Lenovo 5070 Ti /80 için indirim bekleyin. Ya da gidip 18' ASUS satın alın 5080(şu anda indirim 140-145k) normal fiyatı sanırım 165k+ üstü.
16' göre pek farkı yok. Tüm soğutma sistemi ve kasa yapısı aynı(kolay açma, Vapor, sıvı metal...) Ne yazık ki 18' ve ağır.
Defalarca söyledim size son kez söyleyeyim kasa ve soğutma kalite, sürdürülebilir performans istiyorsan 4080 Lenovo 115-118k al geç. Alternatif olarak sarı site 4090 bakın. Bütçede fazlasıyla iyi model var. (size attığım 18' ROG Scar 4090 diğer ASUS'ları ve 5080 MSI genel kalite ve performans(özellikle GPU) olarak ezer geçer. Bir de MiniLED ise tadından yenmez. Adam belki 120k bile bırakır. Sıfır kapalı kutu cillop gibi ürün (yazdığına göre)
En azından adama yazın ürün sıfır mı, iade seçeneğim var mı, garanti(Uluslararası ya da Türkiye asus) fatura durumu. Yüz yüze alışveriş ve tüm fiziki sentetik testleri yaparak düşünmeye değer.

Anladım ben zaten evdeyken 29inç ayrı monitor kullanacağım için ekran o kadar da önemli değil, sıcaklık ve performans önemli, birkaç şey daha yazmıştım onlara da bakar mısın?

MSI da MiniLED varmış bu arada

Cihaz 134 bine düşmüş. Bütçenizi 140 bine kadar zorlayabileceğinizi söylemiştiniz, eğer bu cihaza bütçeniz yetiyorsa kesinlikle öneririm hocam.

Cihaz 134 bine düşmüş. Bütçenizi 140 bine kadar zorlayabileceğinizi söylemiştiniz, eğer bu cihaza bütçeniz yetiyorsa kesinlikle öneririm hocam.

Hocam ASUS ROG G16 G615 Intel 255HX'li model vatan da 111.500TL'ye düşmüş, ben aslında MSI 5080 16gb ram olanı sipariş etmiştim 120bine, iptal edebilirim ne yapayım hangisi daha mantıklı?
Hangisi daha fiyat performans, daha kaliteli?

Ben forumda X y Z servisten memnun olan konu görmedim. Bilmiyorum servis hizmetleri nasıl. İdefix ne hocam yav. Gitsin kitap satsın. Keza çiçeksepti bilmem ne uzak durun bence.
Karar size ait. Ben kesinlikle o siteyi ve satıcıyı tercih etmezdim. Kararınıza çok etki etmekte istemem.

RAM nasıl darboğaz yapsın. Ben 16 GB ile 4K çözünürlükte God of War ve Ragnarok hariç RAM sıkıntısı bile yaşamadım. RAM aşınca sanal bellek kullanır en fazla. Siz yine de her üründe satıcı, marka ve servis ile iletişime geçin. Türkiye burası her gün her şey değişiyor.

Hocam sen de bakabilir misin bir ne yapayım bu durumda, webe özel indirim gece geliyor sabah geri gidiyor acele etmem lazım MSI iptal et derseniz bunu alacağım direk, MSI gelsin dene daha çok memnun kalırsın derseniz bırakacağım, çok arada kaldım.

Hocam ASUS ROG G16 G615 Intel 255HX'li model vatan da 111.500TL'ye düşmüş, ben aslında MSI 5080 16gb ram olanı sipariş etmiştim 120bine, iptal edebilirim ne yapayım hangisi daha mantıklı?
Hangisi daha fiyat performans, daha kaliteli?

Hocam sen de bakabilir misin bir ne yapayım bu durumda, webe özel indirim gece geliyor sabah geri gidiyor acele etmem lazım MSI iptal et derseniz bunu alacağım direk, MSI gelsin dene daha çok memnun kalırsın derseniz bırakacağım, çok arada kaldım.
İptal edip bu cihaza yönelmenizi öneririm:

ROG cihaz her ne kadar kasa kalitesi ve yapısı olarak önde olsada 5080'i iptal edip 5070 Ti'a geçmeye gerek yok (işlemci farkıda var üstelik.) 140 bine çıkabiliyormuşsunuz zaten, attığım cihaz yaklaşık 10 bin TL indirime girdi. Düşünmez misiniz?

ROG cihaz her ne kadar kasa kalitesi ve yapısı olarak önde olsada 5080'i iptal edip 5070 Ti'a geçmeye gerek yok (işlemci farkıda var üstelik.) 140 bine çıkabiliyormuşsunuz zaten, attığım cihaz yaklaşık 10 bin TL indirime girdi. Düşünmez misiniz?
hocam hep dışarda vs kullanıcam 18inç çok taşınabilir gelmiyor bana, 5070ti a düşmekten ziyade hangisi daha fiyat performans ve kalite açısından daha mantıklı onu merak ediyorum, intelli g16 asus vs msi vector 16 5080 yani. asus 112bin, msi 120bin ama işlemci ve ekran kartı farkı var, marka kasa soğutma kalitesini bilmiyorum.

ekleme yapıyorum 18inc model de baya uyguna geliyor galiba çanta falan da var normalde piyasası kac bin tl o bilgisayarın?

ROG cihaz her ne kadar kasa kalitesi ve yapısı olarak önde olsa da 5080'i iptal edip 5070 Ti'a geçmeye gerek yok (işlemci farkıda var üstelik.) 140 bine çıkabiliyormuşsunuz zaten, attığım cihaz yaklaşık 10 bin TL indirime girdi. Düşünmez misiniz?

Hocam MSI geldi, kurulumunu yaptım driverlar vs hallettim. Cyberpunk'da bir denedim bilgisayarı yüksek ayarlarda yarım saat kadar oynadım işlemci 85 95 arası geziyor (1 saat oynadıktan sonra 90 derece ve üstüne sabitlendi), Max 103 gördüm ama bir anlıktı o ciddi bir şey olduğunu sanmıyorum, ekran kartı ise 75 80 civarında geziyor, 1 saat sonunda 80 üstüne sabitlendi o da Max 87 gördüm. Testlerin tamamını performance modunda yaptım fanlar sonda çalışıyordu herhangi bir undervolt yapmadım 5080 165 170 watt kadar çekiyor. (fanlar aşırı sesli ama normal diye düşünüyorum) stantta kullandım bu arada bilgisayarı fan çıkışları gayet açıktı. Sıcaklıklar hakkında ne düşünüyosunuz? Boştayken 50'lerde geziyor. Ayrıca yapmamı istediğiniz testler var mı Cinebench falan ben onları yorumlamaktan anlamıyorum çünkü yardımcı olursanız mükemmel olur. İçinden garanti belgesi ve fatura çıkmadı bu arada sordum amazona e fatura garanti yerine geçiyor dediler.

ROG cihaz her ne kadar kasa kalitesi ve yapısı olarak önde olsa da 5080'i iptal edip 5070 Ti'a geçmeye gerek yok (işlemci farkıda var üstelik.) 140 bine çıkabiliyormuşsunuz zaten, attığım cihaz yaklaşık 10 bin TL indirime girdi. Düşünmez misiniz?

Hocam selamlar, MSI laptop için RAM ve SSD takviyesi yapacaktım, siz MHz değerlerini vs gönder uygun olanı bulalım demiştiniz. Bakalım mı bi onlara nereden göndereceğim bilgileri?

Son düzenleme:
hocam hep dışarda vs kullanıcam 18inç çok taşınabilir gelmiyor bana, 5070ti a düşmekten ziyade hangisi daha fiyat performans ve kalite açısından daha mantıklı onu merak ediyorum, intelli g16 asus vs msi vector 16 5080 yani. asus 112bin, msi 120bin ama işlemci ve ekran kartı farkı var, marka kasa soğutma kalitesini bilmiyorum.

ekleme yapıyorum 18inc model de baya uyguna geliyor galiba çanta falan da var normalde piyasası kac bin tl o bilgisayarın?

Hocam MSI geldi, kurulumunu yaptım driverlar vs hallettim. Cyberpunk'da bir denedim bilgisayarı yüksek ayarlarda yarım saat kadar oynadım işlemci 85 95 arası geziyor (1 saat oynadıktan sonra 90 derece ve üstüne sabitlendi), Max 103 gördüm ama bir anlıktı o ciddi bir şey olduğunu sanmıyorum, ekran kartı ise 75 80 civarında geziyor, 1 saat sonunda 80 üstüne sabitlendi o da Max 87 gördüm. Testlerin tamamını performance modunda yaptım fanlar sonda çalışıyordu herhangi bir undervolt yapmadım 5080 165 170 watt kadar çekiyor. (fanlar aşırı sesli ama normal diye düşünüyorum) stantta kullandım bu arada bilgisayarı fan çıkışları gayet açıktı. Sıcaklıklar hakkında ne düşünüyosunuz? Boştayken 50'lerde geziyor. Ayrıca yapmamı istediğiniz testler var mı Cinebench falan ben onları yorumlamaktan anlamıyorum çünkü yardımcı olursanız mükemmel olur. İçinden garanti belgesi ve fatura çıkmadı bu arada sordum amazona e fatura garanti yerine geçiyor dediler.

Hocam selamlar, MSI laptop için RAM ve SSD takviyesi yapacaktım, siz MHz değerlerini vs gönder uygun olanı bulalım demiştiniz. Bakalım mı bi onlara nereden göndereceğim bilgileri?
Şimdi farkettim hocam, kusuruma bakmayın. Diğer sorularınıza müsait olduğumda uzun uzun cevap vereceğim. CPU-Z uygulamasını indirip Memory ve SPD kısımlarını atın, birde hem SSD hemde RAM için bütçenizi belirtebilir misiniz?

Şimdi farkettim hocam, kusuruma bakmayın. Diğer sorularınıza müsait olduğumda uzun uzun cevap vereceğim. CPU-Z uygulamasını indirip Memory ve SPD kısımlarını atın, birde hem SSD hemde RAM için bütçenizi belirtebilir misiniz?
sorun yok hocam,
onceki mesajimdaki sicakliklari undervolt ile kontrol altina aldim gibi bu arada, islemciye 40 veya 50watt limiti koyuyorum 80-90 arasinda kaliyor 90 ustune cikmiyor boyle bi cozum buldum ama ekran kartini undervoltlamayi cozemedim 170watt cekiyo genelde o hep 80 derece ustune cikiyo ultra ayarlarda 80-85.

Ram konusunda da Unreal Engine kullanacagim icin 64gb ram lazim bana ama o butceyi suan cikaramam 2*16 yaparsam onlar cöp olacak o yuzden suanlik 1*32 dusunuyorum ekonomik olarak rahatlayinca da aynisindan bir tane daha ekleyip 64 yapicam, bu sure zarfinda 32nin yaninda suan laptopda olan 8lerden birini birakip 40gb ram devam edebiliyor muyum? Butce olarak hicbir fikrim yok ama iyi bi bilgisayar oldugu icin ramlerde ortalamanin ustunde bi kalite olsun isterim yani, ram fiyatlarindan hic haberim yok, ve ramlerde isinma gibi durumlar oluyor mu uzun sure Unreal da falan kullanilacak.

SSD icin de MSI sitesinde soyle yaziyor, 1x M.2 SSD slot (NVMe PCIe Gen4), 1x M.2 SSD slot (NVMe PCIe Gen5) Compatible, suan 1tb var icinde, 2tb eklesem 3tb uzun sure kurtarir beni diye dusunuyorum, kalite olarak da yine ortalamanin ustu olursa iyi olur, ssd fiyatlarindan da cok haberim yok.

CPU-Z Bilgileri ekte,

memory.png
slot 1.png
slot2.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı