ASUS ROG STRIX G16 alınır mı?

sorun yok hocam,
onceki mesajimdaki sicakliklari undervolt ile kontrol altina aldim gibi bu arada, islemciye 40 veya 50watt limiti koyuyorum 80-90 arasinda kaliyor 90 ustune cikmiyor boyle bi cozum buldum ama ekran kartini undervoltlamayi cozemedim 170watt cekiyo genelde o hep 80 derece ustune cikiyo ultra ayarlarda 80-85.

Ram konusunda da Unreal Engine kullanacagim icin 64gb ram lazim bana ama o butceyi suan cikaramam 2*16 yaparsam onlar cöp olacak o yuzden suanlik 1*32 dusunuyorum ekonomik olarak rahatlayinca da aynisindan bir tane daha ekleyip 64 yapicam, bu sure zarfinda 32nin yaninda suan laptopda olan 8lerden birini birakip 40gb ram devam edebiliyor muyum? Butce olarak hicbir fikrim yok ama iyi bi bilgisayar oldugu icin ramlerde ortalamanin ustunde bi kalite olsun isterim yani, ram fiyatlarindan hic haberim yok, ve ramlerde isinma gibi durumlar oluyor mu uzun sure Unreal da falan kullanilacak.

SSD icin de MSI sitesinde soyle yaziyor, 1x M.2 SSD slot (NVMe PCIe Gen4), 1x M.2 SSD slot (NVMe PCIe Gen5) Compatible, suan 1tb var icinde, 2tb eklesem 3tb uzun sure kurtarir beni diye dusunuyorum, kalite olarak da yine ortalamanin ustu olursa iyi olur, ssd fiyatlarindan da cok haberim yok.

CPU-Z Bilgileri ekte,

Eki Görüntüle 2561891
Eki Görüntüle 2561892
Eki Görüntüle 2561893
Ekran kartı 87'ye dayanmıyorsa limitlemeye gerek yok (Dynamic Boost değerini düşürmek gibi). 170 Watt iken 80-85 fena değil. 32 GB RAM'in yanına o 8 GB RAM'lerden birini ekleyebilirsiniz. Önerilere gelirsek, RAM için:

Attığınız RAM'ler CL46 fakat, büyük ihtimal 8 GB RAM ile uyumlu olur ama olmama şansıda yok değil. SSD konusuna gelirsek PCle Gen 5 olarak:

PCle Gen 4 olarak:

3 TB SSD size yeterli gelir diye düşünüyorum, 1.5 TB bile bana fazlasıyla yetiyor.

Ekran kartı 87'ye dayanmıyorsa limitlemeye gerek yok (Dynamic Boost değerini düşürmek gibi). 170 watt iken 80-85 fena değil. 32 GB RAM'in yanına o 8 GB RAM'lerden birini ekleyebilirsiniz. Önerilere gelirsek, RAM için:

Attığınız RAM'ler CL46 fakat, büyük ihtimal 8 GB RAM ile uyumlu olur ama olmama şansıda yok değil. SSD konusuna gelirsek PCIe gen 5 olarak:

PCIe gen 4 olarak:

3 TB SSD size yeterli gelir diye düşünüyorum, 1.5 TB bile bana fazlasıyla yetiyor.

Gen5 Gen4 farki nedir tam olarak, bir de şu an takili olan gen5 yuvasindaki mi Gen4 yuvasindaki mi ona gore bos slota uygun olani alayim?

Bir de ramlerin birbirine uygun olmamasi durumunda bi ariza falan cikmaz degil mi, garanti oyle diyor cunku kendiniz takabilirsiniz ama ariza durumunda garanti disi kalir diye?

Gen5 Gen4 farki nedir tam olarak, bir de şu an takili olan gen5 yuvasindaki mi Gen4 yuvasindaki mi ona gore bos slota uygun olani alayim?

Bir de ramlerin birbirine uygun olmamasi durumunda bi ariza falan cikmaz degil mi, garanti oyle diyor cunku kendiniz takabilirsiniz ama ariza durumunda garanti disi kalir diye?
Neredeyse 2 kat daha fazla okuma/yazma farkı var iki SSD arasında, PCle Gen 5 hakkında çok bir bilgim yok ama gözlemlediğim kadarıyla okuma/yazma gibi değerler arasında büyük bir fark var.

1756043512385.png

MSI'ın 5070 Ti modelde PCle Gen 4 slot dolu gelmiş, sizdede Gen 5 yuvası boştur herhalde. Arızadan kastınız yanma gibi şeyler ise öyle bir durum yaşanacağını sanmam, daha çok mavi ekran gibi şeyler ile karşılaşıyorsunuz. Sistem CL değerlerini eşitlemeye çalışır zaten, bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Neredeyse 2 kat daha fazla okuma/yazma farkı var iki SSD arasında, PCle Gen 5 hakkında çok bir bilgim yok ama gözlemlediğim kadarıyla okuma/yazma gibi değerler arasında büyük bir fark var.

Eki Görüntüle 2561905

MSI'ın 5070 Ti modelde PCle Gen 4 slot dolu gelmiş, sizdede Gen 5 yuvası boştur herhalde. Arızadan kastınız yanma gibi şeyler ise öyle bir durum yaşanacağını sanmam, daha çok mavi ekran gibi şeyler ile karşılaşıyorsunuz. Sistem CL değerlerini eşitlemeye çalışır zaten, bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
mavi ekran gibi durumlar oldugu durumda da 8gb rami cikaririm sorun duzelir degil mi? Sistemde yazilimsal herhangi bir sorun veya sifirlanma gibi bir sey olur mu, yedek almama gerek var mi? Bir de bu kasayi sokmek icin garanti stickerini sokmem lazim cunku vida altinda, garanti bozulmuyor dediler ama stickeri cikarinca sıkıntı olmasin sonra?

Ya da direk 2*32 alirim dusundugum kadar pahali degilmis ramler, kaliteli demi bunlar uzun sure goturur beni?

mavi ekran gibi durumlar oldugu durumda da 8gb rami cikaririm sorun duzelir degil mi? Sistemde yazilimsal herhangi bir sorun veya sifirlanma gibi bir sey olur mu, yedek almama gerek var mi? Bir de bu kasayi sokmek icin garanti stickerini sokmem lazim cunku vida altinda, garanti bozulmuyor dediler ama stickeri cikarinca sıkıntı olmasin sonra?
Düzelir, dediğim gibi yaşayacağınızı düşünmüyorum zaten. Hiç mavi ekran veya uyumsuzluk gibi durumlar ile karşılaşmadığım için yedek alma durumuna hakim değilim pek. Yedek almada fayda var. MSI teknik servisi ile konuşmanızı öneririm sticker olayını. MSI Katana 15 kullanıyorum, bende garanti bozulma gibi bir durum olmadı.

Düzelir, dediğim gibi yaşayacağınızı düşünmüyorum zaten. Hiç mavi ekran veya uyumsuzluk gibi durumlar ile karşılaşmadığım için yedek alma durumuna hakim değilim pek. Yedek almada fayda var. MSI teknik servisi ile konuşmanızı öneririm sticker olayını. MSI Katana 15 kullanıyorum, bende garanti bozulma gibi bir durum olmadı.

Teknik servisle de iletisime gecemedim maile cok gec cevap veriyorlar siz nasıl ulastiniz? Bir de stickeri sonradan tekrar yapistiriyor musunuz ayni yere?

Teknik servisle de iletisime gecemedim maile cok gec cevap veriyorlar siz nasıl ulastiniz? Bir de stickeri sonradan tekrar yapistiriyor musunuz ayni yere?
Email ile iletişime geçmiştim ben, kendi sitelerindede canlı destek olması lazım diye biliyorum. Factory Seal etiketini söktüm geride takmakla uğraşmadım, teknik serviste uyarı niteliği taşıyor demişti. Dediğim gibi konuşmanızda fayda var, bana dedikleri ile size dedikleri aynı olmayabiliyor maalesef.

Email ile iletişime geçmiştim ben, kendi sitelerindede canlı destek olması lazım diye biliyorum. Factory seal etiketini söktüm geride takmakla uğraşmadım, teknik serviste uyarı niteliği taşıyor demişti. Dediğim gibi konuşmanızda fayda var, bana dedikleri ile size dedikleri aynı olmayabiliyor maalesef.

SSD bir tik pahali geldi 5 6K civarina var midir 2TB?

Gen 4 degil mi bu, gen5 slotu bosmus arastirdim, gen5e Gen4 takiliyor mu veya gen5 mi takmaliyim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı