Asus ROG Strix G16 G614JV-AS73 alınır mı?

Bütçe
1600

Atakan1717

Attopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar ve benden büyük olan abilerim ablalarım, bilgisayar bilgisi konusunda biraz zayıfım, öncelikle bu konuda sizlerden özür dilerim. Sizlerden bazı konularda fikir almak istiyorum. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Kırgızistan'da yaşıyorum ve laptop modeli olarak bir miktar kısıtlı bir ülke. Bütçem maksimum 1600 dolar. Uzun süredir inceliyorum ve araştırıyorum. Araştırmam sonucunda Ноутбук Asus ROG Strix G16 G614JV-AS73 Intel Core i7-13650HX 48GB DDR5 1TB SSD NVMe NVIDIA RTX4060 FHD IPS Eclipse Gray - купить по низкой цене в Бишкеке, Оше, Джалал-Абаде, Караколе и по всему Кыргызстану | KIVANO.KG bu modelde karar kıldım, sizce alınır mı? Alınmaz mı oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Açıkçası model olarak güzel bir model ama Rusya için fiyat algım yok benim.
@745396 Rusya'da yaşıyor o bakabilir.

ROG Strix G16 (2023)|Игровые ноутбуки|ROG ilk ürün. Yüksek ihtimal hatta %100 kendileri yükseltme yapmış. O şekilde çarpık RAM'li ROG görmedim ben hiç. Hocam şaşıracaksınız ama fiyat bedava :) Rusya da o fiyata 4050 ROG alınır maksimum olarak. 135 bin ruble yapıyor. Mağaza güvenilir mi bilmiyorum. Eğer güvenilir ve garanti varsa bu fiyata çok sağlam ürün. Tabiri caizse bu fiyata Çin'de anca bulunur bu ROG. Yine de alternatif bakalım.

Açıkçası model olarak güzel bir model ama Rusya için fiyat algım yok benim.
@745396 Rusya'da yaşıyor o bakabilir
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim

ROG Strix G16 (2023)|Игровые ноутбуки|ROG ilk ürün. Yüksek ihtimal hatta %100 kendileri yükseltme yapmış. O şekilde çarpık RAM'li ROG görmedim ben hiç. Hocam şaşıracaksınız ama fiyat bedava :) Rusya da o fiyata 4050 ROG alınır maksimum olarak. 135 bin ruble yapıyor. Mağaza güvenilir mi bilmiyorum. Eğer güvenilir ve garanti varsa bu fiyata çok sağlam ürün. Tabiri caizse bu fiyata Çin'de anca bulunur bu ROG. Yine de alternatif bakalım.
Öncelikle size de ilginiz için teşekkür ederim Evet burada kırgızistan somu kullanılıyor fiyat olrak 1560 dolara geliyor firma ile görüştüğümde asus ile anlaşmaları olduğunu ve özel modeller getirdiklerini belirttiler. Siteden bir çok alışveriş yaptım hatta ürünü ofislerinden gidip teslimde alabiliyorsunuz kontrol sağlayarak. Ancak bilgisayara konusunda bilgim yetersiz olduğu için çok kararsız kaldım yani sizce %100 almalı mıyım bu ürünü @745396

@Atakan1717 biraz bütçe esnerse ROG'dan daha kaliteli ve çok daha iyi işlemci ve grafik kartı olan Aorus buldum. Özellikle paneli ve soğutması ROG'tan çok daha iyi.
AORUS 15X (2023) Спецификации | Ноутбуки/Нетбуки - GIGABYTE Russia şuradan teknik verilere baakbilirsin.

Ve yine bir ROG'tan daha iyi olduğunu düşündüğüm Predator Ноутбук Acer Predator Helios Neo 16 Intel Core i7-13700HX 16GB DDR5 1TB SSD NVMe NVIDIA RTX4070 2K Steel Gray - купить по низкой цене в Бишкеке, Оше, Джалал-Абаде, Караколе и по всему Кыргызстану | KIVANO.KG

Aorus'ya da Acer bu ROG'tan çok daha iyi. Bütçe çıkarsa Aorus al kafan rahat olur. Çıkmazsa Acer alabilirsin. Gönlün ROG isterse o da alınabilir. Ama benzer fiyata daha iyi işlemci daha iyi soğutma çok daha iyi 2K panel kalitesi %20/30 daha iyi ekran kartı Aorus varken ilk tercihim olmazdı.
@484334
Hocam ne düşünürsün?

Yani şu Aorus cam gibi.

Öncelikle size de ilginiz için teşekkür ederim evet burada Kırgızistan somu kullanılıyor fiyat olrak 1560 dolara geliyor firma ile görüştüğümde ASUS ile anlaşmaları olduğunu ve özel modeller getirdiklerini belirttiler. Siteden birçok alışveriş yaptım hatta ürünü ofislerinden gidip teslimde alabiliyorsunuz kontrol sağlayarak. Ancak bilgisayara konusunda bilgim yetersiz olduğu için çok kararsız kaldım yani sizce %100 alınır mı bu ürünü.

Satıcılar güvenilirse sorun yok her şekilde alabilirsiniz. Bazı durumları bilerek almanızda yarar var. O ROG, her ROG değil ama o seri genelde hatalar var. Bazen yazılımsal çoğu zaman yüksek sıcaklık ve coil whine denen illet. Ve paneli 250 nit diye biliyorum.
Şu ürünü gözü kapalı alamnızı öneririm. Elbette eski teknoloji ama almak istediğin ROG'tan daha iyi ve daha az sorunu var. İyice düşün ve yardım lazımsa yaz lütfen yine.

Hocam Aorus incelemelerine tam bakamadım açıkçası ben. Predator'a çok hakimim ve başarılı olduğunu söyleyebilirim. İki modeli de bilen biri olarak bence öncelik senin düşüncen olmalı. @745396

Hocam yani her şekilde iki model kağıt üstünde ya da gerçekte o ROG'tan daha iyi. Aorus Acer'a göre tek eksiği 300-350 nit olması. Başka kusuru yok. Özellikle metal olması ve gerçekten iyi soğutma yapışı bence Acer'den önce.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı kasa i9 modelin testi. Kısaca göz atabilirsiniz.

Tamamen aynı kasa i9 model. Kullanıcı yorumları çok iyi.

Son düzenleme:
@745396 attığınız Aorus modeli inanın ki ilk gördüğüm hatta almak istediğim modeldi ancak maalesef hem okul param hem de ev kirası için içine girince maalesef ki bütçem yetmedi yoksa direk Aorus alacaktım kuzenimde sizin gibi düşünüyordu. Acer konusunda da ısınma konusunda inanılmaz derecede şikayet okudum bu yüzden de pek içime sinmedi açıkçası bu yüzden rog serisine döndüm. Peki 4070 ekran kartı ile 4060 arasında inanılmaz bir fark var mı ve dlss 3 özelliği diye bir özellik varmış ikisinide bu ekran kartlarında kullanabiliyor muyuz. Birde asusun amd ekran kartlısını iletmişsiniz RX6800m bu ekran kartı 4060 dan daha mı iyi acaba
Satıcılar güvenilirse sorun yok her şekilde alabilirsiniz. Bazı durumları bilerek almanızda yarar var. O ROG, her ROG değil ama o seri genelde hatalar var. Bazen yazılımsal çoğu zaman yüksek sıcaklık ve coil whine denen illet. Ve paneli 250 nit diye biliyorum.
Şu ürünü gözü kapalı alamnızı öneririm. Elbette eski teknoloji ama almak istediğin ROG'tan daha iyi ve daha az sorunu var. İyice düşün ve yardım lazımsa yaz lütfen yine.

Hocam yani her şekilde iki model kağıt üstünde ya da gerçekte o ROG'tan daha iyi. Aorus Acer'a göre tek eksiği 300-350 nit olması. Başka kusuru yok. Özellikle metal olması ve gerçekten iyi soğutma yapışı bence Acer'den önce.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı kasa i9 modelin testi. Kısaca göz atabilirsiniz.

Tamamen aynı kasa i9 model. Kullanıcı yorumları çok iyi.

@745396 attığınız Aorus modeli inanın ki ilk gördüğüm hatta almak istediğim modeldi ancak maalesef hem okul param hem de ev kirası için içine girince maalesef ki bütçem yetmedi yoksa direk Aorus alacaktım kuzenimde sizin gibi düşünüyordu. Acer konusunda da ısınma konusunda inanılmaz derecede şikayet okudum bu yüzden de pek içime sinmedi açıkçası bu yüzden ROG serisine döndüm. Peki 4070 ekran kartı ile 4060 arasında inanılmaz bir fark var mı ve DLSS 3 özelliği diye bir özellik varmış ikisini de bu ekran kartlarında kullanabiliyor muyuz? Bir de ASUS'un AMD ekran kartlısını iletmişsiniz RX6800M bu ekran kartı 4060'dan daha mı iyi acaba.

Küçük bir işim vardı. Şimdi özgürüm. Aorus gerçekten sayılı markalardan. Başka e-ticaret sitesi gönderebilir misin? Belki farklı Aorus vardır. Ozon ya da Yandex belki wildberries çalışıyor mu Kırgızistan? Azerbaycan ve Kazakistan kısmı çalışıyor. Hocam inanın Acer i9 gerçekten ısınıyor. Boş sıcaklığı bile 65-75C. i7 olan daha serin. Ayrıca donanım olarak Acer ROG'tan iyi. Ve açıkçası ROG'ta daha serin çalışacak. Bana bir saat müsaade edersen en dengeli bütçeye en uygun ürüne bakabilirim.
Size önerdiğim AMD RX6800M hala çok güçlü ve 12 GB VRAM var. DLSS ihtiyaç hissetmezsin. Bu öneriyi tek amaç için yaptım o da diğer ROG'ta daha kaliteli ve daha iyi ürün. 4060-70 fark var. 1080 çözünürlükte %20 civarı, 2K çözünürlükte daha fazla. İleriye de özellikle bu bütçede 4070 çok daha iyi seçim olur. Söylediğim gibi biraz beklersen ve ticaret sitesi gösterirsen daha iyi ürün bulabiliriz.

@484334 hocam sence şu mucize fiyata fantastik 3070 Ti sanırım 150 ya da 130W Raider alınır mı? Bence her şekilde ROG'tan çok daha iyi. Reddit üründe tek şikayet görmedim ben.
Kardeşim sana öyle bir makine buldum bu fiyata gerçekten beleş. Tek eksiği ful HD panel ama 360 Hz ve %sgrb. İşlemcisi çok iyi. Hem de DDR 5 var bu üründe.

Şu 4060 Legion'da tercih edebilirsin. Çok iyi soğutma ve paneli var. Kasa kalitesi ortada zaten. 4060 her türlü iş görür yine. Daha yüksek FPS isterseniz çözünürlüğü 1080 çekerseniz kaliteyi fazla bozmadan bu model yüksek FPS verecektir.
Benim ilk tercihim bütçe artarsa arous. Artmazsa 3070 Ti Raider. En az 4 yıl daha en üst seviyede hizmet eder. Ürün 2023 üretimi zaten. Özellikle FPS shuttercılar için. Aorus alma şansınız olmazsa ya da Raider tercih etmezseniz yukarıdaki Lenovo'ya da aşağıdaki ROG tercih edebilirsin. Özellikle en ucuz ROG seçtim. 32 RAM 512 SSD. ROG alırsanız daha sonra 1-2 TB ekleme yaparsınız. Diğer modele 134K vermeye değmez bence. Kırgızistan'daki SSD fiyatlarını bilmiyorum. Belki yine aynı fiyata denk gelebilir.

@Atakan1717 çeviri hatası kaynaklı yanlış öneri varsa affola. Hala üst düzey Rusça bilmiyorum. Benim anladığım kadarıyla tüm ürünler sıfır ve en az 1 yıl garantili. Teyit ederseniz sevinirim.

Son düzenleme:
@Senyör Kesada hocam sence şu mucize fiyata fantastik 3070 Ti sanırım 150 ya da 130W Raider alınır mı? Bence her şekilde ROG'tan çok daha iyi. Reddit üründe tek şikayet görmedim ben.
Hocam özelikle kasa kalitesi tank gibi bu serinin. Ben biraz 4XXX serisinin yazılım desteği yönünden seviyorum ama çok iyi cihaz bu da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı