Çözüldü ASUS ROG STRIX G16 G614JV düşük işlemci performansı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HoshChakaL

Decapat
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 yıl önce Asus ROG Strix G16 (614JV) model bir laptop satın aldım. Ancak son zamanlarda işlemci sıcaklık ve performans değerlerinin normal olmadığını düşünüyorum. Test sırasında şu durumlarla karşılaşıyorum:

• Test başladığında işlemci sıcaklığı 95°C seviyesine aniden fırlıyor.
  • İşlemci frekansı (GHz değeri) düşük seviyelerde kalıyor ve beklediğim performansı göremiyorum.
  • Asus’un fan kontrolünü yaptığımız yazılımında Turbo modunu etkinleştirdiğimde, işlemci sıcaklığı 95°C seviyesine ulaşmasına rağmen fan hızında otomatik olarak bir artış gerçekleşmiyor. Bu durum bana yazılımsal bir sorun gibi görünüyor. Manuel olarak fan hızını artırmayı denediğimde ise fanlar daha hızlı çalışıyor, ancak bu durum ne işlemci sıcaklıklarını düşürüyor ne de işlemci performansında bir iyileşme sağlıyor.
Laptopu aldığımda sıvı metal kullanıldığı belirtiliyordu. Şimdiye kadar:

• 1 kez cihazı açarak temizlik yaptım ve yaklaşık 5 ay önce RAM ve SSD ekledim.
Yaşadığım bu durum sizce sıvı metalin performans kaybına uğramasıyla mı ilgili? Yoksa başka bir termal sorun olabilir mi? Özellikle fanların otomatik olarak devreye girmemesi bana yazılımsal bir sorun gibi geliyor.

Görüşlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-26 211808.png
    515,5 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran görüntüsü 2024-11-26 212356.png
    510,6 KB · Görüntüleme: 50
  • Ekran görüntüsü 2024-11-26 211402.png
    32,2 KB · Görüntüleme: 48
Çözüm
Merhaba. ASUS ROG i7 13650HX ve 4070 benim cihazdan. İşlemci neredeyse tüm oyunlarda 90 95 derecede çalışıyor. Bir çözüm bulabildiniz mi?

Merhaba, evet çözüm buldum. ASUS'un yazılımının içerisinde manuel kısma aldım fan ayarını ve işlemci watt değerini kıstım 45-60 yaptım fan ayarlarını düzenledim ve uygula deyip çözdüm 5-7 FPS kayıp yaşadım fakat işlemci 80 dereceyi geçmiyor durumda eve geçtiğimde görsel iletebilirim eğer istersen.
Turbo moduna aldıktan sonra PC'yi kapat aç hiçbir güç modunu ellemeden(Turbo'da kalsın) herhangi bir oyuna gir dene bakalım sıcaklık hala aynı mı? Bende oyun esnasında Turbo'ya aldığımda sıcaklık düşmüyordu ama dediğim gibi yaptığımda sıcaklıklar çoğu oyunda 80i geçmiyor. İşlemci performans bilmemne modunuda agresifte tut elleme bunları. Dediğim şekilde yaptım hem performansı iyi hem de sıcaklık düştü. Bende şu an AC Valhalla işlemci bazı yerlerde 60W kullanıyor o sırada sıcaklık 87'lere çıkıyor sonra 78 derecelere düşüyor ve ortalama 25-40W arası kullanıyor işlemciyi.

Son düzenleme:
Test esnasında ghz değeri çok düşük değil mi ?
Oyunda deniyorum. Sistem boştayken işlemci 80 derecelerde çalışıyor. Oyunda 90-95 (The Finals) 3.3 ghz

Test esnasında GHz değeri çok düşük değil mi?
Oyunda deniyorum. Sistem boştayken işlemci 80 derecelerde çalışıyor. Oyunda 90-95 (The Finals) 3.3 GHz.

Dediğimi yaptıktan sonra hala böyleyse sorunlu olabilir. Format atıp Armoury Crate'i tekrardan kurup güncellemeyi denedin mi?

Sistemi formatladım 4400 4600 MHz 4900 MHz görüyor fakat ısınma problemi var 90-95 derecede işlemci 95'e çıkınca 4000 MHz 4200 MHz'ye düşüyor. Mhz düzeldi fakat ısınma problemi var 90-95 derece normal değil sanırım.

Turbo modda kullan her zaman ve her oyunda işlemci sıcaklığı değişiyor ben performans modundayken hep 90-95 derecede oynuyordum.

Merhaba. ASUS ROG i7 13650HX ve 4070 benim cihazdan. İşlemci neredeyse tüm oyunlarda 90 95 derecede çalışıyor. Bir çözüm bulabildiniz mi?

Merhaba, evet çözüm buldum. ASUS'un yazılımının içerisinde manuel kısma aldım fan ayarını ve işlemci watt değerini kıstım 45-60 yaptım fan ayarlarını düzenledim ve uygula deyip çözdüm 5-7 FPS kayıp yaşadım fakat işlemci 80 dereceyi geçmiyor durumda eve geçtiğimde görsel iletebilirim eğer istersen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…