ASUS ROG STRIX G16 vs HP Omen 17

MSI'ın ASUS'tan üstün olduğu bir kısım yok aksine ASUS soğutmayla geçiyor hepsini bir kere. MSI aralarından en kötüsü ekranı %60 sRGB olması lazım 20k TL'lik laptop ekranı seviyesinde.

Bir arkadaş attı ROG ısınma sorunu çıkarabiliyor ama onun dışında sorun yok Omen'e gelirsek ekran problemi ve throttle sorunu var(mış) MSI ise malzeme kalitesi ve soğutma olarak başka bir boyutta ama konu ROG vs Omen olduğu için MSI çok da önemli değil şu an.

Bütçem 80-90 olsa emin olun i9 işlemcili MSI modele bakarım ama belirtemediğim özel durumu halledene kadar bütçeyi Max 71k civarına çekebildim o nedenle Omen ve ROG arasında bir sonuca varmak istedim ama yeniden teşekkür ederim MSI öneriniz için eğer hallolursa durumum kesinlikle MSI tercih ederim.
İlk önce kendi problemini hallette bilgisayar bir yere kaçmıyor, bugün almazsın yarın alırsın fark etmez.
Yine de şunu belirtmek istiyorum "teknoloji şans işi" bazen illallah ettiriyor.

Alacağın cihazı almadan önce de ekran paneli testlerine bak, bazı insanların önceliği panel oluyor.

İlk önce kendi problemini hallette bilgisayar bir yere kaçmıyor, bugün almazsın yarın alırsın fark etmez.
Yine de şunu belirtmek istiyorum "teknoloji şans işi" bazen illallah ettiriyor.

Alacağın cihazı almadan önce de ekran paneli testlerine bak, bazı insanların önceliği panel oluyor.

Anladım teşekkür ederim önerileriniz için tekrardan değerlendireceğim hepsini.

throttle sorunu nedir acaba? Benim anladığım bunları hepsi işlemci full yük altındayken 95 dereceye vuruyor, ve 95 dereceye vurduktan sonra da gücünü limitleyerek 95 derecenin üstüne çıkmasını engelliyor.

Ekran sallanma durumu nasıl acaba?
Bendeki 16” model gayet stabil duruyor ekranı

Throttle sorunu nedir acaba? Benim anladığım bunları hepsi işlemci Full yük altındayken 95 dereceye vuruyor, ve 95 dereceye vurduktan sonra da gücünü limitleyerek 95 derecenin üstüne çıkmasını engelliyor.

Sanal testlerde %5 kayıp oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Render almadım daha hiç o durumda nasıl olur bilemiyorum ama oyun oynarken asla 86'nın üzerini görmedim ki ortalama olarak da 77 civarındaydı işlemci.

İkisini de almayın hocam.

Omen'ın ucuz olmasının nedeni kalitesinin daha düşük olması.
Önerdiğin laptop full hd

Omen ve Rog Strix giriş seviyesi cihazlar, Omen'in ucuz olmasının sebebi malzeme kalitesidir.
Üstteki Vector GP modelini düşünebilirsin.
Strix giriş seviyesi falan değil dalgamı geçiyorsun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı