Çözüldü ASUS ROG STRIX G18 her uygulamada çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Malaybey

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarda neredeyse hiçbir şey kullanamıyorum!

Örneğin oyunun launchernı açıyorum oyunun karşı tataftan indirirken hata veriyor kapanıyor. Başka bir oyun bug report veriyor kapanıyor. Diğer bir oyunu deniyorum oyun çöküyor kapanıyor. LoL oynarken bile defalarca çökme yaşıyorum. Chrome'da YouTube izlerken hay aksi hatası alıyorum ve her seferinde ayrı hata kodları veriyor. Aynı şekilde Edge'de de. SFC scannow vs. hepsini yaptım en son çare format attım. Windows 11'di, 10u yükledim. Düzelmedi, şaka gibi hala devam ediyor. Bilgisayarda öyle değişiklik yapmam en son Kaspersky yüklemiştim.

Notebook markası ASUS ROG STRIX G18. 10 aydır sorunsuz kullanıyordum. Virüs girmiş olabilir mi? Tarattım bir şey çıkmadı. Veya BIOS'ta sıkıntı olabilir mi?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Disk testleri temiz, donanımsal sorun var çok yüksel ihtimal anakartta sorun. Servise yolla anakartı değişip diğerlarini'de test etsinler.
Bilgisayarda neredeyse hiçbir şey kullanamıyorum!

Örneğin oyunun launchernı açıyorum oyunun karşı tataftan indirirken hata veriyor kapanıyor. Başka bir oyun bug report veriyor kapanıyor. Diğer bir oyunu deniyorum oyun çöküyor kapanıyor. LoL oynarken bile defalarca çökme yaşıyorum. Chrome'da YouTube izlerken hay aksi hatası alıyorum ve her seferinde ayrı hata kodları veriyor. Aynı şekilde Edge'de de. SFC scannow vs. hepsini yaptım en son çare format attım. Windows 11'di, 10u yükledim. Düzelmedi, şaka gibi hala devam ediyor. Bilgisayarda öyle değişiklik yapmam en son Kaspersky yüklemiştim.

Notebook markası ASUS ROG STRIX G18. 10 aydır sorunsuz kullanıyordum. Virüs girmiş olabilir mi? Tarattım bir şey çıkmadı. Veya BIOS'ta sıkıntı olabilir mi?

Teşekkürler.

Cihazı Windows 11'e geri yükleyin. ISO ile...
Tüm sürücüleri kurun.
Intel Graphics driver ve NVIDIA grafik kartı sürücülerini güncelleyin.

Bunu yaptım malesef olmadı. Chrome ve Edge’de Access Violation Error ve bunun gibi hatalar ve çökmeler alıyorum hala. Ram testi yaptım sorun gözükmedi.

BIOS sürümünü belirt. Windows en güncel halde mi ? Sürücü bulma veya optimizasyon araçları kullandın mı ? Varsa hata görselleri'de ekle.
bios sürüm tarihi American MegaTrends International 19.04.2024 yazıyor. SMBIOS sürümü 3.5 yazıyor

Tüm güncellemeleri yaptım. Advanced System Care ile tarattım. Driver booster ile sürücüleri güncelledim. Az önce durup dururken “System Service Exception” mavi ekran hatası aldım ve bilgisayar yeniden başladı.
Oyun yüklemeye çalıştığımda G/Ç zaman aşımı hatası verdi ve yükleme durdu. 😞

BIOS sürüm tarihi American Megatrends ınternational 19.04.2024 yazıyor. SMBIOS sürümü 3.5 yazıyor.

Tüm güncellemeleri yaptım. Advanced System Care ile tarattım. Driver Booster ile sürücüleri güncelledim. Az önce durup dururken “system service exception” mavi ekran hatası aldım ve bilgisayar yeniden başladı.
Oyun yüklemeye çalıştığımda G/Ç zaman aşımı hatası verdi ve yükleme durdu. 😞

Hocam Driver Booster gibi programlar kullanmanızı önermem. Halihazırda ASUS'un kendi sitesi varken Driver Booster kullanmak bence saçma. Driver Booster gibi programlar desteği kesilmiş güncelleme almayan eski anakartlar/cihazlar için kullanılmalıdır. Güncel bir sisteme eğer yanlışlıkla geri kalmış bir sürücü yüklenirse mavi ekranlar, açılmama, önyüklememe gibi sorunlar oluşabilir. ASUS'un kendi sitesindeki driverların en güncellerini yükleyin ardından minidump dosyasını paylaşın.

Hocam Driver Booster gibi programlar kullanmanızı önermem. Halihazırda ASUS'un kendi sitesi varken Driver Booster kullanmak bence saçma. Driver Booster gibi programlar desteği kesilmiş güncelleme almayan eski anakartlar/cihazlar için kullanılmalıdır. Güncel bir sisteme eğer yanlışlıkla geri kalmış bir sürücü yüklenirse mavi ekranlar, açılmama, önyüklememe gibi sorunlar oluşabilir. ASUS'un kendi sitesindeki driverların en güncellerini yükleyin ardından minidump dosyasını paylaşın.
Hocam dump dosyalarım ektedir.

Dosya Ekleri

• dmp1.txt
    1,9 KB · Görüntüleme: 29
  • dmp2.txt
    1,9 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Sürücü bulma ve o tarz optimizasyon araçları kullanmaç
İlk olarak temiz bir Windows 11 kur. Sonra hiç bir şey yükleme. Intel sayfasından GPU, Nvidia sayfasından Nvidia sürücünü yükle. Birde Chorome yükle. Bunlar harici hiç bir şey yükleme.
Sistemi test et ve gelişmeleri bildir.

@claus
Sürücü bulma ve o tarz optimizasyon araçları kullanmaç
İlk olarak temiz bir Windows 11 kur. Sonra hiç bir şey yükleme. Intel sayfasından GPU, Nvidia sayfasından Nvidia sürücünü yükle. Birde Chorome yükle. Bunlar harici hiç bir şey yükleme.
Sistemi test et ve gelişmeleri bildir.
Merhaba, dediklerinizi yaptım. İlk başta sorun yoktu ama sonra mavi ekran hatası aldım. Yukardaki dump dosyasıyla aynı. Sonra Oyun yükledim oyunda yine çökmeler olmaya başladı. Ram’de sorun olabilir mi sizce? Ona göre Değiştirmeyi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı