ASUS ROG STRIX G513QC-HN031 MUX Switch var mı?

1Mobile2gam3

Hectopat
Aşağıda ki görseldeki laptop da MUX Switch var mıdır? Sürekli okuyorum sanki önemli bir şey gibi, ne işe yarar FPS falan mı?

Screenshot_20210819-212326_Hepsiburada.jpg

Artırıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modelde yok ama MUX'un ne olduğunu yukarıdaki konudan öğrenebilirsiniz.

MUX yok harici monitöre bağlayacaksanız önemi de yok. Onun haricinde MUX'un olayı CPU'ya bağlı entegre grafik birimini devre dışı bırakıp FPS artışı sağlıyor.

FPS artırıyor evet ama evde monitör var ise HDMI monitöre bağlayınca da MUX görevi görüyor.
Nedeni ise direk ekran kartında görüntüyü alıyorsun HDMI portu ile.
AMD de ise Display Port ile oluyor galiba.

Arkadaşlar, monitöre bağlamak maalesef arttırabilir. Kesin olarak arttıracak diye bir şey yok. Daha öncesinde şöyle yazmıştım:
Görüntü alma portlarınız doğrudan NVIDIA ekran kartına bağlıysa normal FPS değerlerinizi alırsınız çünkü işlemcide bulunan grafik birimi işin içine girip performansınızı düşürmez. Örnek:
Burada bir not düşmek istiyorum. Bu çözümü birisine önerdiğimde işe yaramadığını söylemişti ama sonradan görüntüyü sadece haricî ekrana vermeyi deneyince işe yaradığı şeklinde dönüş yapmıştı bana. Olmazsa bunu da deneyebilirsiniz diye söyleyeyim dedim.

Dark Lord hocam da kısaca yazdı az önce.
Aslında fark eder. Hangi portun grafik birimine bağlı olduğu önemli. Çıkışlar iGPU'ya bağlıysa MUX olayı olmaz.

Arkadaşlar, monitöre bağlamak maalesef arttırabilir. Kesin olarak arttıracak diye bir şey yok. Daha öncesinde şöyle yazmıştım:

Dark Lord hocam da kısaca yazdı az önce.
Doğru. Bu detayı atlamamak lazım. Örneğin bende HDMI portu iGPU'ya bağlı ama thunderbolt portu Nvidia'dan çıkış veriyor. G-sync kullanılabiliyor.

Malesef bunlarda yok. @Ek01000
FPS oyunlarında arttırıyor. Harici monitöre bağlarsanız gerek kalmaz ama zaten ekranı 144 Hz o yüzden gerek yok 300 FPS almaya.
Benim eski laptopum samsung np350v5c,harici ekran kartı ise hd7670mdi.Oyunlarda aktif edemiyordum,yazılım sorunu yaşıyordum falan.Bunda aynı sorunlarım yaşarmıyım.Oyunlara girdiğim zaman harici ekran kartı otomatik aktif olur mu?
MUX yok harici monitöre bağlayacaksanız önemi de yok. Onun haricinde MUX'un olayı CPU'ya bağlı entegre grafik birimini devre dışı bırakıp FPS artışı sağlıyor.
Peki bu laptopun işlemci voltajını düşerebilirmiyim?Öyle daha az ısınır diyorlar.

Benim eski laptopum samsung np350v5c,harici ekran kartı ise hd7670mdi.Oyunlarda aktif edemiyordum,yazılım sorunu yaşıyordum falan.Bunda aynı sorunlarım yaşarmıyım.Oyunlara girdiğim zaman harici ekran kartı otomatik aktif olur mu?

Peki bu laptopun işlemci voltajını düşerebilirmiyim?Öyle daha az ısınır diyorlar.
TUF'larda BIOS ekranında voltaj düşürme ekranı var ROG'larda da vardır muhtemelen.

TUF'larda BIOS ekranında voltaj düşürme ekranı var ROG'larda da vardır muhtemelen.
Hocam sizi belki uraştırıyorum meşgul ediyorum ama teknoloji konusunda ki cahillime verin.Benim eski laptopum samsung np350v5c,harici ekran kartı ise hd7670mdi.Oyunlarda aktif edemiyordum,yazılım sorunu yaşıyordum falan.Bunda aynı sorunlarım yaşarmıyım.Oyunlara girdiğim zaman harici ekran kartı otomatik aktif olur mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı