Selam, direkt bana yazmamışsınız ama cevap verme ihtiyacı hissettim, bilgi paylaşımı yapmak için buradayız o yüzden yazdıklarımızı bireysel alıp bireysel cevaplar vermeye gerek yok diye düşünüyorum. Herkes somut bilgileri kendince değerlendirir ve bir sonuca bağlar.Valla bravo asıl yanlış bilgi veren sizsiniz. Bu renk olayını yabancı forumlarda da araştıra bilirsiniz. Renk bakın ne kadar farkediyor kendiniz karar verin ben bu videoyu koymamıştım ki alan arkadaşların canı sıkılmasın.
şu aşağıda ki durum sizi mutlu ediyorsa sorun yok ben burada bunu okuyacak alacak veya almayacak yüzlerce insana yardımcı oldum isteyen alır, isteyen almaz açık ve net ben kimseye almayın da demedim ayrıca bütçeniz yetmiyorsa alın dedim hatta önce okuduğumuzu doğru anlayalım...
önce yazdıklarımı oku. At gözlüğünü çıkart. rRenk o kadar önemliyse gidip stüdyo kur. milleti gereksiz yere ikileme sokuyorsun.senin videona gelince, Her oyunda gama ayarı bu yüzden var. Az okumayı öğren ondan sonra burada yanlış bilgi vermeyi kes. Bu işi ben üniversitedeki profesörlerle yapıyorum. Youtubedaki bilgilerle değil.Valla bravo asıl yanlış bilgi veren sizsiniz. Bu renk olayını yabancı forumlarda da araştıra bilirsiniz. Renk bakın ne kadar farkediyor kendiniz karar verin ben bu videoyu koymamıştım ki alan arkadaşların canı sıkılmasın.
şu aşağıda ki durum sizi mutlu ediyorsa sorun yok ben burada bunu okuyacak alacak veya almayacak yüzlerce insana yardımcı oldum isteyen alır, isteyen almaz açık ve net ben kimseye almayın da demedim ayrıca bütçeniz yetmiyorsa alın dedim hatta önce okuduğumuzu doğru anlayalım...
Bilgileriniz için çok teşekkürler! Bende sipariş verdim fakat henüz ulaşmadı. Klavye 4 zone rgb mi yoksa per key rgb mi?Selam, direkt bana yazmamışsınız ama cevap verme ihtiyacı hissettim, bilgi paylaşımı yapmak için buradayız o yüzden yazdıklarımızı bireysel alıp bireysel cevaplar vermeye gerek yok diye düşünüyorum. Herkes somut bilgileri kendince değerlendirir ve bir sonuca bağlar.
Somut bilgiler üzerinden gideceksek, elimizde bu kompüterin panelinin 250 nits ve %62,5 sRGB range'ini kapsadığı (orası da Hepsiburada'nın copy paste'i ile asus'un bu ürün koduna resmi spec sheet sağlamaması yüzünden şüpheli ve henüz doğrulayamadık satın alanlar panel bilgisi paylaşmadığı için) dışında bir bilgi yok, ben atladıysam düzeltin lütfen. Bu doğrultuda hele başka bir markanın (aorus) başka bir range standardı (ntsc) üzerinden yaptığı karşılaştırmayla direkt olarak bu bilgisayar üzerinde hüküm vermek esas yanıltıcı olan şey olabilir.
Bu karşılaştırmayla ilgili şöyle 2 sorun görüyorum kendimce;
1) Video NTSC range'i üzerinden yapılmış ancak iki panel arasındaki diğer farklar meçhul, aydınlatma seviyesi, kontrast vs.vs. düşünülmesi lazım bu detayda karşılaştırıyorsak
2) Bunların yanında ntsc standardı üzerinden %45-72 karşılaştırması yaptığı için sRBG range'ini standardt olarak kullanan bir panel üreticisinin aynı ürününde nasıl sonuçlar vereceği hakkında bir şey söylemiyor
Buna ek olarak çok kısa bir youtube ve google araştırmasıyla ntsc üzerinden bile %45-72 arasında çok az fark görülen örnekler de bulmak mümkün.
Bağlayacak olursam, sadece elimizdeki 250 nits ve %62,5 sRGB bilgisiyle ilerleyebiliriz ve buna yorum yapabiliriz şu an, bu minvalde de aynı özellikleri taşıyan kabul edilebilir görüntü sağlayan bir çok örnek gördüğümü ve kullandığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Tabi bu kişisel deneyimdir, herkesin gözüne kimse karışamaz diye gülümseyerek kapatayım
Selam, hayırlı olsun, ben henüz satın almadım ürünü. HB'deki ürün açıklamasında per key rgb yazılmış, ürün eline geçen arkadaşlar bilgi verirse iyi olurBilgileriniz için çok teşekkürler! Bende sipariş verdim fakat henüz ulaşmadı. Klavye 4 zone rgb mi yoksa per key rgb mi?
Rehber: Monitörlerde renk gamı nedir?Rehber: Monitörlerde renk gamı nedir?önce yazdıklarımı oku. At gözlüğünü çıkart. rRenk o kadar önemliyse gidip stüdyo kur. milleti gereksiz yere ikileme sokuyorsun.senin videona gelince, Her oyunda gama ayarı bu yüzden var. Az okumayı öğren ondan sonra burada yanlış bilgi vermeyi kes. Bu işi ben üniversitedeki profesörlerle yapıyorum. Youtubedaki bilgilerle değil.
Tekrar yazıyorum Tek bir cihaz da hem rtx 30 serisi hem tasarım hem oyun, yapamazsin ozellikle de bu fiyat seviyesinde hic yapamazsin. bizim burdaki amacimiz en uygun fiyata en yüksek performans ve sogutma kalitesini elde etmek. En iyi rengi elde etmek değil. Onun icin git tasarimci platformlarina sadece bir monitorun 20 bin TL olduğu cihazlari tartış....
Önce yazdıklarımı oku. At gözlüğünü çıkart. Rrenk o kadar önemliyse gidip stüdyo kur. Milleti gereksiz yere ikileme sokuyorsun. Senin videona gelince, her oyunda gama ayarı bu yüzden var. Az okumayı öğren ondan sonra burada yanlış bilgi vermeyi kes. Bu işi ben üniversitedeki profesörlerle yapıyorum. YouTube'daki bilgilerle değil.
Tekrar yazıyorum tek bir cihaz da hem RTX 30 serisi hem tasarım hem oyun, yapamazsin ozellikle de bu fiyat seviyesinde hiç yapamazsin. Bizim buradaki amacimiz en uygun fiyata en yüksek performans ve sogutma kalitesini elde etmek. En iyi rengi elde etmek değil. Onun için git tasarimci platformlarina sadece bir monitörun 20 bin TL olduğu cihazlari tartış...
Seviye yerlerde. Sen al güzel kardeşim alabiliyorsan ama alamazsın.
Selamlar ürünün RAM'i Dual Channel mi yoksa Single Channel mi sitede belirtilmemiş alan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Hayırlı olsun. Ben uzun dönem kullanımda ömür uzatmanın yolu olarak 32 dual'e geçmenin kaçınılmaz olduğunu düşündüğümden bu şekilde devam etmeyi tercih ederdim, fikir duymaya iArkadaşlar ürün elime dün ulaştı, sorularınızı alabilirim.
@emckrcn Ne yazık ki Single-Channel RAM kullanılmış. 14 gün dolmadan iade etmeyi düşünebilirim. Ama bunu iade etsem de 4800H'lı ve 2060'lı Legion 5 modelini alacağım ama zaten o cihaz da Dual-Channel RAM konfigürasyonuna sahip olsa da şu anki cihazımdan daha iyi performans sağlayamayacak. Ayrıca ileride daha az bir masrafla 32 GB Dual-Channel'a çevirebilirim. Kararsızlık çok kötü bir şey