tanistlin
Hectopat
Daha fazla
Valla bravo asıl yanlış bilgi veren sizsiniz. Bu renk olayını yabancı forumlarda da araştıra bilirsiniz. Renk bakın ne kadar farkediyor kendiniz karar verin ben bu videoyu koymamıştım ki alan arkadaşların canı sıkılmasın.
şu aşağıda ki durum sizi mutlu ediyorsa sorun yok ben burada bunu okuyacak alacak veya almayacak yüzlerce insana yardımcı oldum isteyen alır, isteyen almaz açık ve net ben kimseye almayın da demedim ayrıca bütçeniz yetmiyorsa alın dedim hatta önce okuduğumuzu doğru anlayalım...
Selam, direkt bana yazmamışsınız ama cevap verme ihtiyacı hissettim, bilgi paylaşımı yapmak için buradayız o yüzden yazdıklarımızı bireysel alıp bireysel cevaplar vermeye gerek yok diye düşünüyorum. Herkes somut bilgileri kendince değerlendirir ve bir sonuca bağlar.
Somut bilgiler üzerinden gideceksek, elimizde bu kompüterin panelinin 250 nits ve %62,5 sRGB range'ini kapsadığı (orası da Hepsiburada'nın copy paste'i ile asus'un bu ürün koduna resmi spec sheet sağlamaması yüzünden şüpheli ve henüz doğrulayamadık satın alanlar panel bilgisi paylaşmadığı için) dışında bir bilgi yok, ben atladıysam düzeltin lütfen. Bu doğrultuda hele başka bir markanın (aorus) başka bir range standardı (ntsc) üzerinden yaptığı karşılaştırmayla direkt olarak bu bilgisayar üzerinde hüküm vermek esas yanıltıcı olan şey olabilir.
Bu karşılaştırmayla ilgili şöyle 2 sorun görüyorum kendimce;
1) Video NTSC range'i üzerinden yapılmış ancak iki panel arasındaki diğer farklar meçhul, aydınlatma seviyesi, kontrast vs.vs. düşünülmesi lazım bu detayda karşılaştırıyorsak
2) Bunların yanında ntsc standardı üzerinden %45-72 karşılaştırması yaptığı için sRBG range'ini standardt olarak kullanan bir panel üreticisinin aynı ürününde nasıl sonuçlar vereceği hakkında bir şey söylemiyor
Buna ek olarak çok kısa bir youtube ve google araştırmasıyla ntsc üzerinden bile %45-72 arasında çok az fark görülen örnekler de bulmak mümkün.
Bağlayacak olursam, sadece elimizdeki 250 nits ve %62,5 sRGB bilgisiyle ilerleyebiliriz ve buna yorum yapabiliriz şu an, bu minvalde de aynı özellikleri taşıyan kabul edilebilir görüntü sağlayan bir çok örnek gördüğümü ve kullandığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Tabi bu kişisel deneyimdir, herkesin gözüne kimse karışamaz diye gülümseyerek kapatayım