ASUS ROG STRIX G513RM-HQ163 laptopun işlemcisinin 93 dereceye çıkması normal mi?

Hyglan

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ASUS ROG STRIX G513RM-HQ163 model laptop satın aldım. Cihaz boşta nette gezerken CPU: 65 GPU: 55 derecede takılıyor. Ancak stres testi yaptığımda CPU: 93 GPU: 85 derecede sabit kalıyor. Üstelik laptopun altında Zalman NS-2000 model soğutucuda mevcut. Bu değerler normal mi? İade hakkım mevcut iade etmeli miyim?
Not: 2K 165 Hz 34 inch(ultrawide) monitöre bağlı kullanıyorum.

Merhaba arkadaşlar ASUS ROG STRIX G513RM-HQ163 model laptop satın aldım. Cihaz boşta nette gezerken CPU: 65 GPU: 55 derecede takılıyor. Ancak stres testi yaptığımda CPU: 93 GPU: 85 derecede sabit kalıyor. Üstelik laptopun altında Zalman NS-2000 model soğutucuda mevcut. Bu değerler normal mi? İade hakkım mevcut iade etmeli miyim?
Not: 2K 165 Hz 34 inch(ultrawide) monitöre bağlı kullanıyorum.
Hocam işlemciler iyice güçlendiği için bu yeni model ryzenlerin çoğunda yük altındayken bu sıcaklıklarda çalışması normal. Bende de HP Omen Ryzen 5800H var, benimki 100 derecelere ulaşıyor. Garantiye yolladım fanlarını değiştirdiler ama sıcaklık değerleri hala aynı :D . İşlemcinin boostunu kapatıp oynuyorum yine 90-100 arasında geziyor.

Hocam işlemciler iyice güçlendiği için bu yeni model Ryzen'lerin çoğunda yük altındayken bu sıcaklıklarda çalışması normal. Bende de HP Omen Ryzen 5800H var, benimki 100 derecelere ulaşıyor. Garantiye yolladım fanlarını değiştirdiler ama sıcaklık değerleri hala aynı :D. İşlemcinin Boost'unu kapatıp oynuyorum yine 90-100 arasında geziyor.

Anladım hocam zalman ns-2000 model soğutucu aldım. Soğutucu olmadan da test yaptım 1 derece fark etmedi. Farklı bir soğutucu mu almam gerekiyor acaba.

Anladım hocam zalman ns-2000 model soğutucu aldım. Soğutucu olmadan da test yaptım 1 derece fark etmedi. Farklı bir soğutucu mu almam gerekiyor acaba.
Hocam bu durum aldığınız laptop modelinin altındaki açıklığının ne kadar büyük olduğuna göre değişiyor. Laptobu çevirip altına baktığınızda ısı borularını görebiliyorsanız işe yaraması gerekiyor veya büyük açıklıklar varsa hava içeri daha iyi girebilir. Benim kendi laptobumda hiçbir soğutucu koymadan sadece masadan biraz yükselttiğimde sıcaklık 5 derece düşüyor. Sizin aldığınız soğutucu iş görmesi gerekiyor, bence ortalama 2-3 derece düşürmesi gerekiyor. Şu videodaki değerlere de bakarak aklınızda fikir oluşabilir.
Ayrıca şöyle bir durumda olabilir belki soğutucunuz işe yarıyordur, işlemci biraz daha soğuduğu için bu sefer hızını arttırıp biraz daha ısınıyordur böylelikle sizde de sıcaklık farkı görülmüyordur. Bunu işlemcinin mhz değerlerine ve çektiği güce bakarak görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı işlemciden bende de var alalı 1-2 hafta oldu en fazla 92 dereceyi gördüm sonra arkadaşım şu videoyu önerdi onda da 5800h var;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu yapınca 70-80 arasında geziyor deneyebilirsin istersen.

Steam'den 3Dmark'ın demo sürümünü ücretsiz indirin ve Timespy testi yapın.
Test bittiğinde sol alt'da "compare result online" yazısını tıklayın. Tıkladığınızda bir web sayfası açılacak. O sayfa linkini buraya kopyalayın.
Ayrıca "Detailed Monitöring" kısmının fotoğrafını çekip buraya atın.
Böylece ortalama ve anlık sıcaklık değerlerini de görmüş oluruz.
Örnek resimler aşağıda.
Son olarak cihazınızı performans moduna almayı, mux varsa açmayı ve soğutucuyu kullanmayı unutmayın. Test sonuçlarına göre daha iyi bir değerlendirme yapılabilir.

Dosya Ekleri

• j1.jpg
    j1.jpg
    120,9 KB · Görüntüleme: 40
  • j2.png
    j2.png
    520,2 KB · Görüntüleme: 42
  • j3.jpg
    j3.jpg
    152,3 KB · Görüntüleme: 45

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler