ASUS ROG STRIX G713QR-K4093 alınır mı?

Tabii anlatırım hocam. Eki Görüntüle 974869
Bu MUX'un nasıl görev sağladığını gösteren bir resim. MUXless olana baktığımız zaman dGPU'dan gelen görüntü işlemcinin içindeki ekran kartından geçerek panele yansıyor. Yani sadece dGPU üzerinden görüntü almak mümkün olmuyor. iGPU'dan geliyor görüntü. Bu performans düşüklüğüne yol açıyor. Ancak MUXed olana baktığımız zaman sadece dGPU üzerinden görüntü alma şansımız var. iGPU hiç olaya girmiyor, sadece dGPU üzerinden alıyoruz görüntüyü. Bu performans artışına yol açıyor.

MUXless olanlarda dGPU kullanılsada tam potansiyeli ortaya çıkamıyor. Ancak MUXed olduğunda tam potansiyelli bir şekilde kullanıyoruz ekran kartını.

1440P panel hiç kullanmadım hocam, ben de tam bir şey söylemek istemiyorum. Ama 17" 1440P panel kullanan kişiler çok fark ettiğini söylüyor, o yüzden söyledim ben de.

Mining yapmanız çok iyi olmuş hocam, hem ekran kartı boşta durmamış olur. Legion 5 Pro'dan genel olarak insanlar memnun, benim duyduğum tek eksi cihazın ağır olması. Sıcaklıklar sanırsam soğutucu kullanıldığında çok fark ediyormuş, alttan alınan/verilen hava çok fazlaymış. Tabii bunlar insanların sallaması olabilir, bilemiyorum. Ama Legion 5 Pro'dan pişman olacağını sanmıyorum.

Evet, İngiltere'de fiyatlar Amerika'ya göre fazla. Orada ayrıca cihaz seçenekleri de daha fazladır, Türkiye gibi değildir. Umarım aradığınız cihazı bulursunuz :)

Çok ilginç o durum, sitelerinde yazan şeyi teknik servisin kabul etmeme durumu nasıl oluyor anlamadım.

Scar hocam bu, Strix G serisinden değil. Kasaları farklı diye biliyorum.
Hocam Monster'daki gibi sonradan mux eklenme olayı olabilir mi?
 
ROG STRIX Scar modellerinde sanırım Type-C üzerinden PC'yi 100 Watt'ta kadar şarj edebiliyoruz veya başka bir cihazı şarj edebiliyoruz. Bu modelde özellik var mı?
Ekran kartı RTX 3070. Max-Q mu yoksa Max-p mi? Watt değeri 115 mi?
Lenovo Legion 5 Pro Boost ile 140 Watt güçte çalışıyor.
 
Bu benim yorumum ama sanki ASUS ROG serisinde inceliği korumak için kendini baya zorluyormuş gibime geliyor dur bakalım göreceğiz.
27.2mm'ymiş hocam bu seneki ASUS ROG Strix G15.
Hocam Monster'daki gibi sonradan mux eklenme olayı olabilir mi?
Pek sanmıyorum hocam, haber verilirdi öyle bir şey olması durumunda.
ROG STRIX Scar modellerinde sanırım Type-C üzerinden PC'yi 100 Watt'ta kadar şarj edebiliyoruz veya başka bir cihazı şarj edebiliyoruz. Bu modelde özellik var mı?
Evet edebiliyoruz hocam.
Ekran kartı RTX 3070. Max-Q mu yoksa Max-p mi? Watt değeri 115 mi?
Lenovo Legion 5 Pro Boost ile 140 Watt güçte çalışıyor.
130W hocam. 115W Base+15W Dynamic Boost.
 
Bu makinenin 300Hz FHD ekranlı modelini incelemiş. Çok detaylı video olmuş tavsiye ederim. Sanırım ekran kartı 111 Watt base ile 128 Watt Boost çalışıyor ve Max-p versiyonmuş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Arkadaşlar merhaba. Bende 3 model var MSI GE76 Raider 10uh 224xtr, ASUS ROG STRIX Scar 17 G733qs, ASUS ROG STRIX G17 713QR modelleri.
GE76 Raider 300Hz RTX 3080.
Scar 17 G733 300 Hz RTX 3080.
G 17 713 QHD 165Hz RTX 3070.
Söylemek gerekir ise arkadaşların dediği gibi MSI GE76 Raider MUX olayı ile önde. Ama ASUS olan ürünlerin kalitesini de esgeçmemek gerek. QHD olan ürünü tek geçerim hem performans hem ekran IPS kalitesi hem renk kalitesi. FPS olarak da gerçekten güzel. Hiçbir şekilde sizi üzmez.

165 FPS üstü almanız giriş gecikmesini düşürür ama akıcılığa hiçbir etkisi olmaz. Açıkçası keşke 2K ekran olmasaydı. Ekran zaten küçük boşu boşuna farkı algılayamayacağımıza rağmen performans kaybı olacak.

Şu an cidden arada bıraktı.

Yanlış düşünce ürünü ben kullanıyorum kesinlikle bir gecikme ve performans kaybı söz konusu değil. Hatta keşke hep bütün cihazlar 2K olsaydı derdiniz kullansaydınız. FHD 300Hz ile QHD 165 arasındaki fark çok büyük gözle görülür. Kullanıyor olsaydınız fikriniz değişirdi.

Umarım indirim Legion'lar gelene kadar devam ederde ortada kalmayız :D.

Takipteyim hocam, cidden merak ediyorum ama büyük olasılıkla sizin ki gelene kadar bende almış olurum :D.

Dostum kesinlikle Legion'dan daha iyi ve performanslı ASUS laptoplar. MUX olayına fazla takılmayın derim ben.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı