Asus ROG Strix III G731GV Düşük FPS

ASUS ROG bu konuda bir açıklama yapmalı, bazı sitelerde tek slottaki 16 GB RAM'ler sıkıntı yapıyor diyor bu tarz oyunlar için. Ve bende CS GO drop yiyorum. 300 100 arası hep dalgalanma. Sabitle diyeceksiniz onu yapınca da mikrolama gibi bir şey oluyor. Kesin bir yerde çözümü var. Çünkü yüksek çözünürlük oyunlarda sıkıntı yok.

Dostum CS:GO'da bile hala 130 FPS alıyorum. Konuyu açtığım günden beri aynı.
"Ek olarak, laptoplarda Single Channel RAM düşük FPS veriyor. Yakın zamanda 16x2 Dual Channel yapıp test sonuçlarını bildiririm.

Hocam merhaba, bende aynı sorunu yaşıyorum ne yaptıysam düzeltemedim, aynı ürünü kullanıyorum. Sen düzeltebildin mi FPS sorununu.

Hayır dostum, yine çözüm ararken sizin cevaplarınızı görüp geldim. :/

Usta kesin çözüm ramle alakalı. Aynı laptop var pubg de full ultra 90. Cs go 140 civarı alıyordum ekstra ram 16gb taktım pubg 140 civarı cs go 300 küsür alıyorum şuan.
2 gün sonra eve gecicem ekstra bilgi istiyorsan evde atabilirim.

Nvidia Denetim Masası'ndan tüm kenar yumuşatma ayarlarını 2x yapın, güç yönetimini modunu maksimum performans ayarlayın.

Windows Güç Seçenekleri'nden yeni bir güç planı oluşturup maksimum performans seçin. Gelişmiş güç ayarları seçeneğine basıp resimdeki gibi değiştirin:
1588102377819.png

Minecraft Launcher'da Yüklemeler'e gelip oynadığınız versiyonu seçin, Düzenle'ye basın, Daha Fazla Seçenek'e tıklayarak "-Xmx2G" yazısındaki 2'yi oyunun kullanabildiği maksimum RAM miktarını istediğiniz gibi değiştirin. Mesela bende "-Xmx13G". Diğerlerine dokunmayın.

Usta kesin çözüm ramle alakalı. Aynı laptop var pubg de full ultra 90. Cs go 140 civarı alıyordum ekstra ram 16gb taktım pubg 140 civarı cs go 300 küsür alıyorum şuan.
2 gün sonra eve gecicem ekstra bilgi istiyorsan evde atabilirim.

Çok iyi olur reis. Bir PUBG bench alabilir miyim.

Nvidia Denetim Masası'ndan tüm kenar yumuşatma ayarlarını 2x yapın, güç yönetimini modunu maksimum performans ayarlayın.

Windows Güç Seçenekleri'nden yeni bir güç planı oluşturup maksimum performans seçin. Gelişmiş güç ayarları seçeneğine basıp resimdeki gibi değiştirin:
Eki Görüntüle 548191

Minecraft Launcher'da Yüklemeler'e gelip oynadığınız versiyonu seçin, Düzenle'ye basın, Daha Fazla Seçenek'e tıklayarak "-Xmx2G" yazısındaki 2'yi oyunun kullanabildiği maksimum RAM miktarını istediğiniz gibi değiştirin. Mesela bende "-Xmx13G". Diğerlerine dokunmayın.

Dostum sorun sadece Minecraft değil, genel bir problem var. Bilgisayar gereken performansı vermiyor. Yakında Far Cry 5 Bench atacağım.

Yakın zamanda başlıktaki laptopu aldım. Test videolarını izlediğimde oyunlarda genel olarak +100 FPS aldığını gördüm. Ancak öyle alamıyorum. Çoğu oyunda örn. LOL veya MC gibi oyunlarda desktop GTX 1050 performansından düşük veriyor. Ne yapabilirim?
MC: Çoğu zaman 40'a kadar düşüyor.
Eki Görüntüle 494054

LOL: Fightlar esnasında 60'a kadar düşüyor.
Eki Görüntüle 494056
Çift kanal ram yapınca fps sorununuz ortadan kalktımı acaba ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı