ASUS ROG STRIX RTX 3070 Ti 85 derece normal mi?

bonjour

Megapat
Daha fazla  
Merhaba.

ASUS ROG STRIX 3070 Ti ekran kartımın ısındığını düşünüyorum. Kart yük altına girdiğinde temp#1 85°c, temp#2 85°c temp#3 100°c seviyesine 10 saniyede ulaşıyor ve sabitleniyor. Ürün garantiden bugün geldi, herhangi bir ısı problemi olmadığı yazıyor. Orta fanda arıza vardı değiştirmişler. Şu an fan da gayet iyi durumda ama bu ısı olayına çok takıldım ben.

3440x1440 WQHD ekranım olduğu için oyunlarda hep 8 GB VRAM belleği %100 kullanılıyor. Herhangi donma, kasma, FPS düşüşü vs hiç sorun yok sadece bu sıcaklık değerleri yüksek. Kasada 9 fan var, hava akımı çok iyi. Böyle kullanmalı mıyım yoksa bu durumu dikkate alınır mı?

Ayrı kartı kullanan vardır illaki forumda, onlarda durum ne çok merak ediyorum. Ben ICUE'den bakıyorum tüm bölgeleri gösteriyor, çoğu yazılım sadece temp1'i gösteriyor. Buna göre zaten kart 85 dereceyi de geçmemiş oluyor.

Son düzenleme:
İncelemesiyle karşılaştırın. Aynı-benzer değerler yoksa ya kart sorunu vardır ya da sisteminizi bilmediğimiz için bileşenlerden kaynaklı bir ısı sorunu yaşanıyordur.

Kesinlikle değil. Uzay sistem denediniz mi?
Yok hocam öyle bir imkanım, sıvı soğutma falan kolay değil uzay sistem yapmak. Ama şu bir geçer kasanının içinde resmen fırtına var, egzoz fandan çıkan hava saç kurutma makinesi gibi.
İncelemesiyle karşılaştırın. Aynı-benzer değerler yoksa ya kart sorunu vardır ya da sisteminizi bilmediğimiz için bileşenlerden kaynaklı bir ısı sorunu yaşanıyordur.

Komple sistemi kopyala yapışır yapayım aşağıya. Format falan da attım kartı garantiye göndermeden önce, 100 dereceyi görüyordum bomboş windows ile oyun açınca da.

Kasa: Corsair Crystal 570X
Kasa Soğutma: 3X Corsair LL120, 3X Corsair SP120 ve 3x Corsair ML120
Aydınlatma: Corsair Lighting Node Pro 4X RGB Şerit
Kontrol Ünitesi: Corsair Commander Pro
Güç Kaynağı: Corsair HX850I PLUS Platinum
Anakart: ASUS ROG STRIX X570-E
İşlemci: AMD Ryzen 9 3900X
İşlemci Soğutma: Corsair iCUE H150i RGB PRO XT
Bellek: Corsair 32 GB(2x16 GB) DDR4 3200MHz
Ekran Kartı: ASUS ROG Strix RTX 3070 Ti OC Edition
Ses Kartı: ASUS STRIX soar DAC 116DB SNR 7.1 PCI-e
NVMe SSD 1: 1TB Samsung 980 Pro PCI-Express 4.0
NVMe SSD 2: 250GB Samsung 960 Evo PCI-Express 3.0
SATA SSD: 500GB Samsung 860 Evo
HDD 1: Western digital 4TB
HDD 2: Western digital 4TB (RAID)
HDD 3: Western digital 1TB
---
Monitör 1: Samsung UWQHD (3440x1440) Curved 34" 1ms 165Hz
Monitör 2: Samsung QHD (2560x1440) Curved 27" 1ms 144Hz
Klavye: Corsair K95 Platinum
Mouse: Corsair Glaive Pro 18.000 DPI
Mouse Pad: Corsair mm100
Kulaklık: Corsair Void Pro Wireless Dolby 7.1
Kulaklık Standı: Corsair ST100 Premium
Kamera: Logitech C920 FullHD
Mikrofon: Creative Sound Blaster Z
Ses Sistemi: Logitech Z906 5+1
HDD/SSD İstasyonu: Wavlink USB 3.1.

Elinizdeki kart fabrikasyon olarak sorunlu hocam. Ya macunundan ya da soğutma bloğundan kaynaklı.

O kartın pasif soğutması (fanlar kapalıyken yani) dahi kartı boşta 45 derecelerde dolaşmasını sağlar ki kasanın hava sirkülasyonu çok iyi demişsiniz, 35 i geçmesi imkansız. Yükte de maksimum 60 olması gerek.

Bayağı büyük bir şanssızlık. Yenisini talep edin ya da iade edip yeniden satın alın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı