ASUS ROG Strix RX 5700 XT GAMING OC nasıl?

Kasa veya PSU'nun sorunlu olmasına gerek yok. Elektrik dalgalanması bile sebep oluyor olabilir. Eski ya da dengesiz sistem v.s v.s. Bir sürü sebebi var. Şartlar iyi oldukça, sorun yaşanmaz. Mesela benim sistemim. Dengesizlik var mı?

Benim alacağım sisteme ben anakart olarak Asus Prime B450-Plus modeli düşündüm.Ekran kartı olarak Asus ROG STRİX RX 5700,SSD tarafında ise ADATA XPG SX6000 256GB M.2 düşündüm bir sıkıntı olur mu? Çok Sıkıntı yaşarmıyım?

Neredeyse her kullanıcıda en az 1 kez çıkıyor. Nvidia sistem dizenlerde çok fazla sorun göremiyorum ben. O Wattman uyarısını alan kişinin de AMD kartı çıkarıp, Nvidia taksa sorun alıp almayacağını merak ediyorum.

Nvidia kartı çıkarmadan önce sürücüleri tamamen hatasız bir şekilde bitirip sonradan tanıtıp satışa sunuyor.Ancak AMD öyle değil ilk önce tanıtıyor sonra düzeltmeye başlıyor.Ve Wattman hatası sadece AMD ekran kartlarında oluyor biliyorsanız da öylesine söyledim kızmayın.

Yok, kızmak için sebep yok zaten ama açıklamasını parantez içinde yapmıştın. Neden AMD'de olduğunu değil de, neden neredeyse her AMD sistemde olduğunu merak ediyorum sadece.

Wattman hatası bildiğim kadarıyla PC`yi kapatır açılınca ise ekranda uyarı çıkar.O uyarının anlamı ekran kartının clock değerlerinin base clock olarak geri döndüğünün anlamına gelir.Yanlış biliyor isem beni düzeltiniz.

Nvidia'da Wattman yok. Söylüyorum, sürücü sorunu, evet var. Ama düzeltilebilecek bir sorun. Donanımsal değil yani. Ayrıca performansa etkisi yok. Uyarı sadece.

@Demeanour evet, haklısınız. Ama bazı arkadaşlar overclock etmeden ya da sistemi kapamadan, sistem açık haldeyken alıyorlar uyarıyı.

İşte sistemde bir sorun olduğu için ayarları sıfırlıyordu benim bildiğim kadarıyla ve sistem yeniden başladığında da "Wattman ayarları sıfırlandı" tarzı bir uyarı veriyordu.
Nvidia'da Wattman olmadığını biliyorum ve üstte de yazdığım gibi bunun açıklamasını parantez içinde yapmıştım.

@Demeanour evet, haklısınız. Ama bazı arkadaşlar overclock etmeden ya da sistemi kapamadan, sistem açık haldeyken alıyorlar uyarıyı.
Sistem açık iken alındığını bilmiyordum bilgilendirdiğiniz için sağol.Peki sistem açık iken bilgilendirince herşey kapanıyor mu?
Yani kısacası Wattman hatası dışında pek önemli bir hata yok.Yani Wattman hatasıda önemli bir hata değil.Ancak bu hatayı görüp aşırı panik yapan arkadaşlar var.

5700 xt pulse kullanıyorum, frekanslar boştayken düşüyor arkadaşınd dediği sıkıntıyı ben yaşamıyorum, tek bir oyunda 79 dereceyi gördüm uzun kullanımda(Sea of Thieves-1440p'de oynuyorum her oyunu bu arada-cs ariç-). İlk aldığımda ne açsam hata alıyordum, pişman olmak üzereydim ki, güncellene güncellene ufak tefek hatalara düştü. Bazen yeni güncelleme ile hata sayısı artsa bile şu an performanstan memnunum. Kalan sıkıntıları da çözseler elimdeki kartı aldığımdan 500 lira ucuza bir miktara satıp gidip aynı modelin en gelişmiş versiyonunu bile alırım. Fakat şimdilik yazılımsal sıkıntılar var, ilk kullanımıma göre o kadar az ki umursamıyorum
Edit: Eylül ayından beri kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…