Düz mantık düşünürsek biri Quiet BIOS, diğeri de Performance BIOS'dur herhalde. P olanda frekanslar daha yüksekken daha sesli çalışır, Q'da ise adı üstünde daha sessiz çalışma adına frekanslar daha düşüktür.
Düz mantık düşünürsek biri Quiet BIOS, diğeri de Performance BIOS'dur herhalde. P olanda frekanslar daha yüksekken daha sesli çalışır, Q'da ise adı üstünde daha sessiz çalışma adına frekanslar daha düşüktür.
Evet burada yazılan gibi. Q sessiz P ise Performans demek. P'ye alırsanız fanlarınız sürekli döner fakat Q'da fanlar belirli sıcaklığa kadar dönmez. OC yapmayacaksanız P modunu kullanmayın. Ekstra olarak PC'yi kapatmadan geçiş yapmayın.
P= performance
Q= Quiet
Bunlar ekran kartının modları. Performans modunda fanlar fazladan mesai yapar ve daha hızlı döner.
Sessiz modda modelden modele değişiyor ama bildiğim kadarıyla 50° ye kadar dönmüyor.
Performans ta daha az ısınır.
Evet burada yazılan gibi. Q sessiz P ise Performans demek. P'ye alırsanız fanlarınız sürekli döner fakat Q'da fanlar belirli sıcaklığa kadar dönmez. OC yapmayacaksanız P modunu kullanmayın. Ekstra olarak PC'yi kapatmadan geçiş yapmayın.
Peki performans modda fanlar sürekli tam devirde mi çalışıyor? O konuda emin olamadım. Ben performans modda kullanıyorum ama çok bir zararı olur mu? Ben O.C yapmadım ama belleklerim sitesinde yazdığına göre 1830Mhz de çalışmalı max. Ama ben 1920Mhz i rahatlıkla görebiliyorum. Galiba performans modu hızı da arttırıyor.