ASUS ROG STRIX RX 5700XT P ve Q mode nedir?

Düz mantık düşünürsek biri Quiet BIOS, diğeri de Performance BIOS'dur herhalde. P olanda frekanslar daha yüksekken daha sesli çalışır, Q'da ise adı üstünde daha sessiz çalışma adına frekanslar daha düşüktür.
Evet burada yazılan gibi. Q sessiz P ise Performans demek. P'ye alırsanız fanlarınız sürekli döner fakat Q'da fanlar belirli sıcaklığa kadar dönmez. OC yapmayacaksanız P modunu kullanmayın. Ekstra olarak PC'yi kapatmadan geçiş yapmayın.

P= performance
Q= Quiet
Bunlar ekran kartının modları. Performans modunda fanlar fazladan mesai yapar ve daha hızlı döner.
Sessiz modda modelden modele değişiyor ama bildiğim kadarıyla 50° ye kadar dönmüyor.
Performans ta daha az ısınır.
Evet burada yazılan gibi. Q sessiz P ise Performans demek. P'ye alırsanız fanlarınız sürekli döner fakat Q'da fanlar belirli sıcaklığa kadar dönmez. OC yapmayacaksanız P modunu kullanmayın. Ekstra olarak PC'yi kapatmadan geçiş yapmayın.
Peki performans modda fanlar sürekli tam devirde mi çalışıyor? O konuda emin olamadım. Ben performans modda kullanıyorum ama çok bir zararı olur mu? Ben O.C yapmadım ama belleklerim sitesinde yazdığına göre 1830Mhz de çalışmalı max. Ama ben 1920Mhz i rahatlıkla görebiliyorum. Galiba performans modu hızı da arttırıyor.

Herkese teşekkürler

aşağıdaki gibi kullanacam bir sıkıntı olmaz sanırım?

p1.PNG

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı