barışnergiz
Hectopat
Merhabalar, ekran kartının üzerinde P ve Q modu olan bir tuş var. Ne işe yarar bunlar?
Evet burada yazılan gibi. Q sessiz P ise Performans demek. P'ye alırsanız fanlarınız sürekli döner fakat Q'da fanlar belirli sıcaklığa kadar dönmez. OC yapmayacaksanız P modunu kullanmayın. Ekstra olarak PC'yi kapatmadan geçiş yapmayın.Düz mantık düşünürsek biri Quiet BIOS, diğeri de Performance BIOS'dur herhalde. P olanda frekanslar daha yüksekken daha sesli çalışır, Q'da ise adı üstünde daha sessiz çalışma adına frekanslar daha düşüktür.
Peki performans modda fanlar sürekli tam devirde mi çalışıyor? O konuda emin olamadım. Ben performans modda kullanıyorum ama çok bir zararı olur mu? Ben O.C yapmadım ama belleklerim sitesinde yazdığına göre 1830Mhz de çalışmalı max. Ama ben 1920Mhz i rahatlıkla görebiliyorum. Galiba performans modu hızı da arttırıyor.Evet burada yazılan gibi. Q sessiz P ise Performans demek. P'ye alırsanız fanlarınız sürekli döner fakat Q'da fanlar belirli sıcaklığa kadar dönmez. OC yapmayacaksanız P modunu kullanmayın. Ekstra olarak PC'yi kapatmadan geçiş yapmayın.
Bu mevcut kullanım değerleri, maksimum değerleri gösteren ve onlarla oynayabileceğin bir sayfa olması lazım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.