Asus Rog Strix Rx580 vs Asus Gtx 1060

Herakles04

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar işlemcim AMD Ryzen 5 2600. Ekran kartı alacağım ve bu iki kart arasında kaldım. Rx580 8 GB ve GTX 1060 6 GB hangisini almamı önerirsiniz? Çok oyun oynayan birisiyim ve ilerde belki yayın işlerinde falan uğraşırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rog Strix RX580 yerine RX590’ın herhangi bir modelini tercih etmeniz daha mantıklı olur. Tabii bu seçimle birlikte PSU’yu da düşünmek gerekir.
İkisi arasında RX580 öneririm. Çoğu oyunda kafa kafaya olsalar da DX12’de daha iyi bir karttır. Fakat dediğim gibi, RX590 daha mantıklı bir seçim olacak.

Amd RX 480 8 GB kullanıyorum. Bir ara oyunlarda sık sık crash veriyordu. O düzeldi şimdi de oyunlarda Amd Relive ile video kayıt alırken oyun sesini ve mikrofonun hiçbirini kaydetmiyor. Çok nadiren düzgün kayıt alıyorum. Video çözünürlüğü 720p, bitrate oranını yüksek yapsam da kayıtta bir çamurumsu bir hal var, hani olur ya blueray filmi kötü bir programla dönüştürünce olur, işte o tarz. Bakıyorsun çözünürlük yüksek ama görüntü o kadar değil. Bir de kendi ekran kartım için söylüyorum:
Rainbow Six Siege'de video kayıt açınca oyunda gecikme oluyor. Rakip beni vurduğunda izlediğim killcam ile benim gördüğüm farklı oluyor. İşlemcim 9600k, 2x8 GB RAM ve bellekler anakartın destek listesinde.
Özellikle oyunlarda crashler ve ısı sorunları RX 470-480-570-580 serilerinde olan şeyler.
Gtx 1060 kullanan arkadaşlarda hem kayıtta hem de normal durumda hiçbir sıkıntı yaşamadılar.
Ekran kartımın tam modeli MSI RX 480 GAMING X 8G, crashler yüzünden, ddu ile yeniden driver kurdum, format attım, en son PSU değiştim nafile. Kendi kendine çözüldü sonra.

@@Herakles04
Isınma sorunu olsa Sapphire markasını madenciler bu kadar tercih etmezdi. Onların kartları 7/24 %100 yükte çalışıyor. Kendileri markayı tanımıyor diye havaya sıkıyorlar işte. RX 580 Nitro alın, paranız cebinizde kalsın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı