ASUS ROG STRIX vs MSI Vector vs Casper Excalibur

Aynı konuları Chatgpt’ye de sordum ve benim için bu 2 tabloyu oluşturdu. Sanırım bu tablolar üzerinden yola çıkmak mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_9647.png
    IMG_9647.png
    205,1 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_9650.jpeg
    IMG_9650.jpeg
    151,7 KB · Görüntüleme: 25
Aynı konuları Chatgpt’ye de sordum ve benim için bu 2 tabloyu oluşturdu. Sanırım bu tablolar üzerinden yola çıkmak mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.
Excalibur'un soğutması yeter mi 5080/5090'a onu bilmiyoruz, Excalibur'un 40 serisi laptoplarında da ısınma sorunu yaşayan kullanıcılar vardı. Excalibur'un ayrıca kasa kalitesi maalesef MSI ve ASUS modellere kıyasla daha kötü yani ChatGPT soğutma ve kasa kalitesi konusunda doğru söylüyor hocam onları da göz önünde bulundurunuz. Hocam kıyaslamaları özetlemek gerekirse Excalibur 5090 + 300hz avantajına sahip ama diğer yönlerden kaybediyor. ASUS ve MSI ise performans ve yenileme hızı olarak bir tık düşük kalsa bile diğer özellikler bakımından daha gelişmiş ve kasa kaliteleri daha iyi. Bunları göz önünde bulundurursak Scar tercih etmeniz çok doğru olur ChatGPT güzel hazırlamış.

Hocam neye karar verdiniz? Ben de gözümü karartıp Asus Scar 18 5090 almak üzereyim. Kartımın kesim tarihi geçsin diye bekliyorum. Aslında evdeki PC de 14900K 5090 RTX. Oyun için bir arayışta değilim ama mobil olduğumda hem iş, hem de oyunlar için elimin altında güçlü bir cihaz olmasını istediğim için 5080 yerine 5090 almaya daha yakınım. Bir de 9 taksit vade farksız ödeme avantajı var Hepsiburada'da. Bakalım hala hesap kesim tarihime kadar düşüneceğim. Mobil olduğumda kullandığım 3060 RTX laptop artık yavaş gelmeye başladı. Fusion360 ve render işlerini çok yoğun kullanıyorum. Bu tarz bir laptopla çok rahat ederim diye düşünüyorum ama sokağa da para atmak istemiyorum. Siz ne yaptınız?

Hocam neye karar verdiniz? Ben de gözümü karartıp Asus Scar 18 5090 almak üzereyim. Kartımın kesim tarihi geçsin diye bekliyorum. Aslında evdeki PC de 14900K 5090 RTX. Oyun için bir arayışta değilim ama mobil olduğumda hem iş, hem de oyunlar için elimin altında güçlü bir cihaz olmasını istediğim için 5080 yerine 5090 almaya daha yakınım. Bir de 9 taksit vade farksız ödeme avantajı var Hepsiburada'da. Bakalım hala hesap kesim tarihime kadar düşüneceğim. Mobil olduğumda kullandığım 3060 RTX laptop artık yavaş gelmeye başladı. Fusion360 ve render işlerini çok yoğun kullanıyorum. Bu tarz bir laptopla çok rahat ederim diye düşünüyorum ama sokağa da para atmak istemiyorum. Siz ne yaptınız?
Hocam 6 gün önce rog strix scar 18 aldım gayet memnunum excalibur kullanıyordum normalde ama onda hem baş ağrıtan bir fan sesi hem de aşırı ısınma vardı. Bu cihaz resmen çalışıyor mu çalışmıyor mu belli olmuyor yok denecek kadar az çıkıyor fan sesi aynı zamanda daha soğuk da kalıyor. Gayet memnunum yani yaptığım seçimden yana, fiyatına değdiğini düşünüyorum tavsiye ederim.

Hayırlı olsun. Çok güzel cihazlar kesinlikle. Ama ucuz değiller bizim ülkede. 5090 mı aldınız 5080 mi? Tam hangi model sizinkisi?

Ağırlığı konusunda ne düşünüyorsunuz? Sırt çantasında taşırken çok sıkıntı olur mu ağrı açısından?

Hayırlı olsun. Çok güzel cihazlar kesinlikle. Ama ucuz değiller bizim ülkede. 5090 mı aldınız 5080 mi? Tam hangi model sizinkisi?

Ağırlığı konusunda ne düşünüyorsunuz? Sırt çantasında taşırken çok sıkıntı olur mu ağrı açısından?
RTX5080’li G835LW modelini aldım hocam. Biraz ağır bir cihaz ancak çok problem değil benim için yanında hediye gelen çanta ile taşıyorum. Ben de hepsiburadadan aldım bu arada.

Anladım hocam çok teşekkürler. Ben de hepsiburada düşünüyorum. Sizin söylediğiniz modeller şu anda 5090 ile aynı fiyata satılıyor neredeyse herhalde fırsatçı satıcılar fiyatı şişiriyor. Siz kaça almıştınız hıcam normalde ne kadar 5080 olan model?

Bu arada şimdi gördüm uygun fiyatlısını hepsiburada da 5080’in. Ben de şu anda 5080-5090 kararsızlığındayım.

Hocaö şu anda benim için seçenekler arasına Zephyrus 16 modeli de girdi. İnceliği ve hafifliği açısından. Ama 5090 yok tabi onda ve elbette Scar 5090 kadar güçlü değil. Ama hem iş hem oyun alternatifi ve taşınabilirlikle birlikte sanırım Scar’dan daha iyi bir seçenek olabilir 5090 Scar bile alacak olsam. Bayağı karıştı kafam :)

Son düzenleme:
Anladım hocam çok teşekkürler. Ben de hepsiburada düşünüyorum. Sizin söylediğiniz modeller şu anda 5090 ile aynı fiyata satılıyor neredeyse herhalde fırsatçı satıcılar fiyatı şişiriyor. Siz kaça almıştınız hıcam normalde ne kadar 5080 olan model?

Bu arada şimdi gördüm uygun fiyatlısını hepsiburada da 5080’in. Ben de şu anda 5080-5090 kararsızlığındayım.

Hocaö şu anda benim için seçenekler arasına Zephyrus 16 modeli de girdi. İnceliği ve hafifliği açısından. Ama 5090 yok tabi onda ve elbette Scar 5090 kadar güçlü değil. Ama hem iş hem oyun alternatifi ve taşınabilirlikle birlikte sanırım Scar’dan daha iyi bir seçenek olabilir 5090 Scar bile alacak olsam. Bayağı karıştı kafam :)
Scar daha çok oyun ve performans odaklı, zephyrus daha estetik bir görünüş ile iş ve taşıma odaklı üretiliyor. Siz kendiniz için nelerin ön planda olduğunu düşünüyorsanız o şekilde tercih yapmanız mantıklı olacaktır. Ama oyun oynayacaksanız ve soğutma ön planda olsun istiyorsanız da scar daha iyi olacaktır kasası daha büyük olduğundan daha soğuk kalıyor cihaz. Benim aldığım satıcı hepsiburadanın kendisiydi 195.000₺’ye aldım.

Hocam 6 gün önce rog strix scar 18 aldım gayet memnunum excalibur kullanıyordum normalde ama onda hem baş ağrıtan bir fan sesi hem de aşırı ısınma vardı. Bu cihaz resmen çalışıyor mu çalışmıyor mu belli olmuyor yok denecek kadar az çıkıyor fan sesi aynı zamanda daha soğuk da kalıyor. Gayet memnunum yani yaptığım seçimden yana, fiyatına değdiğini düşünüyorum tavsiye ederim.
Memnun kaldığınıza sevindim hocam uzun yıllar kullanmanız dileğiyle.

Taşınılabilirlik önceliğiniz ise Zephyrus daha iyi bir seçenek ama tam performans istiyorsanız bence biraz rahatlıktan ödün verilebilir 🙂 En kötü Scar'ın yanına güzel bir sırt çantası alır rahat edersiniz.

Evet rahatlıktan ödün tabi verebilirim. Ama alacağım laptopu mesela starbucks olsun onun gibi kafe vb yerlere çalışmaya gitmek için alacağım. O yüzden de taşınabilirlik açısından biraz düşündüm. Keşke cihazları gidip görebileceğim bir yer olsaydı özellikle 18” olan Scar’ı.

Hediye gelen çanta rahat değil sanırım değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı