MSI MEG X570S UNIFY-X MAX vs Asus ROG STRIX X570-F

Bu anakartı alıyorsan çok üst seviye bir işlemci sahibisindir (5900X, 5950X), ikisiyle de dağlara taşlara overclock yapamayacağın için RAM OC beklentin olmasın yoksa hem parana yazık olur hem de boşa heyecan yaratmış olursun kendine. Bellek kontrolcüsü 5000 MHz kaldırabilecek kadar iyi işlemci yok AM4 platformunda. Kaldıranlar da 5600G ve 5700G, onları da almadığını düşünürsek gereksiz.

B550M Steel Legend al geç.
AsRock sevmiyorum ve işlemci 5800x3D.

ASRock sevmiyorum ve işlemci 5800x3D.
Ee, ne olacak? Yine Vermeer mimarisine sahip ve yine bellek kontrolcüsü kötü olan bir işlemci. Ayrıca ASRock sevmeyip ASUS sevmen garip, ikisinin kökeni aynı. Hatta BIOS'ları bile neredeyse aynı. Neyse, tercih meselesi.

AsRock sevmiyorum ve işlemci 5800x3D.
5800x3D için RAM overclockunun(zamanlama) hicbir kazancı yok. Çünkü L3$ fazlasiyla yeterli DRAM bant genişliğine ihtiyaci bile kalmiyor işlemcinin.

1500 liralik b550 anakartla bile 3800 çalıştırabilirsin.

Ee, ne olacak? Yine Vermeer mimarisine sahip ve yine bellek kontrolcüsü kötü olan bir işlemci. Ayrıca ASRock sevmeyip ASUS sevmen garip, ikisinin kökeni aynı. Hatta BIOS'ları bile neredeyse aynı. Neyse, tercih meselesi.
E hocam Steel Legend'i nerede bulacam?

Türkiye'de yok mu?
O zaman bunlara bak. Tasarım istiyorsan B550M Aorus Elite, F/P diyorsan B550M-DS3H. İkisi board olarak aynılar, sadece tasarım ve VRM soğutma farkları var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı