ASUS ROG STRIX Z790h vs MSI MPG Z790 Carbon Wi-Fi

flexyfoxes

Decapat
Daha fazla  
Az sonra anakart alacağım işlemcim 14700k hangisini önerirsiniz? Ayrıyeten şu anda DDR4 3200MHz 32 GB RAM kullanıyorum DDR5 anakarta geçtiğim için DDR5 RAM'da alacağım eğer ASUS olanı alırsam RAM'ları şimdi alabilirim ama MSI olanı alır isem RAM'lar 1-2 hafta sonraya erteleniyor hangisini öneririsiniz?

Eklemeyi unutmuşum ürün linkleri.

ASUS ROG: ASUS ROG STRIX Z790H

MSI Carbon: MSI MPG Z790 CARBON WI-FI

Fıyat farkına değecek ne vadediyor?

MSI MPG Z790 Carbon Wi-Fi biraz daha iyi.
VRM sayısı 4 tane fazla. Ayrıca anakart PCIe bant genişlik %10 daha iyi. Daha özelliğe sahip ve performans konusunda daha iyi.

14700k için değmez gibi. Ben biraz bakayım yardımcı olmaya çalışayım sana.

Tamamdır benim için asıl önemli olan yazılım desteği mesela MSI Center mi Armoury Crate mi daha iyi bilmiyorum bir de ASUS'ta kaç tane ARGB portu var bulamadım benim sistemimde bir sürü ARGB fan var onları kontrol edebilecek miyim onu da bilmiyorum.

MSI da 1 tane fazladan M.2, 4 tane fazladan faz, 1 adet PCIe 5.0 M.2, 2 tane fazladan SATA konnektörü, 4 adet daha USB 3.2 gen 2 portu bulunuyor.

MSI da 1 tane fazladan M.2, 4 tane fazladan faz, 1 adet PCI-e 5.0 M.2, 2 tane fazladan SATA konnektörü, 4 adet daha USB 3.2 gen 2 portu bulunuyor.

Peki yazılım ve stabilite olarak hangisini tercih ederdiniz? 4 fazladan VRM demek daha fazla OC potansiyeli gibi bir şey mi demek?

Tamamdır benim için asıl önemli olan yazılım desteği mesela MSI Center mi Armoury Crate mi daha iyi bilmiyorum bir de ASUS'ta kaç tane ARGB portu var bulamadım benim sistemimde bir sürü ARGB fan var onları kontrol edebilecek miyim onu da bilmiyorum.
Merak ettiğin iki anakarttada 3 tane ARGB port var. Lakin Gen2 gibi farklar var bu konuları bilmiyorum. Modellerin kendi sitesinden kullanma klavuzuna bakabilirsin. Ben o şekilde yaptım. ASUS Armoury Crate yazılım konusuna sıkıntılı. Ayrıca ASUS BIOS güncellemeri tuhaf. Intel ME güncellediğin zaman bir önceki sürüme geri dönüş yapmana izin vermiyor. Bu konular bazı kullanıcılarda kronik işletim sistemi üzerinde problemlere neden olabiliyor. Bence MSI alabilirsin. O model pahalı geliyorsa şu an benim kullandığımı alabilirsin. Ya da burada bahsettiğin MSI modelini. Ben şu an 14900KF kullanıyorum. Bir önceki işlemcim 14700KF idi. Oldukça memnunum. MSI Mag Z790 Tomahawk Wi-Fi

MSI MAG Z790 Tomahawk WIFI Intel Z790 7200 MHz (OC) DDR5 Soket 1700 ATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri 9.250 TL

Peki yazılım ve stabilite olarak hangisini tercih ederdiniz? 4 fazladan VRM demek daha fazla OC potansiyeli gibi bir şey mi demek?

Fazladan faz demek daha iyi soğutma demek. Yine de kullanılan besleme ve soğutma blokları önemli. Bileşen kalitesi önemli. Bazen faz sayısı daha düşük olmasına rağmen testlerde daha iyi çıkabiliyor. Çünkü daha iyi soğutma bileşenleri kullanılmış oluyor. Doğal olarak daha iyi OC yaparsın ama testlere bakmak lazım. Bende MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi var memnunum. ASUS anakart kullanmadım açıkçası. İkisi de üzmez. Ben olsam ucuzunu alır geçerdim. ASUS'ta zaten 4 tane M.2 slotu var. Fazladan 1 tane daha olsa ne olacak? Veya ASUS Z790 ile besleyemeceğin işlemci yok. Fiyat farkına değecek fark göremiyorum. Zaten 13 ve 14.nesil sıkıntılı hiç OC yapma işine girme. Bozulmaya eğilimli işlemciler.

Sistemi yeni aldıysan iade et AMD geç derim. AMD 2027'ye kadar destek verdi. Intel ise 2025'e kadar destek verdi. R7 9800x3D en iyi oyun işlemcisi şu an. R9 9950x3D aralıkta falan çıkar. Dünyanın en güçlü genel işlemcisi olacak. Rakipsiz olacağına eminim. Geçen sefer 7950x3D önce çıkmıştı çünkü bazı sorunlardan ötürü tam performans veremiyordu. Bu sefer tam tersi oldu ve 9800x3D önce çıktı.

Merak ettiğin iki anakarttada 3 tane ARGB port var. Lakin gen2 gibi farklar var bu konuları bilmiyorum. Modellerin kendi sitesinden kullanma kılavuzuna bakabilirsin. Ben o şekilde yaptım. ASUS Armoury Crate yazılım konusuna sıkıntılı. Ayrıca ASUS BIOS güncellemeri tuhaf. Intel ME güncellediğin zaman bir önceki sürüme geri dönüş yapmana izin vermiyor. Bu konular bazı kullanıcılarda kronik işletim sistemi üzerinde problemlere neden olabiliyor. Bence MSI alabilirsin. O model pahalı geliyorsa şu an benim kullandığımı alabilirsin. Ya da burada bahsettiğin MSI modelini. Ben şu an 14900KF kullanıyorum. Bir önceki işlemcim 14700KF idi. Oldukça memnunum. MSI MAG Z790 Tomahawk Wi-Fi

MSI MAG Z790 Tomahawk WIFI Intel Z790 7200 MHz (OC) DDR5 Soket 1700 ATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri 9.250 TL.

Fazladan faz demek daha iyi soğutma demek. Yine de kullanılan besleme ve soğutma blokları önemli. Bileşen kalitesi önemli. Bazen faz sayısı daha düşük olmasına rağmen testlerde daha iyi çıkabiliyor. Çünkü daha iyi soğutma bileşenleri kullanılmış oluyor. Doğal olarak daha iyi OC yaparsın ama testlere bakmak lazım. Bende MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi var memnunum. ASUS anakart kullanmadım açıkçası. İkisi de üzmez. Ben olsam ucuzunu alır geçerdim. ASUS'ta zaten 4 tane M.2 slotu var. Fazladan 1 tane daha olsa ne olacak? Veya ASUS Z790 ile besleyemeceğin işlemci yok. Fiyat farkına değecek fark göremiyorum. Zaten 13 ve 14.nesil sıkıntılı hiç OC yapma işine girme. Bozulmaya eğilimli işlemciler.

Sistemi yeni aldıysan iade et AMD geç derim. AMD 2027'ye kadar destek verdi. Intel ise 2025'e kadar destek verdi. R7 9800x3D en iyi oyun işlemcisi şu an. R9 9950x3D aralıkta falan çıkar. Dünyanın en güçlü genel işlemcisi olacak. Rakipsiz olacağına eminim. Geçen sefer 7950x3D önce çıkmıştı çünkü bazı sorunlardan ötürü tam performans veremiyordu. Bu sefer tam tersi oldu ve 9800x3D önce çıktı.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Ram olarak bunu aldım anakart olarak da bu anakartı aldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı